DIY: Hehkua kasvoille

Pidän todella paljon erilaisista DIY-jutuista. Oli kyse sitten keittiöpuolesta tai kosmetiikasta, omatekoiset jutut ovat mielestäni niitä parhaita. Kosmetiikan suhteen olenkin nykyään huomattavasti krantumpi, jonka vuoksi nimenomaan kosmetiikan laadulla on väliä. En tarkoita tällä sitä, että jokaisen purkin tulisi olla luomua – mutta luonnonmukaisempaan suuntaan kyllä jatkuvasti pyrin.

Olenkin löytänyt todella paljon ihania tuotteita luomukosmetiikasta ja toivon mukaan jatkossa löydän enenevissä määrin! On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikkea ei tarvitse aina ostaa valmiina, vaan esimerkiksi superfoodit ja ylipäänsä keittiön kaappien sisältö saattaa olla oikea aarreaitta. Keittiöstä itseasiassa löydät valmisteet paitsi maukkaaseen ruokaan, myös ihoa puhdistavaan kuorintaan, sekä luonnonmukaiseen naamioon.

img_3025-2

img_3012

Itselleni tästä keittiökosmetiikasta on alkanut tulemaan itseasiassa jopa ihan tapa. Kun kasvojen iho janoaa puhdistavaa ja kuorivaa käsittelyä, kaivan luomu superfoodini esiin. Ei yhden ainutta epämääräistä aineosaa – saatika säilöntäaineita. Kuorinnassa itselleni on nykyään tärkeää myös se, että nämä kuorivat kiteet eivät ole muovia eikä kiteiden ympäristöhaittoja tarvitse miettiä. Myös tässä asiassa on hyvä kantaa se oma vastuu!

Suolakuorinnassahan myöskään kuorivat kiteet eivät ole liiaksi ihoa raapivia, vaan hyvin hellävaraisia ja iholla mukavasti liukuvia. Siksipä suosittelenkin ehdottomasti kotitekoista kuorintaa kaikille herkkäihoisille! Kuorintahan valmistetaan vaan kahdesta aineosasta, eli sulasta kookosöljystä ja Himalajan vuorisuolasta. Useimmilla meistä on näitä aina kaapissa. 🙂

Suolakuorinta kasvoille

  • 1 rkl sulaa kookosöljyä
  • 1,5 tl vuorisuolaa

Sekoitetaan ja kuoritaan iho hellävaraisesti. Kookosöljyn valumista putkistoon tulisi välttää, joten suosittelenkin huuhtelemaan kuorinnan iholta käyttäen veteen kostutettuja vanulappuja. Vanulaput voi heittää puhdistuksen jälkeen roskikseen ja täten myös putkistojen kunto säilyy!

img_3059

Kuorinnan jälkeen iho janoaa kosteutusta! Vaikka kookosöljy aika mukavasti kosteuttaakin jo tuossa kuorinnan yhteydessä, mielestäni naamio tulee silti tarpeeseen! Yksi suosikeistani on ehdottomasti spirulinajauheeseen tehty maski. Tänään kokeilin kuitenkin toista viherjauhetta, eli chlorellaa, josta tuli muuten aivan yhtä hyvä ja spirulinan veroinen naamio. Viherjauheethan puhdistavat kehoa sisäisesti, joten uskon ehdottomasti niiden ulkoisenkin käytön voimaan! Vihreällä on vaikutuksensa – uskokaa pois.

Chlorella-naamio

  • 1 rkl chlorellaa
  • 1 rkl sulaa kookosöljyä

Sekoitetaan ja levitetään käsin tai pensselillä kasvoille (halutessaan myös kaulaan). Naamio hieman valuu, joten suosittelen pyyhkeen käyttöä suojaamaan hartiat! Annetaan vaikuttaa noin 10-15 minuuttia ja poistetaan kostutetuin vanulapuin. Laput roskiin, ei viemäriin.

img_3038

img_3044-2

Kuten kuvista huomaa, vähän naamiota valui suuhunkin. 😀 Onneksi kyseessä on tosiaan puhtaat luonnontuotteet, joten myös sisäisen nauttiminen on sallittua.

Jospa siis tänään tuntuu, että iho kaipaa pikkujoulujen jälkeen freesausta ja jotain piristystä – suosittelen kokeilemaan tätä comboa! Aivan ihana yhdistelmä ja saa taatusti ihon hehkumaan. Ainakin täällä auttoi! Päälle vielä puhdistus kasvovedellä ja lopuksi seerumi plus kosteusvoide. Täydellistä.

Rentouttavaa iltaa jokaiselle!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *