Aloita viikonloppu tuorepuurolla
Useimpien aamurutiineihin kuuluu puuron nauttiminen. Keitetään puuroannos liedellä tai mikrossa ja kaadetaan päälle sokeritonta mehukeittoa raejuuston kera. Aika perus, eikö? Joskus itsekin tuollaista sekoitusta aamuisin ”nautiskelin” mutta nykyään lautasellani on aivan toisenlaiset puurot. Keitän nimittäin enää harvemmin lämpöisiä puuroja, sillä nykyään syön ne tuoreena. Huomattavasti piristävämpi ja raikkaampi vaihtoehto!
Tuorepuurot ovat aivan parhautta. Niin helppoa, nopeaa ja yksinkertaista! Se kaikki vaiva nähdään jo illalla, joten aamulla homma on halutessaan täysin vaivatonta. Jos edessä on erityisen kiire aamu, voit valmistaa jonkunlaisen hillokkeenkin jo illalla tai laittaa marjat yöksi pöydälle sulamaan.
Tuorepuuro on myös maultaa raikkaampi ja pirteämpi vaihtoehto lämpöiselle kaurapuurolle, joka helposti palauttaa vasta heränneen melkeinpä takaisin uneen. Ainakin omasta kokemuksesta on pakko sanoa, että kylmä ravinto virkistää ihan eri tavalla kuin lämmin sellainen. Kylmäpuuroon on mahdollista sulloa myös huomattavasti enemmän kaikkea ravinteikasta, kuin perinteiseen kaurapuuroon. Voit ujuttaa sinne siemeniä, proteiinijauhetta, chioja ja melkeinpä ihan mitä vaan mieli tekee. Erittäin helppo tapa yhdistää herkullisuus ja ravinteikkuus.
Tiedän, että monella teistäkin on vielä tuorepuuro testaamatta, joten ihan viimeistään nyt kannattaa kokeilla! Tässä on erinomainen resepti, josta voit toki halutessasi karsia osan siemenistä tai lisätä jotain sinulle mieluisaa. Pääasia on se, että puurosta tulee sinun näköisesti ja makuisesi. 🙂
Tuorepuuro 1-2:lle (GL, M)
- 2 dl luomu kaurahiutaleita
- 2 dl luomu kaurajuomaa
- 1 rkl herneproteiinijauhetta
- 1 rkl suomalaista hunajaa
- 1 rkl chiasiemeniä
- 1 rkl kurpitsansiemeniä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl auringonkukansiemeniä
- 1 tl kardemummaa
- 0,5 tl kanelia
- Pari tippaa luomu vaniljauutetta
- 1 dl Apron GO ON -soijarahkaa
- 1 rkl rusinoita (ei pakollinen!)
Täyte:
- Kourallinen pensasmustikoita
- 200 g suomalaisia mansikoita
Sekoitetaan kaikki tuorepuuron aineet keskenään. Laitetaan puuro yön ajaksi suljettuun rasiaan ja jääkaappiin muhimaan. Aamulla puuro on valmista nautittavaksi ihan sellaisenaan tai lisukkeiden kera.
Itse valmistin puuron kaveriksi ns. mansikkahillon, eli survoin sulaneet mansikat blenderissä. Sen jälkeen kaadoin korkeahkoon purnukkaan ensin puuroa, sitten hilloa ja lopuksi vielä vähän puuroa. Päälle ripottelin herkullisia pensasmustikoita.
Sitten vaan nautiskelemaan ja käynnistelemään viikonloppua hyvällä moodilla!
PS. Jos teet puuroa vaan itsellesi, suosittelen puolittamaan reseptin tai säästämään puolet vaikka iltapalaksi. Ainakaan itse en jaksanut ihan tuota koko purnukkaa syödä, sillä kyseessä on kuitenkin aika tuhti annos. Mansikkahillokkeen ja mustikoiden kanssa vielä huomattavasti tuhdimpi. Mutta maku on kyllä täys kymppi! ;)
Aurinkoa perjantaihinne! Otetaan kaikki ilo irti tästä viimeisestä lämpimästä viikonlopusta hetkiin. :)