Ajatuksia, toiveita ja tavoitteita vuodelle 2021

Oikein ihanaa ja onnellista alkanutta vuotta jokaiselle! Palasin tänään joululomalta, joka on ollut syynä blogin hiljaiseloon. Nyt kuitenkin takaisin sorvin äärellä ja se tuntuu hyvältä. Fiilis loman jälkeen on levännyt ja seesteinen, vaikka pakko myöntää, että rytmit sen sijaan aivan päin prinkkalaa. Eiköhän ne kuitenkin taas tästä, kun vaan totuttelee aikaisempiin aamuherätyksiin! 😁 Kaksi viikkoa reissussa tien päällä meni kokonaisuudessaan hyvin ja autolla ajettuja kilometrejä kertyi satoja, ellei jopa lähemmäs tuhat. Vietimme joulun vanhemmillani Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla, jonka jälkeen jatkoimme matkaa Rovaniemen kautta Leville. Reissun parhaita paloja tulossa vielä erillisen postauksen muodossa, mutta pakko jo tässä kohtaa mainita, että vaikka paljon autossakin istuttiin, oli matka sen arvoinen. Lapissa on aina mukavaa ja nyt kun ei oikein muualle vielä pääse, tekee pienikin maisemanvaihdos niin hyvää! Olin myös loman tarpeessa, joten senkin suhteen voi vetää raksin ruutuun.

Aina uuden alkaneen vuoden alussa tapaan suunnitella tulevaa ja miettiä tavoitteita sekä toiveita vuodelle. Tänä vuonna se on hieman vaikeampaa kuin vuosi sitten, mutta haluan siitä huolimatta katsoa optimistisesti tulevaan ja myös sillä silmällä kaavailla alkanutta (toivottavasti parempaa) vuotta 2021. Näistä ajatuksistani kertoo myös se, että palloteltiin eilen Tonin kanssa ajatusta ensimmäisestä yhteisestä ulkomaanmatkasta, joka voisi sijoittua loppuvuoteen, loka-marraskuulle. Mikään turistirysä ei ole suunnitelmissa, vaan Malediivien kaltainen paratiisi, jossa voisi rentoutua, nauttia lämmöstä ja toisten seurasta ns. omalla läänillä. Looginen ajankohta tähän voisi tosiaan olla juuri loppuvuosi, jolloin haluan uskoa tilanteen olevan otollisempi reissaamiseen. Tuntui kieltämättä hassulta katsella lentoja ja resortteja, koska siitä on niin kauan, kun on viimeksi ulkomaille matkustanut. 🙈

Toivon vuodelta myös viime vuoden kaltaista hyvää terveydentilaa ja paljon hyviä asioita tapahtuvaksi niin omassa kuin läheisten elämässä. Kuten olen monta kertaa maininnut, vuosi 2020 oli elämässäni muutosten vuosi, joten tämän vuoden toivon olevan tasapainoinen ja stabiili – vuosi, jonka muistan jälkikäteen hyvänä ja seesteisenä. Parisuhde on muuttanut elämääni valehtelematta jonkin verran ja vähentänyt levottomuutta, josta aikaisemmin kärsin. Olo on turvallinen ja luottavainen. Myös tästä syystä uskon vuodesta tulevan hyvän ja saavani kaiken potentiaalin hyvään käyttöön!

Yksi toive alkaneelle vuodelle on se, että saisin viettää enemmän aikaa ystävien kanssa. Viime vuosi muutti paljon myös ihmissuhteita, tai oikeastaan ihmisten kanssa ajanviettoa. Kun normaalisti ystäviä näki viikoittain, yhtäkkiä näit heitä harvemmin ja harvemmin. Jossain määrin myös koen, että tämä tila on jäänyt ikään kuin päälle, eikä enää järjestetä säännöllisesti illanviettoja kuten ennen, tai käydä samalla tavalla kahveilla tai brunsseilla. Tämä harmittaa itseäni, vaikka toki yhteyttä voi pitää myös muilla tavoin. Silti toivon tämänkin muuttuvan tässä kevään mittaan, tai oikeastaan palautuvan ennalleen. Muutoin toivon tälle vuodelle positiivisia ja innostavia juttuja, sekä yllätyksiä! Paskan jälkeen tulee aina jotain hyvää, joten siihen haluan ainakin itse uskoa.

Jos taas mietin alkaneen vuoden tavoitteita, niitäkin olen jo hieman mielessä pallotellut. Olen yleisesti ihmistyyppiä, joka pyrkii elämään hetkessä, eikä mieti liian pitkälle, mutta siitä huolimatta joitain tavoitteita olen vuodelle 2021 asettanut. Ohessa niistä tärkeimmät:

1. Hyvinvointi ykköseksi

Terveellinen ruokavalio, liikunta, riittävät yöunet ja henkinen tasapaino ovat niitä, joihin tahdon tänä vuonna panostaa. Ruokavalion suhteen jatkan kasvispainotteisella linjalla, mutta terveyden vuoksi olen opetellut uudestaan syömään välillä myös lihaa. Näin siksi, että haluan nyt tosissaan ferritiinit ylös ja uskon niiden alhaisuuteen vaikuttavan pitkälti kasvisruokavalion. En tiedä, miten pitkäaikainen päätös tämä tulee olemaan, mutta näin toistaiseksi. Liikunnan suhteen on tulossa erikseen postaus tavoitteista ja yöuniin panostan mm. uudella, laadukkaalla sängyllä, jonka saamme maaliskuussa. Henkinen hyvinvointi puolestaan on monen asian summa, joista mainittakoon stressin välttäminen/hallinta sekä tunteista ääneen puhuminen, jolloin asiat eivät patoudu sisälle.

2. Ihmissuhteet ja niihin panostaminen

Tämän vuoden yksi suurimmista tavoitteistani on panostaa parisuhteeseen ja muihin läheisiin ihmissuhteisiin. Haluan rakentaa parisuhteesta yhdessä toisen kanssa jo heti alusta lähtien vahvan, syvän ja kestävän. Tahdon oppia tuntemaan toisen läpikotaisin ja oppia haasteista sekä erimielisyyksistä. Ystävyyssuhteiden suhteen haluan olla jatkossa aktiivisempi yhteydenpitäjä ja nähdä heitä viime vuotta enemmän. Myrkyllisiä ihmisiä en sen sijaan elämääni halua, eikä ongelmia tällä saralla ole enää onneksi edes ollut, sillä elämä rajoittuu aika sulavasti siihen omaan lähipiiriin ja heidän kanssaan vietettyyn aikaan.

3. Tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä

Yksi suurimmista haasteistani on jo vuosia ollut vapaa-ajan ja työn erottaminen toisistaan, sillä ne ovat elämässäni pitkälti yhteydessä toisiinsa. Vuonna 2020 tein kuitenkin ratkaisevia peliliikkeitä asian suhteen ja luovuin velvollisuudesta (jonka olin muuten viime vuodet itse itselleni asettanut) kirjoittaa blogia päivittäin. Tajusin, etten enää pysty tuohon, jos haluan säilyttää henkisen hyvinvoinnin, enkä palaa loppuun. Tuon jälkeen olen voinut paljon paremmin, kun olen antanut itselleni luvan luopua jostain, joka ei enää muuten edes ole minulle päätyö, mitä se joskus oli. Ja etenkin nyt, kun elämässäni on lisäksi vielä parisuhde, en halua tuhota sitä työnteolla, vaan antaa suhteelle aikaa. Vaikka olen edelleen ahkera ja tuskin koskaan muuksi muutun, nykyään panostan enemmän hyvään balanssiin työn ja vapaa-ajan välillä. 🙏🏻

4. Säästäminen ja kulutuksen vähentäminen entisestään

Aloitin jo viime vuonna säännöllisemmän säästämisen ja ensimmäistä kertaa elämässä siinä myös hienosti onnistuin. Sama meininki jatkuu myös tänä vuonna ja tavoitteena onkin säästää lisää rahastoihin ja ylläpitää puskuria ”pahan päivän” ja yllättävien menojen varalle. Tämän lisäksi haluan välttää turhaa kuluttamista asioihin, joita en oikeasti tarvitse. Viime vuosi oli kuluttamisen osalta hyvin suppea, johon pyrin myös tänä vuonna. Tämä onnistuu karsimalla turhat menot ja seuraamalla omaa taloutta. Uutena haluan ostaa mahdollisimman vähän ja hankkia vain tarpeeseen. Panostan elämyksiin ja kokemuksiin materian sijaan.

5. Lisää läsnäoloa, rauhoittumista ja kiitollisuutta

Vuosi 2020 oli vuosi, jonka aikana oli suorastaan pakko rauhoittua perusasioiden äärelle ja samaa periaatetta haluan jatkaa myös tänä vuonna. Kun aikaisemmin tein koko ajan jotain, enkä kyennyt rauhoittumaan edes sarjojen äärelle, nykyään olen levollisempi ja tätä olotilaa haluan vaalia. Siispä vuoden 2021 tavoitteena on lisätä rauhoittumista itselle tärkeiden asioiden äärelle sekä olla enemmän läsnä. Voimme olla joko ”läsnä” tai läsnä. Tuossa on oikeasti aika suuri ero siinä kohtaa, kun asian tiedostaa. Myös kiitollisuutta haluan harjoitella tänä vuonna lisää. Kiitollisuuspäiväkirja on tähän puuhaan aika hyvä työväline, joka auttaa todella sisäistämään, miten moni asia on oikeasti hyvin!

6. Tuumasta toimeen tarttuminen

Tänä vuonna en halua vain puhua, vaan haluan toimia. Jos jokin idea tulee mieleen, haluan toteuttaa sen sen sijaan, että siirrän idean johonkin hamaan tulevaisuuteen. Viime vuosi opetti sen, ettei koskaan kannata odotella, vaan toimia tässä hetkessä. Siispä tänä vuonna kaikki hulluimmatkin ideat vaan tuumasta toimeen, ilman turhaa jahkailua. Myös extempore tekemistä haluan lisää vuoteen 2021!

7. Ura ja siinä kehittyminen

Vaikka työ ei ole itselleni tärkein asia elämässä, haluan silti kehittää omaa osaamista ja yritystoimintaa myös jatkossa. Vuosi 2020 oli hyvä monin tavoin tällä osa-alueella ja toivon tästä vuodesta vielä parempaa! Siispä tavoitteena on kehittyä paremmaksi siinä, mitä teen ja kokea onnistumisia. Tällä hetkellä motivaatio on taas korkealla huilitauon jälkeen ja uskon, että vuodesta on tulossa tälläkin osa-alueella hyvä. Tavoitteena onkin pitää itsestä hyvää huolta, jotta jaksan panostaa myös työntekoon.

Siinä tosiaan muutamia ajatuksia, toiveita ja tavoitteita tähän vuoteen. Mielenkiinnolla jään seuraamaan, mitä tänä vuonna tulee tapahtumaan! Minulla on tulevasta hyvä ja optimistinen fiilis, toivottavasti myös teillä.

Oletteko te jo asettaneet tavoitteita alkaneelle vuodelle? ☺️❤️

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *