Terveelliset ja herkulliset avokadobrowniet (GL, M)

Koska viikonloppu on sujunut sen verran rennoissa tunnelmissa, oli tänään mukavasti aikaa leipomiseen! Päätinkin tehdä jotain suklaista hyvää ja niinpä syntyivät avokadobrowniet, jotka eivät muuten nimestä huolimatta maistu yhtään avokadolle! Avokado on toki yksi reseptin aineosa, mutta noin muuten maku on kuin ”aidoissa” brownieissa. Tykkään leipoa gluteenittomasti ja maidottomasti, joten niinpä tämäkin resepti on toteutettu noita speksejä noudattaen. Sanoisin, että reseptini on terveellisempi versio brownieista ja sitä voi oikein hyvällä omallatunnolla valmistaa vaikka olisi meneillään kevyempi ajanjakso tai sokeriton syyskuu. Ja rehellisesti, nämä ovat aivan älyttömän hyviä, vaikka itse sanonkin! Resepti onnistui tällä kertaa täydellisesti ja siksi sen ylpeänä jakoon laitan. Toivon mukaan rohkenette testata, nimittäin nyt on priimaa…

TERVEELLISET AVOKADOBROWNIET (GL, M)

  • 1 iso syöntikypsä avokado
  • 1 luomu kananmuna
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 7 Foodin medjool-taatelia*
  • 1/3 tl himalajan vuorisuolaa
  • 1/2 dl Foodin raakakaakaojauhetta*
  • 1/2 dl Foodin kaakaonibsejä*
  • 1 tl Foodin Bourbon vaniljauutetta*
  • 1/2 dl luomu hunajaa
  • 2 tl sitruunanmehua
  • 2 tl kookosöljyä (ei tarvitse sulattaa)
  • 2 rkl Foodin tefjauhoja*

Koristeluun:

  • 40 g tummaa suklaata / raakasuklaata

*Foodin luomutuotteet sponsoroitu reseptiä varten.

Muusataan syöntikypsä avokado kulhossa mössöksi. Kaadetaan joukkoon kananmuna ja sekoitetaan. Kaadetaan seos blenderiin ja lisätään joukkoon kaikki muut ainekset. Käytin reseptissä medjool-taateleita, jotka ovat tavallista isompia, joten mikäli käytät normaaleja taateleita, huomioithan tuon määrässä, joka voi olla silloin ainakin 10-12 kpl. Ja Tefjauhot voi korvata esimerkiksi mantelijauhoilla näin halutessaan. Hurautetaan seos blenderissä tasaiseksi taikinaksi ja tarkistetaan maku. Tässä kohtaa on mahdollisuus vielä lisätä esimerkiksi makeutta, mikäli pidät makeammista brownieista.

Kun seos on valmis, kaadetaan se leivinpaperin päälle ja levitetään noin 1,5-2 cm paksuiseksi levyksi. Tasoitetaan ja raastetaan / pilkotaan päälle raaka- tai tummaa suklaata. Itse käytin tällä kertaa tummaa suklaata, sillä lähikaupassa ei ollut raakasuklaata. Lämmitetään uuni 180 asteeseen ja paistetaan brownieta siellä 50 minuutin ajan. Huomioi tässä jälleen uunin malli, sillä omani on suhteellisen vanha, eikä super tehokas! Valmista brownie on silloin, kun pinta on tummunut ja veitsellä leikattaessa veitseen ei jää taikinaa kiinni. Lopuksi se tärkein, eli laitetaan valmis brownielevy pakkaseen jähmettymään ennen nauttimista noin kymmenen minuutin ajaksi. Lämpöisenä leikattaessa brownie herkästi hajoaa, jonka vuoksi sitä on tärkeää ”jähmettää” paiston jälkeen. Sitten ei muuta kuin nauttimaan! Varoitus – näitä saattaa mennä useampi kuin suunnitteli…

Oikein rentouttavaa loppuiltaa!

PS. Jos testaatte reseptiä, kuulisin mielelläni pidittekö?

Kommentit (2)
  1. Sumuisten vetten prinssi
    15.9.2019, 23:00

    Herkullista😋 …Sinussa on selvästikin aimo ripaus leipurin DNA:ta! Brownie ei nimittäin ole ihan helppo leivonnainen saada onnistumaan noin upeaksi, suussasulavan näköiseksi herkkupalaksi👍

    1. Hahah, no saattaa kyllä olla. 😀 Ja ei olekaan, ei etenkään ns. terveellisempänä, ilman suurta jauhomäärää. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *