Hyvinvoivana kohti syksyä

*Mainos/Postauksessa näkyvät tuotteet saatu House Of Organicilta testiin

Tiedän, että otsikossa sana syksy saa jokusen teistä ehkä kavahtamaan (siitä kun ei saisi puhua), koska vielä eletään loppukesää ja helteitä, mutta sieltä se syksy uhkaavasti lähestyy ja on jo parin hassun viikon päässä. 🙂 Itsehän pidän syksystä ja se on aina ollut omassa elämässä uuden alku ja tärkeä hetki pysähtyä miettimään, missä mennään ja mitä seuraavaksi. Toiselle tällainen etappi on vuodenvaihde, mutta omassa elämässä se on aina syksy. Kun puiden lehdet vaihtavat väriä ja illat pimenevät, elämässäni alkaa prosessi. Toisinaan se on ollut myrskyisämpi, toisinaan rauhallisempi. Tänä vuonna se on jotain siltä väliltä.

Olen elänyt kuluneen kesän hyvinvoinnista huolehtien, eli en lukeudu heihin, jotka suunnittelevat detox-kuuria kehon puhdistumisen toivossa. 😁 Olen kuitenkin ollut tilanteessa, jossa kesän jälkeen olo on ollut väsynyt ja energiaton. Näitä kesiä on elämässäni ollut, mutta ei onneksi tällä kertaa. Olen koko kesän syönyt samalla tavalla kuin normaalisti ja pitänyt treenirytmistä kiinni. Alkoholiakin olen nauttinut vähänlaisesti, eli kesääni ei ole mahtunut kuin pari humalaista viikonloppua. Tuntuu siis hyvältä jatkaa syksyyn, sillä kehossa ei ole sellainen olo, että nyt pitäisi äkkiä ryhdistäytyä. 🙂 Ymmärrän kuitenkin, ettei kaikilla ole sama tilanne ja onneksi aina voi tehdä korjausliikkeen oman terveyden hyväksi! ❤️

Itsehän sairastelin enemmän tai vähemmän koko loppukevään. Onnistuin välttämään koronan tähän vuoteen saakka, kunnes se sitten maaliskuussa iski ja romutti rautaisen vastustuskykyni. Ennen koronaa olin viimeksi sairastanut flunssan puolitoista vuotta sitten, joka on minulle melkoinen saavutus. Korona itsessään oli aika ikävä ja se tuntui kropassa pitkään. Olin keväällä jatkuvasti jossain pienessä flunssassa tai ”tulossa sairaaksi”. Vasta heinäkuussa tuli ns. välikuukausi, eli en ole sairastanut ja nyt mennään jo pitkällä toista kuukautta. Tästä sitä vastustuskykyä nyt sitten rakennetaan uudestaan ja uskon, että siihen vaikuttaa pitkälti elämäntyyli, ravinto, henkinen hyvinvointi ja uni. Myös ravintolisillä on merkitystä, tai oikeastaan sillä, syökö niitä hyvinvoinnin tueksi vai ei. Itse koen, etten millään pysty takaamaan kaikkea terveydelle tärkeää nauttimani ravinnon avulla, jonka vuoksi suosin ravintolisiä ruokavalion tukena vuoden ympäri.

Olen tästä joskus täälläkin tainnut mainita, että vaihtelen syömiäni ravintolisiä jonkin verran vuodenaikojen mukaan. Esim. kesällä en käytä D-vitamiinia, jos ja kun aurinko paistaa, mutta syksyllä ja talvella Dee kuuluu päivittäisiin ravintolisiin, joita popsin. Probiootit olivat vuosia sitten itselle elinehto, kun vatsa reagoi ties mihin, mutta nykyään tilanne on eri, enkä koe tarvitsevani niitä välttämättä päivittäin. Huonostahan probiootit eivät toki ole ja etenkin, jos meneillään on stressaava ajanjakso, mihin vatsa saattaa reagoida, ostan probioottikuurin. Nämä nyt esimerkkeinä. Myös suoraan hiuksille suunnattuja ravintolisiä saatan syödä kuureina, mutta en jatkuvasti.

Just nyt yksi tärkeimmistä ravintolisistä, jota suosin, on *Puhdas+ Quattro C-vitamiini 800 mg -jauhe. C-vitamiini tunnetusti vähentää uupumusta/väsymystä sekä edistää immuunijärjestelmän luonnollista toimintaa. Tällä hetkellä, kun haluan vahvistaa juurikin vastustuskykyä ja saada puolustusjärjestelmän mahdollisimman vahvaan kuntoon talveksi, on C-vitamiinin nauttiminen tärkeässä roolissa. Puhdas+ Quattro C-vitamiini on markkinoiden laadukkain ja monipuolisin C-vitamiini­valmiste, joka sekoitetaan lasilliseen vettä tai mehua. Jauhe on nyt Luonnonkosmetiikkapäivillä alessa 8 € hintaan (normaalisti 16 €). Toinen vastaava paljon käyttämäni tuote on Puhdistamon Super C-vitamiinijauhe, joka on myös tosi tehokas! Tosin tässä Puhdas+ tuotteessa C-vitamiinia on enemmän, joten nykyään valitsen näistä kahdesta ennemmin tämän.

Toinen todella tärkeä ravintolisä itselle on sinkki. Jos pitäisi valita yksi ravintolisä kuukaudeksi, josta en luovu, olisi se juurikin sinkki. 🙂 Sinkkiä pyrin syömään kesät talvet jatkuvasti juuri vastustuskyvyn ylläpidon vuoksi. Bonuksena tulee tietenkin hyvät hiukset, kynnet ja iho. Mulla käytössä on tällä hetkellä *Puhdas+ Tuplasinkki 25 mg, mutta en ole tuotteen suhteen mitenkään ”orjallinen”. Tämä sinkki on kuitenkin hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja siksi sitä voin suositella. Mikäli sinkkivarastot ovat tyhjät, kannattaa hyödyntää Luonnonkosmetiikkapäivien tarjous sunnuntaina hintaan 4 € prk (norm. 8,50 €). 

Näiden rinnalla suosin myös *Puhdas+ Premium Omega-7 400 mg ravintolisää, joka on vahva ja puhdas tuplatyrnivalmiste. Omega-7 hellii ihoa ja limakalvoja, joten myös tästä tuotteesta voi olla apua erilaisiin vatsavaivoihin. Hyviä rasvoja ei voi koskaan saada liikaa (ainakin sille itsestä tuntuu), joten tällä varmistetaan edes pieni osa päivän tarpeesta. Siihen rinnalle sitten mantelit, pähkinät, oliiviöljy ja avokado. Omega-7 vaikuttaa suotuisasti myös ihon kuntoon, joten tätä suosittelen ehdottomasti jokaiselle, joka painii iho-ongelmien kanssa! Käyttö näkyy selvästi ihon kunnossa ja heleydessä. Tuote on nyt Luonnonkosmetiikkapäivillä tarjouksessa hintaan 12 € (norm. 23,90 €).

Jokaiselle liikkujalle (ja miksei muillekin) ns. vakkari ravintolisä on magnesium. Magnesium vaikuttaa vaikka ja mihin, mutta mainittakoon nyt lyhyesti väsymyksen ehkäisy, lihasten toiminnan tukeminen, hampaiden ja luuston hyvinvointi, vastustuskyky, stressin ehkäisy ja hermojen rauhoittaminen. Ilman magnesiumia en kyllä pärjäisi, joten se on ainakin itselle erittäin tärkeä ravintolisä vuoden ympäri! Kärsin aikaisemmin pahoista suonenvedoista, joihin magnesium on auttanut selkeästi. Myös levottomiin jalkoihin tästä on ollut mielestäni apua. *Puhdas+ Quattro Magnesium on monipuolisin ja laadukkain magnesiumvalmiste markkinoilla. Se on nelitehoinen sisältäen neljää tehokasta magnesiumin muotoa ja Luonnonkosmetiikkapäivillä alessa sunnuntaina hintaan 12 € (norm. 24,90 €). 

Jos jotain pientä ”extraa” juuri syksyä silmällä pitäen, aloitin taannoin myös *vahvan kurkumiinin sekä *NAC Complexin syönnin. Kurkumiinia suosin usein juuri syksyllä ja talvella kuureina, sillä kurkumiini boostaa vastustuskykyä ja hellii maksaa sekä hermostoa (joka mulla herkästi käy vähän ylikierroksilla, mikäli on stressiä). NAC puolestaan on itselle täysin uusi tuote, josta olen kyllä jonkin verran lukenut, mutten koskaan käyttänyt. Luulen, että käytän tuotetta kuuriluonteisesti ja katson, onko sillä vaikutuksia yleiseen olotilaan syksyn tullen? Mielenkiintoista, onkohan teillä kokemuksia tästä? NAC Complexin luvataan mm. vahvistavan immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, tukevan kynsien + hiusten hyvinvointia sekä suojaavan soluja hapettumisstressiltä. Tämän kanssa suositellaan käytettäväksi C-vitamiinia, jolloin imeytyminen tehostuu (check!). NAC Complex on alessa Luonnonkosmetiikkapäivillähuomenna torstaina hintaan 17 € ja kurkumiini lauantaina hintaan 15 €.

Ravintolisien rinnalla tärkeää on tietenkin huolehtia myös monipuolisesta ravinnosta ja siksi käytän päivittäin mm. *Chia-siemeniä sekä proteiinilisää. Olin pitkään vähän laiska proteiinilisien kanssa, kunnes ryhdistäydyin ja nykyään huolehdin paremmin proteiinin saannista, jonka seurauksena olen saanut myös parempia tuloksia salilla. Chia-siementen merkin suhteen en ole mitenkään orjallinen, mutta Puhdistamon kilon säkki on ollut meillä se tyypillisin käytössä oleva (Luonnonkosmetiikkapäivillä la 12 € (norm. 16,90 €). 🙂 Proteiinijauheita vaihtelen heran ja kasviproteiinien välillä (hera paremman makuista), mutta nyt käytössä on ollut jo jonkin aikaa *Foodin Supervege kasviproteiini maustamattomana. Tämäkin on ihan jees, mutta kyllä vaniljahera on silti melkeinpä mun suosikki! 😁 Proteiinijauheen nautin tyypillisesti smoothien joukossa, koska sitä kautta se on helpointa. Itse en jostain syystä tykkää yhtään juoda proteiinijauhetta veden/kaurajuoman joukossa, ei vaan uppoa.

Mun tämän syksyn agendalla on voida mahdollisimman hyvin ja panostaa fyysisen hyvinvoinnin rinnalla myös henkiseen hyvään oloon. Puhuinkin teille keväällä terapiaprosessista, joka on tosiaan edelleen vaiheessa, eli en ole löytänyt vielä sopivaa terapeuttia. Yhdellä kyllä kävin tutustumassa, mutta ei synkannut. Kesällä luovutin joksikin aikaa ja päätin jatkaa etsintöjä syksyllä, joten toivotaan että nyt viimein tärppäisi! Niin ja mikä parasta, syksyn tullen alkaa sitten kissaterapia, kun saadaan meidän vauvat lokakuussa. ❤️ Odotan innolla näitä syksyn tuomia uusia tuulia! 😍

Tsemppiä kohta alkavaan syksyyn, voikaa hyvin ja ollaan kuulolla. 🥰

 

PS. Postauksessa mainitsemieni ravintolisien lisäksi Luonnonkosmetiikkapäivillä on alessa (ajalla 17.8.-21.8.) runsaasti myös muita ravintolisiä sekä tietenkin tuttuun tapaan luonnonkosmetiikkaa. *Täältä löydät kaikki ravintolisien tarjoukset. Mikäli ajatuksena on tilata tuotteita eri päiviltä,kannattaa hyödyntää koodi YHDISTÄ, jolla saa ilmaiset toimitukset kaikkiin tilauksiin. Tilausten toimitus aloitetaan maanantaina 22.8.

hyvinvointi ajattelin-tanaan terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *