Chia välipalana
Yksi suosikki välipalani on jo hyvin pitkään ollut chiapuuro. Kyseinen tuorepuuro on paitsi terveellinen, myös hyvin maukas. Itse tykkään vielä oikein sellaisesta paksusta ja ”jähmettyneestä” vanukkaasta joka on muhinut jääkaapissa useamman tunnin. Sellaisenaan en tosin puuroa syö, vaan tykkään aina maustaa sen jollain tapaa. Välillä marjoin, toisinaan hedelmin tai vaikka maapähkinävoilla, hunajalla, pähkinöillä jne.
Nesteellä johon tuorepuuron tekee on aika suuri merkitys, se oikeastaan tekee sen maun. Itse rakastan kookosta ja mielestäni se makuna sopii erinomaisesti juuri chiojen kanssa. Ruohonjuuren Koko -kookosjuoma on todella maukasta ja yksi lemppareistani. Kyseistä juomaa löytyy muuten suklaisenakin, jolloin on mahdollista saada oikein ihana ”terveellinen suklaavanukas”, ihan vaan vinkkinä! 😉
Tuorepuurohan on paitsi terveellinen niin hyvin nopea tehdä. Itse laitan yleensä chioja 3-4 rkl ja nestettä sitten ihan summissa siten, että määrä näyttää ”täyttävälle”. Siemenethän paisuvat nesteessä aika paljon, joten siksi pieni määrä niitä riittää.
Miksi chioja kannattaa sitten syödä?
- Sisältää runsaasti kuituja, vitamiineja ja antioksidantteja.
- Siemenissä on erinomainen rasvahappokoostumus.
- Siemenien proteiinipitoisuus on ns. täydellinen.
- Gluteenittomia vaihtoehto.
Eli mielestäni erinomainen korvike vaikka kaurapuurolle. Itse en ole mikään suuri keitettyjen puurojen ystävä, joten tuoreet sellaiset ovatkin ehdottomasti oma juttuni! Eilen tein iltapalaksi chiapuuron, johon laitoin Koko -kookosjuomaa, hunajaa, kiwiä ja cashew-pähkinöitä. Oli muuten aika herkkua!
Onko täällä muita chiaan rakastuneita? :)