Herkullinen uunipuuro (GL, M)

Vaikka harvemmin aamuisin syön lämmintä puuroa, tykkään todella paljon kaurapuurosta ja nautin sitä monesti iltapalaksi. Yksi loistava variaatio perinteisen puuron rinnalle on uunipuuro, joka on nimensä mukaisesti valmistettu uunissa. Kun puuron sekaan laittaa vähän marjoja ja mausteita, tulee siitä aivan super hyvää! Vaikka tätäkin usein valmistan, en ole tainnut koskaan blogissa bravuuri reseptiäni jakaa? Siispä tänään korjataan asia ja tässä postauksessa on takuuvarma resepti onnistuneeseen, gluteenittomaan ja maidottomaan uunipuuroon.

HERKULLINEN UUNIPUURO (GL, M)

  • 1 tl leivinjauhetta
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1 tl *Foodin kanelia
  • 1/3 tl *Foodin Bourbon vaniljajauhetta
  • 1 luomu kananmuna
  • 3 dl luomu kaurajuomaa (myös muut vegaaniset juomat käy)
  • 2 pehmeää banaania
  • 2 tl *foodin kookosöljyä
  • 4,5 dl luomu kaurahiutaleita
  • 200-300 g pakastemansikoita tai vastaava määrä tuoreita mansikoita
  • 1,5 dl *Foodin raakasuklaarouhetta

Lisukkeeksi:

  • Tuoreita mansikoita

*Foodin tuotteet sponsoroitu

Kaadetaan kulhoon leivinjauhe, suola, kaneli ja vaniljajauhe, jonka jälkeen sekoitetaan huolella. Rikotaan joukkoon kananmuna. Muusataan banaanit mössöksi ja lisätään ne seoksen joukkoon. Sekoitetaan jälleen ja lisätään kaurajuoma, sula kookosöljy ja raakasuklaarouhe (rouhe ei ole välttämättömyys, mutta antaa ihanan suklaisen maun). Viimeisenä lisätään kaurahiutaleet ja marjat. Mansikat voi joko siivuttaa (jos ovat tuoreita) tai laittaa sellaisenaan pakastimesta, kuten itse tein.

Kaadetaan seos voideltuun uunivuokaan ja ripotellaan päälle vielä hieman kanelia. Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 45 minuuttia uunin tehoista riippuen. Annetaan jäähtyä kevyesti ennen tarjolle asettamista. Puuro tulee nauttia mieluiten saman päivän aikana, mutta maistuu vielä seuraavanakin päivänä, kunhan sen purkittaa yöksi rasiaan.

Muita uunipuuron ystäviä?❤️

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Suosittelen