Herkullinen suppilovahverosienipasta (GL, L)
Siskoni on innokas sienestäjä, jonka vuoksi saan aina toisinaan häneltä sieniä myös omaan käyttöön. Eilen sain ilokseni häneltä pussillisen suppilovahveroita, jotka tiesin todelliseksi herkuksi, mutta joita en muista ainakaan hetkeen syöneeni. Koska sienet eivät säily montaa päivää hyvänä ilman pakastusta, päätin tänään loihtia sienistä herkullista päivällistä, jonka seurauksena syntyi suppilovahverokastike pastalla. Oli kyllä jälleen hyvä muistutus siitä, miten hyviä sienet ovat, ja aivan erityisesti juuri suppikset, nam! En ole mikään suuri herkkusienien ystävä, mutta suppilovahverot ovat aivan mielettömän hyviä, sienien parhaimistoa. Tämän päiväinen resepti onnistui sen verran hyvin, että päätin jakaa helpon reseptin kanssanne ja toivon mukaan inspiroida myös teitä kokeilemaan suppiksia ruoanlaitossa.
Käytin reseptissä kikhernepastaa, josta on viime aikoina tullut suosikkini. Myös muut gluteenittomat pastat sopivat tähän reseptiin, joten pasta kannattaa valita omien mieltymysten mukaan. Yksi seikka, josta haluan myös erityisesti mainita, on sienien määrä. Eli niitä tosiaan kannattaa laittaa reseptiin reilusti, koska sienet pienenevät paistettaessa, jolloin niistä jää herkästi vain murto-osa jäljelle. Tästä syystä sieniä ei myöskään kannata paistaa liian kauaa, vaan kevyesti kuullottaa oliiviöljyssä ennen nesteen lisäämistä kastikkeeseen.
HERKULLINEN SUPPILOVAHVEROSIENIPASTA GL, L (kahdelle)
- 3 dl Felicia kikhernepastaa (tai muuta gluteenitonta pastaa)
- 3 valkosipulinkynttä
- Reilusti suppilovahveroita
- Ripaus laadukasta suolaa
- 1 tl Foodin* mustapippuria
- 2 rkl Foodin* oliiviöljyä
- Reilusti Foodin* sitruunanmehua
- 1-2 cm pala tuoretta chiliä
- 1-2 prk Planti kaurakermaa (käytin sipulin makuista)
- Kourallinen laktoositonta fetaa tai parmesania
- 1 persiljanippu
*Foodin tuotteet sponsoroitu
Resepti:
Keitetään kikhernepasta ohjeen mukaan. Kun pasta on keitetty ja keitinvesi kaadettu pois, lisätään joukkoon 3-4 rkl sitruunanmehua sekä 2 rkl oliiviöljyä. Jätetään pasta hautumaan kannen alle kattilaan siksi aikaa, kun valmistetaan kastike.
Pilkotaan valkosipulinkynnet ja chili pieniksi paloiksi. Kun pasta on valmista, kaadetaan pannulle suppilovahverot, valkosipuli ja chili. Maustetaan mustapippurilla ja suolalla, jonka jälkeen joukkoon kaadetaan kaurakerma. Plantin kaurakerma ei ole kovin paksua, joten jos haluat paksumman kastikkeen, on Oatlyn kaurakerma loistava vaihtoehto! Sekoitetaan ja pilkotaan persilja pieneksi. Lopuksi lisätään persiljasilppu kastikkeen joukkoon ja annetaan lämmetä hetken pienellä lämmöllä. Halutessaan kastikkeen joukkoon voi kaataa hieman valmista sitruunanmehua makua tuomaan, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
Kaadetaan pasta lautaselle ja kastike päälle, jonka jälkeen murennetaan fetaa tai muuta juustoa pastan päälle. Halutessaan pastan päälle voi vielä lisätä tuoretta persiljaa koristeeksi, kuten itse tein. Nautiskellaan asap valmistuksesta. 🍄💚
Onko täällä muita suppilovahveroista pitäviä ja sieniä ruoanlaitossa hyödyntäviä?