7 x kotimaista luonnonkosmetiikan suosikkia

Kaupallinen yhteistyö: Kajo Shop

Olen kirjoittanut luonnonkosmetiikasta blogissani paljon. Näin siksi, että suosin luonnonkosmetiikkaa päivittäin ja se on jo useamman vuoden ajan ollut kosmetiikkaa, jota pääasiallisesti käytän. Erityisesti näillä ikäluokilla haluan antaa iholleni vain parasta, jonka vuoksi luonnonkosmetiikka on minulle optimaalisin vaihtoehto. Viime vuonna aloin testailemaan joitain kotimaisia luonnonkosmetiikan brändejä, mutta erityisesti tänä vuonna vaikean kevään jälkeen on vahvistunut tunne siitä, että haluan jatkossakin suosia enenevissä määrin kotimaista. Miellän kotimaisen vastuulliseen, laadukkaaseen ja puhtaaseen. Erityisesti Suomen luonto on rikas, joten eihän sieltä voi saada kuin laadukkaita raaka-aineita, joita hyödyntää myös kosmetiikassa.

Kotimaista luonnonkosmetiikkaa myydään mm. kotimaisissa verkkokaupoissa, joista haluan tänään nostaa esiin kesäkuussa avatun, ihanan Kajo Shopin. Kajo Shop myy ainoastaan kotimaista, vastuullista luonnonkosmetiikkaa ja heidän valikoimasta löytyy kasvojen- , hiusten- ja vartalonhoidon tuotteet sekä tuotteita myös kodin raikastamiseen. Kajo Shopin tuotevalikoima on tarkkaan valittu ja he tukevat erityisesti suomalaista pienyrittäjyyttä, joka on muuten kieltämättä itsellekin näin pienyrittäjänä sellainen osa-alue, jota haluan jatkossa enenevissä määrin tukea.

Kun kiinnostustani yhteistyöhön kysyttiin, en miettinyt kahta kertaa. Kajo Shopin valikoimasta löytyy useampi sellainen brändi, jonka tuotteista pidän ja joiden tuotteita jo aikaisemmin testannut. Näitä merkkejä ovat erityisesti Unna Nordic, Ekopharma ja Murumuru. Näistä kolmesta eniten makuuni on laadukas Unna Nordic ja siksi tämän postauksen tuotteista 5/7 on nimenomaiselta brändiltä. Tässä postauksessa esittelen teille siis tarkemmin seitsemän kotimaista luonnonkosmetiikan suosikkia, joita käytän ja joista pidän. Osa on vilkkunut blogissani jo aikaisemmin kuukauden kauneussuosikit -postauksissa, kun taas osa on itselleni kohtuullisen uusia suosikkeja.

Koska jo mainitsin, että premium-laatuinen Unna Nordic on eniten makuuni, ensimmäisenä haluan esitellä kyseisen brändin suosikit. Unnassa itseäni kiehtoo metsän tuoksut ja tuotteiden laadukas koostumus. Kasvovoiteet ovat täyteläisiä ja ylellisiä, kun taas seerumi geelimäisen ohutta ja nopeasti ihoon imeytyvää. Tuotteita käyttäessä tulee tunne siitä kuin metsä tulisi lähelle. Itselleni tällaiset seikat ovat tärkeitä, sillä olen sensitiivinen ihminen. Mikäli kasvovoiteen koostumus tai tuoksu on itselleni vääränlainen, en välttämättä pidä tuotteesta ollenkaan ja se jää käyttämättä.

1. Unna Nordic Kerttu Antioxidant Cream

Yksi Unnan parhaista tuotteista on ehdottomasti antioksidanttinen, ihoa uudistava Kerttu kasvovoide. Kasvovoide sopii käytettäväksi aamuin illoin, mutta aivan erityisesti yövoiteeksi. Kasvovoide sopii parhaiten aikuiselle iholle, joka on pintakuiva tai kuiva ja se sisältää mm. granaatinomenan siemenöljyä, omega-5-rasvahappoa ja sheavoita. Luonnollisten raaka-aineiden lisäksi voide pitää sisällään prebiootteja, jotka tukevat ihon mikrobiomin toimintaa. Voide on otollinen myös herkälle ja punoittavalle iholle, sillä se on voiteena hyvin lempeä.

Oma ihoni on iän myötä muuttunut hieman pintakuivaksi, jonka vuoksi voide on iholleni otollinen. Vaikka ihoni ei ole herkkä, se imee kosteutta itseensä ja selkeästi janoaa sitä nykyään enemmän kuin aikaisemmin. Tänä kesänä kärsin myös lievästä ruusufinnistä nenänpielissä ja leuassa. Omalla kohdalla tuollaiset iho-ongelmat ilmenevät aina lievinä, joten niitä ei ulkopuolinen välttämättä huomaa. Lähdinkin ongelmaa tuossa taannoin paikantamaan ja valitettavasti havaitsin, että ne liittyivät selkeästi eräisiin ihonhoidon tuotteisiin, joita käytin. Nyt olenkin jo jonkin aikaa mennyt näillä kotimaisilla purkeilla ja muutamilla vanhoilla suosikeilla, jotka tiedän varmasti itselleni toimiviksi. Selkeästi tästä antioksidanttisesta voiteesta on ollut myös tähän vaivaan apua, sillä ruusufinni on pysynyt poissa nyt jo useamman viikon ajan.

2. Unna Nordic Hertta Antioxidant Sleeping Mask

Myös Hertta on antioksidanttinen voide, joka kulkee nimellä yönaamio. Se sopii erityisesti aikuiselle iholle, joka janoaa kosteutta. Hertan tuhti koostumus on peräisin mm. koivumahlasta, granaatinomenan siemenöljystä, omega-5-rasvahapoista ja ruusunmarjauutteesta. Voide on ikään kuin tehonaamio, eli se ei ole jatkuvaan käyttöön tarkoitettu, vaan sitä kannattaa käyttää kuuriluonteisesti esimerkiksi viikon ajan, jonka jälkeen pitää taukoa. Itsehän rakastan yönaamioita ja monesti teen niin, että levitän ensin kasvoille hoitonesteen, jonka jälkeen seerumin, sitten voiteen ja lopuksi vielä yönaamion. Herttaa käytän parina iltana viikossa, mikäli ihoni kaipaa ns. ekstraa. Näin kesällä erityisesti huonosti nukuttujen viikonloppujen jälkeen Hertta palauttaa ihon normaalin kosteustasapainon ja sopii tehokuurina käytettäväksi.

3. Unna Nordic Varpu Renewing Toner

Hoitovesi on itselleni ihonhoidon yksi kulmakivistä, enkä sitä ilman pärjäisi. Voisin varmasti jättää jopa seeruminkin kokonaan pois, mutta hoitovettä en. Tämä on joskus myös testattu ja sen pois jättäminen aikaan sai otsaan pientä näppylää.

Unna Nordicin Varpu on hoitovesi, joka aktivoi ihon toimintoja sekä kosteuttaa. Tuote on geelimäistä, eli sitä on helppo levittää kasvoille ja tarvittaessa jopa kerrostaa. Itsehän rakastan hoitoveden kerrostamista etenkin silloin, mikäli iho tuntuu yhtään kuivalta. Jos kyseinen tuote tai sen käyttö ei ole sinulle tuttua, hoitovesi levitetään kasvoille ihonpuhdistuksen jälkeen. Hoitoveden jälkeen lisätään sitten seerumi ja kasvovoide. Varpu on valmistettu koivumahlapohjaan, joka antaa iholle paljon vitamiineja, kosteutta ja aminohappoja. Tuotteen yksi tärkeimmistä aktiiviaineista on fermentoitu granaattiomenauute, joka aktivoi kollageenintuotantoa. Myös Varpussa on prebiootteja ja se sopii erityisesti aikuiselle, kuivalle ja herkälle iholle. Tässä siis yksi ihonhoidon kulmakivistä, jos mietitään tervettä ihoa. Plussaa myös pienestä pakkauskoosta, joka on 100 ml ja täten menee kätevästi lentokoneessa tai vaikka salikassissa.

4. Unna Nordic Aina Collagen Booster

Kuten mainitsin, hoitoveden jälkeen on aina seerumin vuoro. Olen suosinut seerumeita nyt jo useamman vuoden ajan ja vaikeaa olisi jättää seerumi pois ihonhoitorutiinista. Aikuinen (ikäiseni) iho kaipaa seerumia, se on puhdas fakta. Unna Nordicin Aina on uudistava tehoseerumi aikuiselle iholle ja se aktivoi ihon toimintoja sekä sitoo kosteutta. Tykkään Ainan ihanasta koostumuksesta, joka imeytyy ihoon nopeasti, eikä jätä pintaan tahmeaa kerrosta. Tuotetta suositellaan myös primeriksi meikin alle, jota olen itse asiassa testannut ja yllättävän hyvin tuloksin! Huomasin nimittäin selkeän yhteyden seerumin käytössä ja meikin pysyvyydessä. Pohjasta tulee seerumin avulla matta, jolloin meikki myös pysyy iholla paremmin. Käytän kyseistä seerumia aamuin illoin kasvovoiteen alla, aina hoitoveden jälkeen.

5. Unna Nordic Paju Peat-Charcoal Bambu Scrub

Viimeinen Unna Nordicin tuote, jota olen käyttänyt, ja josta myös pitänyt, on ihana Paju kuorintanaamio. Paju syväpuhdistaa ja kirkastaa ihoa sekä poistaa epäpuhtauksia ja kuollutta ihosolukkoa. Kuorinta on koostumukseltaan pehmeää ja voidemaista, eli se ei raavi ihoa tai tunnu muutenkaan epämiellyttävältä. Naamio sisältää mm. suomalaista turvetta ja viinirypäleen siemenöljyä. Kuorinnan jälkeen ihon pinta on pehmeä ja vaikka iho saattaa käytön jälkeen kevyesti punottaa, sitä ei kannata säikähtää.

Kuorin kasvoni Pajulla kerran viikossa ja samaa suosittelen myös muille, hieman ihotyypistä riippuen. Tykkään levittää kuorintanaamion kasvoille ja antaa vaikuttaa viisi minuuttia, jonka jälkeen pesen aineen pois. Yleensä ennen pesua hieron kevyesti kasvoja naamion kanssa, jolloin aktivoin myös pintaverenkiertoa. Lopputulos on täten kuulas ja ihon pinta sileä. Naamio sopii erityisen hyvin käytettäväksi ennen tärkeää iltaa, sillä sen vaikutukset ihon heleyteen ovat niin selkeästi nähtävissä ja meikki levittyy iholle kuorinnan jälkeen paremmin.

6. Ekopharma Karpalo Puhdistusöljy Oil-to-milk

Unna Nordicin lisäksi mainitsin jo alussa Ekopharman, jonka joitain tuotteita olen testaillut. Ekopharma on myös kotimainen ihonhoitosarja ja se sisältää useita erilaisia tuotteita erilaisille ihotyypeille. Yksi Ekopharman parhaista tuotteista on ehdottomasti Karpalo -linjauksen öljygeeli, joka sopii aivan kaikenlaisille ihotyypeille. Puhdistusöljy poistaa iholta niin pakkelin kuin myös aurinkosuojat. Pidän öljyn koostumuksesta ja siitä, miltä se tuntuu iholla. Itselleni nimittäin sopii aika harvat kasvojen puhdistustuotteet, sillä usein niiden jälkeen kasvojen ihon pintaa kiristää. Tämä öljymäinen tuote ei sellaista tunnetta kuitenkaan aikaan saa, vaan iholla on käytön jälkeen ihanan pehmeä fiilis. Tuotteessa on myös kevyt piparmintun tuoksu, joka on mielestäni aivan ihana! Menossa on nyt tosiaan jo toinen purkki tätä kyseistä geeliä ja tätä olen blogissani aikaisemminkin mainostanut. Ekopharman tuotteet ovat muuten pitkälti myös Unnaa edullisempia, eli mikäli haluaa hieman säästää, suosittelen tätä sarjaa.

7. Ekopharma Herukka Itseruskettava Hoitoneste

Olen aikamoinen itseruskettavien suurkuluttaja (ja tietäjä). Olen suosinut itseruskettavia jo vuosia ja jatkuvasti testailen uusia tuotteita. Nykyään tykkään kokeilla luonnonkosmetiikan tuotteita myös tällä saralla ja vaikka huteja on tullut vastaan, niin välillä onneksi myös hittejä! Ekopharman Herukka on yksi niistä hiteistä, eli luonnonkosmetiikan itseruskettava hoitoneste, joka antaa kasvoille kauniin ja luonnollisen päivetyksen. Hoitoneste levitetään kasvoille vanulapun avulla, jonka jälkeen ihoa ei saa kastella 3-5 tuntiin.

Itse käytän tuotetta yleensä niinä päivinä, kun tiedän olevani kotitoimistolla, jolloin levitän nesteen kasvoille aamulla ihonpuhdistuksen jälkeen ja sitten vaan annan olla. Nesteen päälle voi toki myös levittää kasvovoiteen ja meikata, mutta ainakin itsestä tuntuu, että paras tulos syntyy silloin, kun iho saa hengitellä. Myös yövoiteen alle tuotetta voi toki käyttää, jos tavoitteena on saada aamuksi kaunis päivetys. Tämä tuote on ”myyty” myös muutamalle ystävistäni, jotka ovat siihen tykästyneet. Tuote on riittoisaa ja tosiaan sopii myös vaaleammalle iholle, sillä lopputuloksesta tulee kevyen luonnollinen. Halutessaan tuotetta voi kerrostaa muutamana peräkkäisenä päivänä, jolloin lopputulos on tummempi.

Siinä siis seitsemän kotimaista ihanaa luonnonkosmetiikan tuotetta, jotka parhaillaan ovat minulla käytössä. Mikäli jokin tuote herätti mielenkiinnon tai haluaisit päästä sitä kokeilemaan, Kajo Shop toimittaa tuotteita ympäri Suomen ja Ahvenanmaan. Tarvittaessa myös heidän ammattitaitoiset kosmetologit auttavat tuotteiden valinnassa ja vastaavat kysymyksiin osoitteessa: info@kajoshop.fi

Mites, onko kukaan muu tykästynyt kotimaiseen luonnonkosmetiikkaan tai aivan erityisesti Unna Nordiciin ja Ekopharmaan? 💚

kauneus iho suosittelen vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *