Mehevä raparperipiirakka
Raparperejä kasvaa mökillä suhteellisen hyvin. On siis aika leipoa mehevä raparperipiirakka. Ohjeen sain vuosia sitten äidiltäni.

Aineet

Murupohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 125 g voita ja leivontarasvaa sulatettuna
Pohjataikina
- 2/3 muruseoksesta
- 1 dl kermaviiliä
- 1 kananmuna
Täyte
- ½ l raparperipaloja
- 1 purkki vaniljarahkaa
- 1–1,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1,5 tl vaniljasokeria
Päälle
- 1/3 muruseoksesta
Tee näin
1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2. Voitele korkeareunainen uunivuoka, halkaisija 23–25 cm.
3. Sekoita muruseoksen kuivat aineet. Sen jälkeen lisää sulatettu voi/leivontarasva.
4. Ota 1/3 muruseoksesta eri astiaan.
5. Lisää 2/3 muruseoksesta kermaviili ja kananmuna. Sekoita hyvin.
6. Levitä voideltuun uunivuokaan.
7. Laita raparperipalat pohjataikinan päälle.
8. Sekoita vaniljarahka, sokeri, vaniljasokeri ja muna.
9. Kaada seos raparperien päälle
10. Ripottele loput (1/3) muruseoksesta päällimmäiseksi.
11. Paista 175 asteessa noin 40–45 minuuttia.

12. Tarjoile mehevä raparperipiirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Mikä raparperipiirakka sinua miellyttää?
Kaisa
Lue myös Marita Joutjärven raparperijuomaohje