Banaani-mustikkapiirakka (M, GL)
Torstaina iski piirakkahimo, joten pitihän sitä jonkunlainen terveellisempi maidoton ja gluteeniton versio kehitellä! Siitä on aikaa, kun viimeksi olen piirakan pyöräyttänyt enkä muistanut kuinka helppo homma se onkaan. Toki jos sen maidottomana ja gluteenittomana haluaa joutuu hieman enemmän soveltamaan ja miettimään mitkä aineosat toimisivat keskenään. Kananmunat, banaani, leivinjauhe, kookosjauhot ja kaurahiutaleet ovat kuitenkin sellainen aika varma viisikko osana onnistunutta pohjaa. Siihen vielä lisäksi neste ja makeutus niin jo tulee toimiva setti! Täytettähän voi sitten vaihdella mutta itse päädyin mustikoihin, koska niitä sattui pakastimesta löytymään. Mustikkapiirakka on muutenkin yksi ehdoton suosikkini, joten ei huono valinta torstai-piirakaksi. 😉
Ja sitten ohjetta olkaa hyvä!
Mustikka-banaanipiirakka (M, GL)
- 1 kypsä banaani
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl CocoVi kookosjauhoja (*gift)
- 2 rkl hunajaa
- 2 kananmunaa
- 4 dl makeuttamatonta mantelijuomaa
- Halutessaan 1 tl vanilliinisokeria/kookossokeria
Täyte:
- 2-3 dl suomalaisia mustikoita
- 1 dl makeuttamatonta mantelijuomaa
- Halutessaan hieman hunajaa tms. makeuttajaa
Sekoitetaan pohjan aineet keskenään blenderissä. Makeutuksen suhteen kannattaa hieman maistella taikinaa jotta saa siitä haluamansa makoisen. Itse laitoin pelkän hunajan pohjaan ja mielestäni se riitti, sillä banaani tuo kuitenkin makeutta aika mukavasti… Kun pohja on sekaisin, kaadetaan se kookosöljyllä voideltuun uunivuokaan. Sekoitetaan täytteen aineosat erikseen blenderissä ja kaadetaan pohjan päälle. Paistetaan uunin keskitasossa 225 asteessa 30-60 minuutin ajan (uunin tehosta riippuen). Meillä on ehkä maailman hitain uuni, joten itse pidin piirakkaa 60 minuuttia uunissa. Uunin jälkeen laitetaan kylmään viilenemään ja jähmettymään noin 15 minuutin ajaksi.
Sitten vaan nautiskelemaan. Päälle voi ripotella vielä marjoja tai vaikka kookoshiutaleita, nams!