Apu kuiville silmille & kuulumisia 4 kk laserleikkauksen jälkeen

Kaupallinen yhteistyö: Sabora Pharma

Jokunen teistä ehkä muistaakin, että kävin viime vuoden marraskuussa silmien laserleikkauksessa. Muutama viikko leikkauksesta päivittelin blogiin ensifiiliksiä, mutta muuten en ole aiheesta juurikaan täällä puhunut. Nyt kun leikkauksesta on kulunut jo reilu neljä kuukautta, ovat silmät parantuneet, mutta näön lopulliseen asettumiseen saattaa mennä jopa yli puoli vuotta. Leikkauksen jälkeinen toinen kontrolli on juuri tästä syystä 6 kuukautta leikkauksesta ja se minulla on tosiaan toukokuussa edessä. Tällä hetkellä silmien yhteisnäkö on kyllä hyvin tarkka, mutta pientä eroavaisuutta on oikeassa ja vasemmassa silmässä, jos peitän toisen silmän. Tämä ei minua arkielämässä häiritse, koska yhteisnäkö on se mikä ratkaisee, mutta toki toivon, että lopputuloksessa päästäisiin mahdollisimman lähelle täydellistä näkökykyä.

TearsagainTearsagainTearsagain

Käytän edelleen päivittäin silmätippoja sekä Tearsagain Sensitive silmäsuihketta. Välttämätöntä näiden säännöllinen käyttö ei varmasti enää tässä kohtaa olisi, mutta koen sen miellyttäväksi. Välillä aamuisin silmät ovat herätessä kuivat ja läppärin ruutua, kun tuijottaa pitkän työpäivän, alkaa jossain kohtaa silmät väsymään. Lisäksi olen huomannut, että moni asia vaikuttaa silmien kuivumiseen. Näitä seikkoja ovat mm. väsymys, ilmasto, stressi ja alkoholi. Pahiten silmiä kuivaa huonosti nukutun yön jälkeen, tai jos on juonut alkoholia edellisenä iltana useamman annoksen. Myös vedenkestävä silmämeikki kuivattaa ja jos meikin poistaa yhtään huolimattomammin, sekin saattaa ärsyttää silmiä. Tästä huolimatta nykyään silmäni kuivuvat kuitenkin vähemmän kuin ne kuivuivat ennen leikkausta, kun käytin paljon piilolinssejä. Eli vaikka joudun edelleen käyttämään silmätippoja ja suihkeita, koen tilanteen silti paremmaksi kuin vuosi sitten, enkä mistään hinnasta palaisi entiseen. Parasta tässä on luonnollisesti se, että näen ilman apukeinoja ja se jos mikä on helpottanut elämääni valtavasti!

Käytössäni on tällä hetkellä koostumukseltaan hieman paksummat silmätipat, joita käytän yleensä aamuin illoin ja sen lisäksi jo mainitsemani Tearsagain Sensitive silmäsuihke. Tipoista tykkään erityisesti aamulla herätessä ja illalla nukkumaan mennessä, mutta päivällä päätteen äärellä, tai silmämeikin kanssa kaupungilla viilettäessä Tearsagain liposomisuihke on korvaamaton! Tuo suihke eroaa perinteisistä silmätipoista koostumuksen lisäksi niin, että se vie silmän pinnalle pieniä rasva-aineita, eli liposomeja. Liposomit ovat osa kyynelnestettä ja niiden tehtävä on mm. ylläpitää silmien kosteustasapainoa. Kun suljetuille silmäluomille suihkautetaan Tearsagain suihketta, sekoittuu suihkeen rasva-aineet kyynelkalvon rasvoihin ja kun silmiä räpyttelee, rasvat leviävät silmien pinnalle tasaisesti. Vaikutus on välitön ja mikä parasta, suihke on helppokäyttöinen.

kuivasilmäisyyskuivasilmäisyyskuivasilmäisyys

Loppuun haluan vielä mainita, että kuivasilmäisyyden oireita voi olla useita erilaisia, joista jokaista ei välttämättä heti yhdistä juuri kuivasilmäisyyteen. Näitä oireita voivat olla mm. kutina, väsymys, polttelu, kipu, vuotaminen ja roskan tunne silmässä. Itsellä tyypillisimmät oireet ovat väsymys, roskan tunne ja räpyttelytarpeen lisääntyminen, jolloin tiedostan heti, mistä on kysymys. Tosin nykyään, kun silmien kosteutuksesta on muodostunut laserleikkauksen myötä rutiini, tulee sitä tehtyä päiväaikaan automaattisesti 3–5 tunnin välein, jolla ennaltaehkäisen oireet.

Saa nähdä miten tulevaisuudessa, mutta ainakin näin reilu neljä kuukautta laserleikkauksesta käytän edelleen silmätippoja ja suihkeita, enkä osaisi olla ainakaan vielä ilman. Osahan tarvii silmätippoja loppuelämän leikkauksesta, kun taas osalla tarve vähenee ajan kanssa. Kyllä omallakin kohdalla ehdottomasti huomaan eron vuoden alkuun verrattuna, eli nykyään kosteutusta tarvitsee enää 3-5 tunnin välein, kun aikaisemmin tuo väli oli maksimissaan pari tuntia. Toisaalta kuten jo mainitsin, entisenä piilolinssien käyttäjänä elämä on tältä osin nykyään ihan luksusta, eikä tippojen ja suihkeiden käyttö haittaa itseäni millään tavalla. Tearsagain suihke kulkee kätevästi mukana käsilaukussa ja mahtuu hyvin pieneen tilaan. Sitä on myös helppo suihkuttaa silmiin vaikka autoa ajaessa tai keskellä kauppakeskusta. Peiliä ei tarvita, eikä meikki suttaannu.

kuivasilmäisyysTearsagainkuivasilmäisyys

Tulen kirjoittelemaan vielä hieman myöhemmin keväällä tai kesän alussa silmien kuulumisia ja tarkemmin itse leikkauksesta, sekä kokemuksista siihen liittyen. ☺️

Onko teillä kokemusta kuivasilmäisyydestä?

Oikein ihanaa sunnuntaipäivää! 🌞🌞🌞

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *