5 x hiustenmuotoilun suosikkia

Ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella blogiin hiusjuttuja ja keskittyä postauksessa aivan erityisesti hiusten muotoiluun. Harvoin nimittäin annan hiusteni kuivua sellaisenaan ilman minkäänlaisia muotoilutuotteita tai muotoilua, vaikka jokaisen pesun jälkeen en lämpörautoja käytäkään. Oma hiusihanteeni on kuohkea, tuuhea ja hieman pörröinen. Hieman laitonta sanoa näin, mutta inhoan silkkisen kiiltävää tukkaa ja siksi minulla harvoin sellaista näkee. Olen enemmän kotona hieman pörröisen ja laineikkaan tukan kanssa. Tähän siis myös tähtään hiusteni muotoilussa, vaikka toki kotikenttäetuna hiukseni ovat luonnostaan kevyesti taipuisat ja karheat. Hiuksieni rakenne on myös tuuhea olematta kuitenkaan liian raskas, joka toimii kuohkeassa kampauksessa kivasti.

Kuten mainitsin, en jokaisen pesun jälkeen laita hiuksiani muotoiluraudoilla. Niinä kertoina, kun en käytä rautoja, suihkutan pyyhekuiviin hiuksiin hoitosuihketta ja sen lisäksi suolasuihketta. Suolasuihkeen kanssa en säästele, vaan suihkutan sitä reilusti. Suosikkini suolasuihkeista on *BRUNS nimisen sarjan mandariinin tuoksuinen suolasuihke, joka vegaaninen ja se sopii kaikille hiustyypeille. Olen kokeillut useita suolasuihkeita ja tämä on ainut, joka ei ole liian tahmainen tai tee hiuksista takkuisia, vaikka suihkisit suihketta reilummalla kädellä. Tykkään siis suihkeen koostumuksesta ja ennen kaikkea lopputuloksesta. Tätä käyttäessä hiukset saavat kivasti rakennetta, eikä niitä tarvitse tosiaan muotoilla. Riittää hyvin, kun hiusten kuivumisen jälkeen tukan laittaa yöksi päälaelle nutturalle suurella donitsilla ja aamulla hiukset ovat täydellisillä laineilla.

Pelkkä suolasuihke harvoin kuitenkaan riittää itselleni, sillä haluan tukkaan kunnolla volyymia. Tähän tarkoitukseen käytän Biozellin tekstuurisuihketta, jota olen käyttänyt (ja mainostanut myös blogissa) jo vuosia. Tämä on ainut tekstuurisuihke, joka on rakenteelta riittävän jämäkkää makuuni. Eli kun tuotteen suihkuttaa kauttaaltaan hiuslatvoihin ja harjaa tukan läpi, siitä tulee aivan ihana! Suihke saattaa olla liian raskas osan makuun, mutta minä pidän. Tosin suihke kyllä kuivattaa, eli mikäli tätä käyttää, suosittelen pesemään hiukset kerran viikossa syväpuhdistavalla shampoolla ja laittamaan koko päähän naamion. Veikkaisin, että tämä tuote sopii myös hyvin suomalaiselle ohuelle tukalle juuri vahvan koostumuksensa ansiosta? Yksi kikkani pelastaa huono hiuspäivä on heittää tukkaan alkuun kuivashampoo, seuraavaksi tekstuurisuihke ja lopuksi tehdä suuri nuttura päälaelle. Tämä toimii aina erityisesti, jos tukka pitäisi pestä asap, mutta aikaa siihen ei ole. Niin ja punainen huulipuna viimeistelee lookin!

Välillä kuitenkin muotoilen hiuksiani raudoilla, vaikka sitä olenkin huomattavasti vähentänyt. Yleensä jos tiedän käyttäväni rautaa ja tekeväni kiharat, föönaan hiukset siinä kohtaa, kun tukka on puolittain kuiva. Föönauksen alle laitan kaapista jonkun suihkutettavan lämpösuojan (ei kuvissa) ja tyveen käytän tyvikohottajaa. *KMS Add Volume tyvikohottaja on suosikkini, sillä se ihan oikeasti nostaa hiusjuurta ja tehostaa kuohkeaa lookkia. Kohottaja on kevyen vaahtomaista ja se suihkutetaan suoraan tyveen. Teen kammalla muutamia jakauksia hiusten etuosaan ja suihkutan suihkeen sinne, jonka jälkeen levitän sen sormin. Kun aine on hiusjuuressa, föönaan tukkaa vuoroin pää alaspäin ja ylhäältä, hiuksia samalla haroen. Suosittelen tuotetta erityisesti kaikille, joille päätä myöten valuva ohut tukka on ongelmallinen. Suihke nimittäin oikeasti nostaa tyveä, enkä itse esimerkiksi enää nykyään käytä ollenkaan hiuspuuteria, sillä tämä kohottaa tyven täydellisesti kiharoita varten.

Kun hiukset on föönattu, on kihartamisen vuoro. Kihartamiseen käytän vielä erikseen lämpösuojaa, sillä kiharat eivät pysy hiuksissani, ellei niiden alla ole riittävän vahva tuote. Tämä on sinällään hassua, sillä hiukseni ovat taipuisat luonnostaan, mutta mikäli niitä muotoilen ja teen föönauksen alle, kiharat pysyvät huonosti ilman riittävää pitoa. Tästä syystä käytän kiharoiden tekemiseen tuotetta, jonka puolesta liputan sataprosenttisesti. Kyseessä on *KMS Therma Shape 2-in-1 muotoilusuihke. Tämä on kokeilemistani muotoilusuihkeista oikeasti melkeinpä ainut, joka toimii ja siksi sen puolesta liputan. Suihke on siinä mielessä erinomainen, että sen voi suihkuttaa kuivaan hiukseen osio osiolta, jonka jälkeen kihartaa hiukset. Suihke on hieman lakkamaista ja antaa voimakkaan pidon, jonka vuoksi se myös saa kiharat pysymään. Kiharruksen jälkeen jäähdyttelen hiuksia ainakin vartin verran, jonka jälkeen vasta kampaan ne auki ja suihkutan lakan. Hätätapauksessa tämä tuote ajaa myös lakan asian, sillä se on runsaasti pitoa antava. Tällä yhdistelmällä kiharat pysyvät hiuksissani monen päivän ajan, mikäli ne kerran huolellisesti laitan. Tätä operaatiota ei kuitenkaan jaksa joka viikko tehdä, mutta aina, jos on jotain tärkeää menoa, laitan tukan huolellisesti, jolloin se pysyy täydellisenä monta päivää.

Viimeisenä haluan jakaa yhden tuotevinkin hieman ekstrana. Tämä ei ole todellakaan sellainen muotoilutuote, jota jokaisen pesukerran jälkeen suosin, mutta tuote, josta todella pidän. Kyseessä on  *KMS Style Color sävyssä Rusty Copper. Tuote on siis hiuksiin suihkutettava hiusväri, joka lähtee pesussa pois. Koska hiusteni pohja on tumma, tykkään välillä raikastaa ilmettä vaaleammalla lookilla haluamatta kuitenkaan vaalentaa hiuksia. Tähän tarkoitukseen nämä KMS-suihkeet ja aivan erityisesti tämä Rusty Copper sävynä toimii. Suihkutan suihkeen siis pyyhe olkapäillä hiusteni latvaan ja harjaan sen läpi. Halutessaan tukkaa voi myös muotoilla suihkeen käytön jälkeen, eli se levittyy hiuksiin niin hienojakoisesti ja luonnollisesti, ettei hiuksista oikeasti osaa arvata, että väri on feikki. Väri myös pysyy seuraavaan shampoopesuun saakka, eikä huuhtoudu vesisateellakaan pois. Pakko sanoa, että loistava tuote ja jos hiukseni olisivat vaaleat, kokeilisin vaikka ja mitä sävyjä! Omassa tukassa näkyy kauniisti kuitenkin vain tämä Rusty Copper sävy sekä Velvet Berry. Tosin en tiedä, onko valikoimaan tullut lisää jotain uutuuksia, mutta näistä minulla on tosiaan molemmista kokemusta.

Tällaisilla tuotteilla tosiaan pääasiassa muotoilen hiuksiani. Tykkään hiusten suhteen yksinkertaisuudesta, eli en halua käyttää liikaa tuotteita, vaan suosin niitä muutamia, jotka olen hyviksi todennut. Toisaalta tukan suhteen olen kyllä aika tarkka, eli en kelpuuta mitä tahansa aineita, vaan vaadin täydellistä lopputulosta. Siihen täydelliseen tuuheaan lopputulokseen päästäkseni, valitsen kerta toisensa jälkeen nämä viisi tuotetta. Jokaista olen myös käyttänyt kauan, eli toimivuus on todella todistettu ja uskoisin, että vaikka omat hiukseni ovat ilmavat ja karheat, jokainen tuote sopii varmasti myös lasimaiselle suomalaiselle tukalle.

Ovatko suosikkini teille tuttuja tai löytyykö jonkun teidän kaapista jokin näistä pulloista?

kauneus suosittelen trendit ostokset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *