Arkista safkaa

Olen arjessa varsinainen kulinaristi. Jauhelihaa, kanaa ja iänikuisia pakastevihanneksia. 😀 Eli aika simppelillä safkalla mennään pääosin viikosta toiseen. Jossain vaiheessa tapasin käydä joka päivä ulkona lounasta mutta olen todennut noiden eväiden roudaamisen paitsi taloudellisemmaksi, myös mukavemmaksi vaihtoehdoksi ainakin näin talvella. Einekset ovat olleet jo pidempään vältettävien ruokaaineiden listalla, en ymmärrä miten joskus edes ilkesin syödä jotain Saarioisen valmiskeittoja, hyi! Mielestäni on tärkeää laittaa suuhunsa sellaisia asioita joista voi oikeasti sanoa mitä ne pitävät sisällään… Myös leivän leikkeleet (kalkkunat sun muut) ovat jääneet omalta osaltani ihan täysin. 

Mielestäni hyvä peruslounas on juurikin proteiinin lähdettä, broileria tai sitten vähärasvaista jauhelihaa mixattuna wok- tai muilla vastaavilla pakastevihanneksilla. Siihen kylkeen voi sitten heittää raejuustoa ja vaikka tomaatteja tai ananaksia. Salaatteja en jaksa väsätä niiden vetisyyden vuoksi. Jos tekee salaatin aamulla kotona valmiiksi on se 99 % varmuudella vetinen jo lounasaikaan. Se kaikki neste mitä yleensä säilöttyihin salaatteihin kertyy inhottaa jostain syystä ja siksi salaatin tulisi olla mahdollisimman kuivaa ja freshiä. Olenkin siis tyytynyt noihin pakastevihanneksiin ihan suosilla. 😉 Teen tavallisesti kahden päivän satsin ruokaa kerralla, oikeastaan sen kauempaa jääkaapissa säilöttyä ruokaa en edes uskalla syödä… 

No mutta, tällaisella meiningillä tosiaan viikot, eikä tee edes yhtään tiukkaa. Luulen itseasiassa aika monien ihmisten syövän samantyylistä safkaa päivästä toiseen. Toiset tietysti kauhistelevat mutta itse en näe arkilounasta niin kummoisena juttuna. Viikonloppuisin sen sijaan näen punaista jos mies vaikka ehdottaa kanaa ja kasviksia. Silloin on ihan pakko saada vaihtelua! Millaista ruokaa te puputatte arkilounaalla? Syöttekö ulkona vai kannatteko omia eväitä? 🙂

Kommentointi suljettu väliaikaisesti.