Ajattelin jakaa teille muutaman ruokareseptin, joita tulee suosittua aika usein. En ole erikoinen ruoanlaittaja, joten turvaudun yleensäkin joihinkin erittäin simppeleihin ruokiin ja aika paljon tulee syötyä ulkosalla.
Ensimmäinen suosikkini on ”Soijabolognese”. Erittäin nopea ja helppo tehdä.
1 dl soijarouhetta
2 dl vettä
1 sipuli
Tomaattipyrettä oman maun mukaan.
Mausteiksi esim. paprikamaustetta, chiliä ja grillausmaustetta.
Täysjyväpastaa sen verran kuin syöt.
Ensimmäisenä ruskistetaan pilkottu sipuli. Tämän jälkeen sekaan heitetään soija ja vesi, sekä mausteet ja tomaattipyrettä. Annetaan hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Pastat keitetään ihan normaalisti. Jos et halua pastaa, voi tämän syödä myös salaatin kanssa. Silloin annetaan nesteen imeytyä kunnolla, että bolognese on ns. kiinteämpää.
Sitten yksi mun lemppari salaateista, ehkä hieman erikoinen sellainen. 😀
Eli Tofu- kananmunasalaatti.
Puolet Alpron maustamattomasta luomutofusta.
1 kananmuna
Salaattia
Tomaatti/paprika
Puolikas kurkku
Mausteita (paprikamauste- ja grillausmauste)
Raejuustoa
Oliiviöljyä
Ruskistetaan kananmuna ja tofunpalaset pannulla, sillä aikaa väsätään raikas salaatti. Lopuksi lisätään pannulta tofut ja kananmunan palaset salaatin sekaan, sekä loraus oliiviöljyä. Eli nopea case! Ja protskuahan tässä piisaa.
Mitäs mieltä te muuten olette riisikakuista? Itse ostan niitä aina välillä, kun tekee mieli jotain ”purtavaa” ruoan kanssa. Välillä heitän niitä palasina myös salaatin sekaan, ikäänkuin krutongeiksi. Tänään söin kakkuja juuston ja kurkun kanssa voileipämäisesti.
Ainut miinus noissa on se, että niihin saattaapi tulla himo. 😀
Äh, huomenna on taas maanantai.
No nautitaan vielä tästä loppuillasta. 🙂
Huomiseen!