Herkullinen parsasalaatti airfryerissä

Ruokaisa parsasalaatti voi korvata lounaan. Tämä herkullinen parsasalaatti riittää kahdelle ruokailijalle lounaaksi. Kolme saa tästä lisukesalaatin.

parsasalaatti
Ruokaisa parsasalaatti toimii hyvin lounaana.

Aineet

3 perunaa
6–7 parsaa
2 suippopaprikaa
2 keskikokoista tomaattia
100 g vuohenjuustoa
5–7 kourallista pinaattia
50 g hasselpähkinöitä joko kokonaisina tai rouhittuna
sitruunan makuista oliiviöljyä
(sormisuolaa)

Parsasalaatti aineet
Parsasalaatin aineet

Valmistusohje

Kuori ja pienennä perunat. Laita ne airfryeriin. Ennen kuin käynnistät laitteen, pirskottele perunoiden päälle sitruunan makuista oliiviöljyä ja ripaus sormisuolaa. Kypsennä perunoita 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Poista parsoista kovat kannat. Pienennä parsat muutaman sentin pituisiksi.

Pienennä vuohenjuusto.

Paloittele tomaatit ja suippopaprikat.

Kun perunat ovat kypsyneet noin 20 minuuttia, lisää joukkoon pienennetyt parsat, vuohenjuusto ja pähkinät tai pähkinärouhe. Lisää hieman öljyä. Kypsennä airfryerissä noin 7 minuuttia 180 asteessa.

Laita salaattikulhoon puolet pinaateista, tomaatti- ja suippopaprikapaloista. Laita kypsät perunalohkot, paahtuneet juustopalat ja pähkinät. Lisää loput pinaatit, tomaatti- ja suippopaprikapalat. Sekoita. Tarvittaessa lisää sormisuolaa.

Valmistusohjevideo

Kaisa

Niki Malmros ja ruokaharrastus: mukana yksi lempiohjeista

Hyvinvointi Ruoka ja juoma