12 x positiivista asiaa just nyt

En tiedä olenko ainut, jonka mielestä viime aikoina on tuntunut sille kuin negatiivisia asioita olisi ilmoilla enemmän kuin positiivisia? Ehkä se on nimenomaan tuo korona, josta nyt vouhkataan eikä sillä, ei varmasti turhaan. Itse en pelkää niinkään sairastumista, mutta kieltämättä tässä on tullut mietittyä koronan leviämisen laajoja seurauksia, jotka saattavat lähikuukausina hankaloittaa meistä jokaisen elämää. Mielestäni juuri tässä kohtaa tärkeää onkin keskittyä hyviin asioihin niiden huonojen sijaan ja muistuttaa itselleen, kuinka moni asia on silti hyvin, vaikka tällainen epidemia onkin valloillaan. Siispä tänään ajattelin listata hyviä asioita, jotka ovat mielessä juuri nyt. Joukossa on nyt kaikkea laidasta laitaan ilman mitään sen suurempaa punaista lankaa!

Enää reilu kaksi kuukautta kesään ja reilu kuukausi vappuun! Tämä kieltämättä kohottaa ainakin allekirjoittaneen fiilistä, sillä ”talvi” on ollut tänä vuonna erityisen pitkä – tai sille se on ainakin tuntunut.  Itsehän tosiaan rakastan vappua ja se on minulle sellainen kesän alun merkki.

Pääsiäinen ja reissu Leville häämöttää! Tuo on itse asiassa tällä hetkellä matka, jota odotan eniten ja toivon, ettei siihen tule muutoksia koronan vuoksi…

Olen innostunut jälleen ruoanlaitosta ja jaksanut tehdä monipuolisemmin erilaisia kasvisruokia. Tämä menee itsellä kausittain, eli välillä en jaksa panostaa sitten yhtään, kunnes taas innostun! Nyt onkin tarkoitus jakaa reseptejä myös kanssanne ja ainakin tälle viikolle on yksi resepti tulossa blogin puolelle. 🙂

Edelleen jaksan hehkuttaa uuden hiustyylin tuomasta positiivisesta muutoksesta omassa fiiliksessä. Vaikka kyseessä on hyvin pinnallinen seikka, muistutti otsatukan leikkaaminen minulle jostain syvemmästä. Tästä tulossa tekstiä blogiin lähipäivinä! Myös ripsienpidennyksistä luopuminen on tuntunut jollain tavalla ihanan raikkaalta. Jäin siis alun perin tauolle tulevan silmien laserleikkauksen vuoksi, mutta nyt olen tykästynyt ilmeeseen sen verran, etten ehkä ota ripsiä enää takaisin. Mitään lopullista en ole päättänyt, mutta ainakin toistaiseksi näin on hyvä.

Yhteen työnkuvaani kuuluu vaikuttajakampanjoiden rakentaminen ja suunnittelu. Teen työtä konsulttina mediatoimistoon ja tällä saralla on parhaillaan useita kivoja kampanjoita agendalla. Onnistumisista seuraa aina hyvää fiilistä ja nyt sellaista on ilmoilla!

Olen nyt ehkä jokseenkin paremmin sinut omien tunteiden kanssa kuin olin vielä joku aika sitten. Olen miettinyt paljon ahdistavaa fiilistäni liittyen miessuhteisiin ja tullut siihen lopputulemaan, etten yksinkertaisesti voi jäädä tähän tunnetilaan vellomaan ikuisiksi ajoiksi. Tiedän intuitioni hyväksi, eli aistin nopeasti ihmisistä voiko heihin luottaa, tai syntyykö yhteistä säveltä koskaan. Erityisesti miesten suhteen olen aina ollut joko tai -tyyppinen, eli joko kiinnostun täysillä tai sitten en kiinnostu ollenkaan. Ja koska haluan olla rehellinen, en halua johtaa ketään harhaan lähtemällä puolivillaisesti johonkin juttuun mukaan. Haluan myös aina ihmissuhteissa käyttäytyä, kuten haluan minua kohdeltavan. Näistä syistä olen hyväksynyt sen, etten voi pakottaa itseäni johonkin, jota en koe oikeaksi – en etenkään muiden takia. Toisaalta samaan aikaan ei ole mitään järkeä pelätä, ellei ole mitään pelättävää. Ehkä monen korvaan sekavaa, mutta omassa mielessä kaikki on järjestynyt selkeämpään suuntaan, kun en ole pakottanut asioita, jotka eivät tunnu oikeilta ja olen antanut itselle tilaa hengittää.

Taloudellinen tilanne on tasainen ja hyvä, joka on ehdottomasti positiivinen juttu! Vaikka en ole oikein koskaan osannut stressata rahasta, tiukoissakin tilanteissa olleena osaan iloita siitä, ettei raha aiheuta minkäänlaista huolta. Mietin itse asiassa rahaa tällä hetkellä hyvin vähän, jos ollenkaan.

Kesä on suunnitelmien osalta pitkälti avoinna lukuunottamatta Losien reissua. Tämä tuntuu aika hyvältä, nimittäin haluaisin ottaa kesän aika spontaanilla asenteella ja tehdä asioita hetken mielijohteesta! Tällaista kesää ei ole minulla hetkeen ollutkaan.

Olen oppinut arvostamaan ns. tyhjää tilaa ja aikaa. Tällä hetkellä ei tunnu sille, että jatkuvasti on pakko tehdä jotain hyödyllistä, vaan moni täysin hyödytön asia on yhtä tärkeä oman hyvinvoinnin kannalta.

Helmikuun kirjanpito on plakkarissa, mikä on aina yrittäjälle positiivinen juttu! Inhoan sitä kuittikaaosta ja vaikka käytössäni on tosiaan edelleen Holvi, johon kuitit olisi jokaisen oston jälkeen helppo arkistoida, löydän itseni yhä useammin ja useammin syöttämästä kuukauden kuitteja kerralla. Hyvin tyypillistä minua, eli viime tipassa hoidetaan kaikki sellainen epämiellyttävä, mikä vaan mahdollista!

Treeneissä olen saanut kiinni nyt paremmasta flowsta. Tätä jouduin hetken hakemaan, sillä koko talven treenit ovat kulkeneet jokseenkin aalloissa. Välillä on ollut motivaatiota, kunnes taas jäätävää väsymystä ja motivaatiopulaa. Olen kuitenkin ihmisenä äärettömän sitkeä ja siksi en koskaan luovuta, vaikka fiilikset menisivät aalloissa. Eli olen treenannut myös viikkoina, joina se on maistunut puulle. Tämä lieneekin yksi syy siihen, miksi olen jatkuvasti hyvässä kunnossa, sillä en anna fiilisten liikaa vaikuttaa itse treeneihin tai siihen, treenaanko.

Olen löytänyt jälleen pari uutta podcastia, joita haluan suositella. Ensimmäisenä Emilia Kujalan Tunteella -podcast. Kyseinen podi käsittelee tunteita ja tunnetaitoja. Emilia itse on psykoterapeutti ja hänellä on jokaisessa jaksossa vieraana aiheeseen liittyvä asiantuntija. Aiheet, joita podeissa on käsitelty ovat mm. ahdistus, kehoviha, häpeä, innostus, tunteet ja syöminen sekä vanhemmuus ja tunnetaitojen oppiminen. Tälle podille iso suositus, mikäli haluat oppia lisää tunnetaidoista!

Toisena on mainittava täysin ääripää Tunteella -podille, nimittäin Äijäcast. Mielestäni miesten pitämä podcast on raikas tuulahdus tähän päivään, vaikka sisältö onkin marginaalisesti kolmen miehen toteuttamaa. Tykkään kuitenkin heidän tavasta jutella useista eri aiheista ja tuoda mielipiteitään julki. Myös heidän huumori uppoaa minuun, jolle olen naureskellut tiskauksen lomassa. Siispä tässä vinkkinä kaikille podi, joka ei pahemmin keskittymistä vaadi ja sitä voi kuunnella vaikkapa juuri tiskauksen lomassa.

Tällaisia pieniä arkisia ilonaiheita täällä! Näillä on hyvä jatkaa tätä viikkoa eteenpäin. 🙂

Oikein mukavaa keskiviikon jatkoa ja lupaattehan pysyä terveinä.

puheenaiheet ajattelin-tanaan hopsoa oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *