Tuorepuuroa

Mua kiinnostaa todella paljon raakaravinto. Vatsani vuoksi olen joutunut miettimään ihan liikaakin näitä ravintoasioita ja sen myötä aina kiinnostun kokeilemaan uutta, jos sieltä vaikka löytyisi se sopivin tapa syödä. Raakaravintoa pääasiallisena ravinnonlähteenä en ole koskaan kokeillut mutta kiinnostus olisi suuri. Tuo kuitenkin tarkoittaa siirtymistä kasvisruokaan ja muutenkin todella paljon erikoisempia ruokavalintoja. Siispä yksi syy miksi sitä en ole edes pienellä kokeilujaksolla kokeilemaan lähtenyt, on juurikin sen vaivalloisuus (tai sitten se vaan tuntuu hankalalle?). Olen kuitenkin kuullut kyseisen ravinnon toimivan monille todella hyvin ja jopa kuullut sen auttavan joihinkin sairauksiin merkittävästi. Mua ehkä vaan pelottaa kaikki puutostilat joita voi tulla jos ei syö lihaa… Tiedän, olemassa on erilaisia ravintolisiä mutta imeytyvätkö ne kuitenkaan tarpeeksi hyvin? Lisäksi ei innosta juurikaan tehdä ruokailusta yhtään enää monimutkaisempaa. Homma näistä seikoista huolimatta kiinnostaa ja paljon! Löytyykö täältä raakaravinnolla eläviä? Olisi kiva kuulla miten se on muuttanut elämäänne tai vointianne jos se sitä lienee tehnyt?

Olin taas eilen itku kurkussa himassa kun vatsa on tosiaan viime aikoina taas oireillut aika paljon. En keksi tähän mitään muuta syytä kuin sen, että olen syönyt vapaammin. Maitoa on mennyt juustona alas ja leipääkin tuli sunnuntain brunssilla syötyä. Lisäksi olen lapannut sokeria mm. brunssilla herkkuina ja himassa kuivahedelminä… Joku varmaan nyt miettii, että vainoharhaisuutta ja plaa plaa mutta, kun ei se vaan sitä ole. Jos kärsii vatsan ongelmista tajuaa todella mitä se tarkoittaa. Päätinkin, että nyt on taas ihan pakko kieltää itseltä kaikki maidollinen ja viljallinen, ihan pakko. Myös sokerin syömistä on rajoitettava. 

Nojoo, palataas aiheeseen jolla tämän postauksen aloitin, eli raakaruokaan. Yksi muoto jona olen itse raakaravintoa syönyt on juurikin tuorepuurot. Tykkään todella paljon noista vaikka vatsani ei chian siemeniä kauheasti kestäkään… Välillä se on kuitenkin harvinaista herkkua, annos yön yli jääkaapissa muhinutta chiapuuroa jossa seassa on suomalaisia marjoja, sekä hunajaa. Vitsit, että on hyvää! Tuorepuuroja kannattaa myös maustaa kuten normi puurojakin, eli sekaan vähintäänkin kanelia niin maku on ihan toinen. Itseäni kiinnostaisi seuraavaksi kokeilla jotain omena -kaneli versiota, eli reseptit ovat enemmän kuin tervetulleita ja vielä kaikenlaiset sellaiset! 🙂 Suositteko te tuorepuuroja? 

Marjaisa Chia tuorepuuro

2,5-3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
3-4 rkl CocoVi chiasiemeniä *saatu
rkl hunajaa
tl kanelia
1 pss suomalaisia pakastemarjoja

Sekoitetaan aineet ja laitetaan ilmatiiviiseen purkkiin. Annetaan muhia yön ylitse ja nautitaan aamulla. Todella ravitseva aamiainen tai vaikka välipala iltapäivään. 🙂

PS. Päivitin eilen illalla taas hieman blogikirppistä, josta ilmoitin blogini Facesivulla. Aina en siis tee uutta postausta pelkän päivityksen vuoksi, joten jos haluat olla ihan reaaliajassa tuon kirppiksen kanssa niin sitten vaan tykkäämään Facebook -sivustani. Täten saat ilmoitukset mahdollisimman nopeaa. 🙂 Äsken lisäsin postaukseen vielä linkit huuto.nettiin jossa mulla on muutama arvokkaampi tuote myynnissä. Nekin kannattaa siis kurkata jos kiinnostaa. 🙂 Päivitettyyn kirppispostaukseen pääset TÄSTÄ. 

Kommentointi suljettu väliaikaisesti.