Tulinen bataatti-porkkanasosekeitto

Kesällä keittoja tulee syötyä harvemmin mutta näin kylmien ilmojen saapuessa täällä ainakin aktivoidutaan keittorintamalla enenevissä määrin. Keitot tuovat aivan ihanaa vaihtelua kiinteän lämpöisen ruoan sekä salaattien ympärille, sillä ne lämmittävät ja täyttävät mukavasti varsinkin silloin, kun keiton valmistaa itse ja siitä tekee tarpeeksi täyttävää. Erityisesti sosekeitto on todella helppo ja nopea valmistaa, jonka vuoksi se sopii erinomaisesti kiireiseen arkeen – sen terveellisyydestä puhumattakaan.

sosekeittososekeitto

Tänään haluankin jakaa kanssanne yhden suosikki keittoresepteistäni. Sen, jota olen valmistanut viime viikkoina useampaankin otteeseen. Tämä keitto on paitsi maultaan tulisen herkullinen, myös todella täyttävä! Usein keitoissa on nimittäin se ongelma, että niillä ei meinaa jaksaa. Jos keiton kuitenkin valmistaa kaurakermaan (tai tavalliseen kermaan) ja valitsee raaka-aineiksi laadukkaita sekä täyttäviä aineksia, jaksaa keitolla aivan varmasti! Itse asiassa tämä resepti vie todella helposti keittoähkyyn, sillä tätä tekisi mieli hakea lisää ja lisää…

Siispä olkaa hyvät, tässä resepti joka kannattaa nyt ehdottomasti laittaa sinne keittiön to do -listalle.

TULINEN BATAATTI-PORKKANASOSEKEITTO (GL, M)

  • 1 keskikokonainen bataatti 
  • 6 keskikokoista porkkanaa
  • 1 prk Plantin kaurakermaa (paras ja edullisin vaihtoehto!)
  • Loraus sitruunanmehua
  • 2 tl (reilua) punaista currytahnaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 cm pala inkivääriä
  • 1 tl mustapippuria
  • Ripaus suolaa
  • 1 tl Meiran sosekeitoille tarkoitettua kasvimaustetta
  • 1 rkl kylmää vettä

Koristeeksi:

  • Silmusalaattia
  • Mustapippurirouhetta

Kiehautetaan vesi ja lisätään joukkoon siivutettu bataatti sekä porkkanat. Vihannesten määrä kannattaa miettiä sen mukaan, kuinka monelle haluat keittoa valmistaa (tästä reseptistä tulee 1-2 hlölle). Keitetään vihannekset pehmeiksi ja kaadetaan ne blenderiin. Lisätään joukkoon valkosipulin kynsi, inkivääripala, mausteet sekä kaurakerma ja hurautetaan tasaiseksi keitoksi. Tarvittaessa lisää myös muutama ruokalusikallinen vettä jos keitto on liian paksua – itse lisäsin yhden ruokalusikallisen ja se oli riittävästi! Laitetaan sekaan mausteet (pippuri, suola, sitruunanmehu, currytahna sekä kasvimauste) ja annetaan vielä hetki blendautua. Kun keitto on tasaista, on se valmista tarjoiltavaksi.

Tykkään koristella keiton lähestulkoon poikkeuksetta ja tällä kertaa laitoinkin sen päälle silmusalaattia sekä mustapippuria. Myös fetajuusto sekä erilaiset siemenet ja pähkinät toimivat erinomaisesti. Nautiskellaan mahdollisimman nopeasti valmistuksesta jotta keitto ei viilene!

Tuleeko teidän muuten valmistettua keittoja näin ilmojen viiletessä?

Muuten toivottelen oikein lämmittävää perjantaita sekä mukavaa alkavaa viikonloppua!

Kommentointi suljettu väliaikaisesti.