Tukholman-matka: argentiinalaista tangoa ja ylellinen kotimuseo
Kaupallinen yhteistyö: Silja Line, Visit Stockholm
Tukholman-matka voi olla täynnä elämyksiä ja uuden löytämistä. Silja Linen Tukholman-reiteillä on mahdollisuus nähdä todella taitavaa argentiinalaista tangoa.
Tangon taikaa
Milloin viimeksi menit laivalla Helsingistä Tukholmaan? Haluaisitko nähdä todella taitavaa argentiinalaista tangoa? Jos vastasit kyllä, suuntaa nyt Silja Linen Serenade-laivalle. Siellä argentiinalainen Marcos Ayala ryhmineen viihdyttää matkustajia 31.10.2023 saakka.

Marcosin ryhmä yhdistää klassista ja nykyaikaista tangoa upeaan musiikkiin. Näin luodaan ainutlaatuinen elämys, joka ei jätä kylmäksi. Risteilyn aikana näet neljä eri esitystä, joten kannattaa käydä katsomassa kaikki. Laivallahan nämä esitykset sisältyvät matkan hintaan.
Eikä tässä vielä kaikki. 31.10.2023 voi osallistua tanssitunnille, jossa opetetaan tangon alkeet. Kannattaa hyödyntää.
Näin Marcos Ayalan ryhmän kaksi esitystä 1.9., jolloin oli ensi-ilta. Ihan uskomatonta taituruutta.
Silja Linen Symphonylla voi myös nähdä latinotanssia.
Lisätietoja Silja Linen sivuilta.

Museovinkki
Millainen mielikuva sinulle tulee sanasta kotimuseo? Onko se vähän kotikutoinen, ankea? Jos mieleesi nousi tuollaiset sanat, ne eivät todellakaan kuvaa Hallwylska-museota, joka on kuin palatsi.
Arkkitehti Isak Gustaf Clasonin suunnittelema talo rakennettiin Wilhelmina ja Walther von Hallwylin kodiksi, jossa on kuitenkin otettu huomioon Wilhelminan laajat taide-, antiikki- ja koriste-esinekokoelmat. Talon sisustuksessa on nähtävissä erilaisia historiallisia tyylejä.

Talon tekniikka on käsittämättömän nykyaikaista ottaen huomioon, että talo on rakennettu 1893-1898.
Talo lahjoitettiin valtiolle 1920 kaikkine esineineen.
Aivan alusta asti Wilhelminalla oli ajatus säilyttää kotinsa ja esineet jälkipolville. Sen vuoksi hän luetteloi ja kuvautti kaikki esineet.
Museossa näkee, miten varakas pari eli Tukholman keskustassa olevassa palatsissaan. Jos joku näyttää kullalta, se on kultaa. Kannattaa käydä niin pohjakerroksen keittiössä kuin ylellisessä ruokasalissakin. Talon erikoisuuksiin kuuluu mm. yläkerran keilarata.
Hallwylska-museo on osoitteessa Hamngatan 4. Museo on auki: tiistai klo 12-16, keskiviikko klo 12-19, torstaina-perjantai klo 12-16, lauantai-sunnuntai klo 11-17. Liput: aikuiset 120 SEK, alle 18-vuotiaat lapset veloituksetta.

Ravintolavinkki
Hallwylska-museon sisäpihalla on saman niminen, viehättävä ulkoilmaravintola. Sadesäällä katos suojaa ruokailijoita. Ravintola avattiin 2015, mutta en ollut kuullutkaan tästä ravintolasta. Piipahdimme sinne syömään salaatit. Runsas ja maukas ceasarsalaatti maksoi 225 SEK.


Taas tuli todistettua: Tukholman-matka voi tarjota jotain uutta, jota ei ole ennen kokenut.
Kaisa