Helppo ja herkullinen hummus
Taisin jossain postauksessa tuossa taannoin mainita, kuinka nykyään valmistan hummusta kotona harva sen päivä. Hummus on helppo ja nopea valmistaa, eikä siihen tarvitse kovin montaa aineosaa. Oikeastaan vain kikherneet ovat sellaisia, joita joutuu ostamaan useammin, mikäli hummusta mielii, mutta muut ainekset ovat sellaisia, jotka löytyvät ainakin omasta kodistani jatkuvasti. Koska valmistamani hummus on sen verran hyvää ja maukasta, haluan jakaa reseptin kanssanne. Tämän jälkeen tuntuu suorastaan tyhmältä ostaa hummusta valmiina, sillä resepti on hyvä muistutus siitä, miten helppo ja edullinen se on valmistaa kotona!
HELPPO JA HERKULLINEN HUMMUS
- 230 g luomu kikherneitä (paketillinen)
- 1,5 rkl tahinia
- 1 tl juustokuminaa
- Hyppysellinen chilijauhetta (ei pakollinen)
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 5-6 rkl kikhernepurkin nestettä
- 4 rkl sitruunanmehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
Kaadetaan siivilän läpi hummuspurkissa oleva neste erilliseen kulhoon. Tämän jälkeen huuhdellaan kikherneet veden alla ja kaadetaan blenderiin. Lisätään joukkoon kuorittu valkosipulinkynsi, tahini, oliiviöljy, mausteet, kikhernepurkin neste (5-6 rkl) ja lopuksi vielä sitruunanmehu. Chilistä sen verran, että itse pidän chilistä hummuksessa, mutta sen voi jättää myös kokonaan pois, jos tulisuus ei houkuta. Blendataan jatkuvasti isolla kapustalla sekoittaen ja testataan maku. Tässä kohtaa voi vielä lisätä mausteita, mikäli näin mielii.
Kaadetaan tarjolle ja koristellaan muutamalla kikherneellä, mausteilla sekä lorauksella oliiviöljyä. Annetaan olla hetki kylmässä ennen tarjolle asettamista.
Onko täällä muita hummuksen ystäviä? 😊💚