Viikon käynnistäjä: porkkanatuorepuuro
Viikonloppu oli ruokailujen suhteen hyvinkin överi rento ja tuli herkuteltua jopa kolmena peräkkäisenä päivänä. Yleensä oma herkkuputkeni katkeaa maksimissaan kahteen päivään sillä olo alkaa olemaan vähän nuupahtanut ja tukkoinen. Jännä juttu mikä voima sillä terveellisellä ruoalla onkaan! Kohdallani etenkin väsymys ja saamattomuus ovat noita ”oireita” joita makea ja hiilaripitoinen safka aiheuttaa. Nyt onkin ihana palata taas arkirytmiin ja terveellisten juttujen pariin!
Mikäpä olisikaan siis parempi tapa käynnistellä uutta viikkoa, kuin herkullinen tuorepuuro! Eilen illalla teinkin puuron yöksi hautumaan ja tänä aamuna kiitollisena kauhoin sen suuhuni. Tuorepuuro on aina yhtä hyvää! Tällä kertaa variaatio oli hieman erilainen kuin yleensä ja lisäsinkin siihen porkkanaraastetta. Antaa muuten aika herkun vivahteen ja etenkin kanelin, rusinoiden sekä vaniljauutteen kanssa toimii täydellisesti! Resepti on myös sataprosenttisen gluteeniton, maidoton ja kypsentämätön.
Porkkanainen tuorepuuro (GL, M, RAW)
- 1,5 dl luomu kaurahiutaleita
- 1,5 dl luomu kaurajuomaa
- 1 rkl chian siemeniä
- Ripaus Himalajan vuorisuolaa
- 1 tl suomalaista hunajaa
- 1/4 tl luomu vaniljauutetta
- 1 porkkana
- 1,5 dl Alpron GO ON -soijarahkaa
- Pähkinöitä (hasselit, saksanpähkinät, cashewit…)
- Teelusikan kärjellinen kanelia
- Kourallinen rusinoita
Sekoitetaan kaikki tuorepuuron aineet keskenään. Pähkinät kannattaa pilkkoa veitsellä pieniksi palasiksi mutta rusinat heittää joukkoon ihan sellaisenaan. Porkkana tietysti raasteena. Annetaan hautua jääkaapissa yön yli suljetussa rasiassa ja aamulla sitten nautiskellaan. Mielestäni puuro on jo itsessään niin maukasta ja tuhtia, että se ei juurikaan täytteitä kaipaa. Vähän lisäsin rusinoita annoksen päälle mutta muuten upposi kyllä sellaisenaan.
Olisiko teillä muuten mitään reseptitoiveita tulevaan viikkoon? Suolaista, makeaa?
Ja muuten toivottelen oikein energistä maanantaita! Kyllä tämä viikko vielä tästä vielä käynnistyy… :)