Mehevä raparperipiirakka

Raparperejä kasvaa mökillä suhteellisen hyvin. On siis aika leipoa mehevä raparperipiirakka. Ohjeen sain vuosia sitten äidiltäni.

Raparperipiirakka pääkuva

Aineet

Raparperipiirakka aineet

Murupohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 125 g voita ja leivontarasvaa sulatettuna

Pohjataikina

  • 2/3 muruseoksesta
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna

Täyte

  • ½ l raparperipaloja
  • 1 purkki vaniljarahkaa
  • 1–1,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1,5 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 1/3 muruseoksesta

Tee näin

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

2. Voitele korkeareunainen uunivuoka, halkaisija 23–25 cm.

3. Sekoita muruseoksen kuivat aineet. Sen jälkeen lisää sulatettu voi/leivontarasva. 

4. Ota 1/3 muruseoksesta eri astiaan.

5. Lisää 2/3 muruseoksesta kermaviili ja kananmuna. Sekoita hyvin.

6. Levitä voideltuun uunivuokaan.

7. Laita raparperipalat pohjataikinan päälle.

8. Sekoita vaniljarahka, sokeri, vaniljasokeri ja muna.

9. Kaada seos raparperien päälle

10. Ripottele loput (1/3) muruseoksesta päällimmäiseksi.

11. Paista 175 asteessa noin 40–45 minuuttia.

raparperipiirakka

12. Tarjoile mehevä raparperipiirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Mikä raparperipiirakka sinua miellyttää? 

Kaisa

Lue myös Marita Joutjärven raparperijuomaohje

Hyvinvointi Ruoka ja juoma