Viime päivien ruokapäiväkirja ja treenit
Alkuviikosta tuli jälleen pidettyä ruokapäiväkirjaa, jonka haluan tänään kanssanne jakaa. En tiedä olenko erityisen ylpeä päiväkirjasta, sillä ruokaileminen on ollut (jälleen kerran) aika heikosti suunniteltua. Tuo näkyy ehkä eniten siinä, että se päivän ainut ”kunnon ruoka” on jäänyt alkuiltaan ja päivällä menojen lomassa on joutunut turvautumaan mm. raakapatukoihin. Oikeastaan koko alkuviikon ajan ruoka on ollut se mielessä viimeisenä pyörivä asia eikä kotiin ole muutenkaan viitsinyt ostaa mitään erikoisuuksia, kun tänään on reissuun lähtö. Ja jos joku nyt ihmettelee miksi en syö lounasta tai päivällistä aikaisemmin vaikka sitten ulkona, niin kyse on puhtaasti säästämisestä. Pitkitän sen kunnon ruoan syöntiä aina siihen saakka kunnes olen kotona, sillä ravintola lounaisiin saa helposti kulumaan aika paljonkin rahaa. Toki välillä on poikkeustilanteita mutta noin ylipäänsä, tuo on asia, josta minä nykyään tingin.
Maanantai 16.4.
klo. 9.35 – Edellisenä iltana valmistettu tuorepuuro (1,5 dl kaurahiutaleita, 1,5 dl kaurajuomaa, 1 rkl chian siemeniä, herukkasekoitusta, GO ON -soijarahkaa, ripaus suolaa sekä vaniljamaustetta), jossa päällä 1/2 banaani, cashew- ja mantelitahnaa, gojimarjoja sekä mulpereita.
Kupillinen kahvia Soya for professionals juomalla ja lasillinen Foodinin Wake Up -aamuvettä (ennen puuroa tyhjään vatsaan).
klo. 13.45 – Kolme palaa itse valmistettua raakasuklaata (resepti täällä). Lisäksi pari reilun kokoista Myllyn Paras valmis siemennäkkileipä sekoituksesta valmistettua näkkileipäpalaa, joissa päällä laktoositonta voita.
Kourallinen manteleita
klo. 16.10 – Kaksi kauraleipää avokadolla, miniluumutomaateilla, keitetyllä kananmunalla (1 kpl) sekä mustapippurirouheella.
klo. 19.25 – Reilu salaatti jossa mm. paistettua laktoositonta vuodenjuustoa, lehtikaalia, tomaattia, paprikaa, kurkkua, punasipulia, mustapapuja ja hamppuöljyä. Lisäksi pari pientä kauranäkkileipää voilla.
klo. 22.05 – Sulatettuja mansikoita noin 200 g, 1/2 banaani sekä lisukkeeksi GO ON soijarahkaa noin 1,5 dl.
Treenit: Shala Helsingissä Power Flow level 2-3 jooga, kesto 1 h 15 min, jonka jälkeen kävely joogastudiolta kotiin, noin 3 km.
Tiistai 17.4.
8.10 – Foodinin Wake Up -aamuvesi, 1/2 banaani sekä kupillinen kahvia Alpron Soya for professionals juomalla
9.10 – Blogitilaisuudessa pieni kulhollinen rahkaa marjalisukkeilla (kuva yllä), lasillinen marjamehua sekä kupillinen kahvia kaurajuomalla.
11.10 – Bare Bar taateli-marjapatukka (40 g)
15.20 – Ensinälkään kolme palaa raakasuklaata ja puolikas tuore mango pilkottuna
16.45 – Reilu annos Baba bataatti-falafeleja (7-8 kpl), hummustahnoja, bataattiranskalaisia, miniluumutomaatteja, tuoretta korianteria sekä jälkiruoaksi vielä pala raakasuklaata.
Kupillinen vihreää teetä
22.05 – Juoksulenkin jälkeen Kaura 100 kauraleivästä molemmat puolet. Leipien päällä keitetty kananmuna, tomaattia sekä kurkkua.
Loppuillan aikana kiivi sekä kourallinen mulpereita
Treenit: Juoksulenkki 8.04 km / 52 minuuttia + kevyet vatsalihakset
Keskiviikko 18.4.
9.20 – Banaanipannukakut reseptillä: 3 kananmunaa, 1 banaani, 1 rkl kaurahiutaleita, 1 rkl psylliumia, ripaus suolaa, 1 rkl lakritsiheraa ja ripaus vaniljajauhetta. Lisukkeena mansikoita, herukkasekoitusta, kiivi sekä manteli- ja cashewtahnaa.
Lasillinen Wake Up -aamuvettä tyhjään vatsaan ja pannukakkujen lomassa kaksi kupillista kahvia Alpron Soya for professionals juomalla.
12.30 – Pari palaa itse valmistettua raakasuklaata
13.30 – Kolme kaverin valmistamaa lakritsitaatelia
14.20 – Froosh päärynä-lehtikaali-sitruunaruoho -smoothie
15.40 – Delight omena-kaneli raakapatukka (40 g)
16.30 – Ystävän kanssa Coffee Housessa iso kupillinen vihreää teetä
17.45 – Lidl kaurasydämestä molemmat puolet pelkän laktoosittoman voin kera
18.30 – Viisi falafelia, kahta eri hummusta sekä reilu annos salaattia jossa mm. laktoositonta vuohenjuustoa, lehtikaalia, ananasta, mustapapuja, sitruunanmehua, kurkkua, tomaatti, paprikaa
21.45 – Juoksulenkin jälkeen smoothie jossa banaani, lehtikaalia, selleriä, kurkkua, ananasta, pakaste mangokuutioita, spirulinaa, manteleita ja macaa.
Loppuillan aikana kourallinen manteleita
Treenit: Juoksulenkki 7 km / 46 min, loppuun kevyttä kävelyä suunnilleen puoli kilometriä
Jos ruokapäiväkirja herätti jotain ajatuksia niin saa ehdottomasti kommentoida! Aina sitä omaa syömistään kun ei välttämättä osaa katsoa niinkään ulkopuolisen silmin tai ei huomaa jotain tiettyjä puutoksia. Toisaalta haluan tässä kohtaa myös muistuttaa, että meillä jokaisella on erilainen keho ja se mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi sinulle. Syöminen on henkilökohtainen asia, jonka vuoksi joku voi kokea vaikka nämä minunkin ruokapäiväkirjani todella oudoiksi tai vieraiksi. Toisaalta toisen ihmisen vinkki jostain mitä kannattaa ehkä poistaa tai lisätä, saattaa olla tie parempaan oloon. Ruokailutavatkin kun ovat usein juttuja, jotka on opittu ja takaraivossa. Välillä ainakin itse huomaan että kokeiltuani jotain uutta saatankin innostua ja huomata, että hei tämähän sittenkin toimii myös minulle! Siksi sellainen tietynlainen avoimuus ylipäänsä elämälle ja muidenkin ajatusten kuulemiselle on tervettä ja oman tekemisen kriittinenkin tarkastelu välillä paikallaan.
Tänään tosiaan lähtö Malediiveille, josta pidän teille myöskin ruokapäiväkirjaa! Katsotaan kuinka ruokaileminen taas muuttuu kun lämpöä on mittarissa 30 astetta.
Oikein ihanaa torstaita!