Gluteeniton herkkupizza!

Oikein hyvää alkanutta viikkoa! Onnistuneen viikonalun kunniaksi haluan jakaa kanssanne reseptin, jonka toteutin lauantaina. Iski nimittäin pizzan himo, eikä tehnyt mieli ostaa pizzaa valmiina (vaikka se ehkä jopa edullisemmaksi lopulta tulisi), vaan halusin valmistaa sen itse. Kaivoin esiin vanhan pizzapohjan reseptin, jonka mukaan pizzaa aikoinaan usein valmistin ja mikä ihanaa, tuo samainen resepti toimii edelleen loistavasti! Pohja on siis gluteenittomiin jauhoihin valmistettu ja hiivaton. Täytteiksi valikoitui mustat oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, sipuli, vuohenjuusto, rucola ja tumma balsamikokastike. Olen pienesti heikkona juuri vuohenjuuston ja balsamikokastikkeen yhdistelmään, joka toimii mielestäni myös salaateissa aivan taivaallisesti!

Gluteeniton pizzaGluteeniton pizza

GLUTEENITON HERKKUPIZZA

Pohja:

  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl kaurajuomaa
  • 3 rkl *Foodin oliiviöljyä
  • 1/2-1 tl laadukasta suolaa
  • 1,5 dl *Foodin tattarijauhoja
  • 1 dl *Foodin Tefjauhoja
  • 1,5 dl gluteenittomia jauhoja (sekoitus esim. mantelijauhoja, kaurajauhoja, gluteenitonta jauhoseosta tms.)
  • 1 prk luomu tomaattimurskaa

Täytteet:

  • Mustia oliiveja
  • Rucolaa
  • *Foodin aurinkokuivattuja tomaatteja
  • Noin 75 g Juustoportin laktoositonta vuohenjuustoa (puoli pakettia)
  • Balsamikokastiketta
  • Mustapippuria
  • Oreganoa
  • 150 g laktoositonta juustoraastetta

*Foodin tuotteet sponsoroitu

Kaadetaan kuivat aineet kulhoon. Jauhojen kanssa voi taituroida oman maun mukaan, mutta itse käytin kaikkea mahdollista, mitä kaapista löytyi, eli tattari-, tef-, manteli- ja kaurajauhoja. Kaikki gluteenittomat jauhoseokset ovat myös hyviä, sillä ne sisältävät monipuolisesti erilaisia jauhoja. Jauhojen sekaan lisätään suola (laita ainakin 1 rkl, jos pidät suolaisesta ruoasta!), leivinjauhe ja oliiviöljy. Lopuksi mukaan kaadetaan kaurajuoma, jonka olisi hyvä olla kädenlämpöistä (voi nostaa lämpenemään pöydälle ennen valmistusta). Sekoitetaan taikina tasaiseksi ja annetaan kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia. Kun taikina on hieman kohonnut, levitetään se uunipellin päälle ympyrän muotoon. Kaadetaan pohjan päälle tasaisesti tomaattimurska, jonka jälkeen lisätään täytteet.

Käytin täytteinä suosikkejani, eli vuohenjuustoa, mustia oliiveja, sipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Levitetään täytteet pohjan päälle nätisti, jonka jälkeen lisätään mustapippuri, oregano ja juustoraaste. Lämmitetään uuni 180 asteeseen ja paistetaan pizzaa sen keskitasossa noin 30-40 minuutin ajan, uunin tehoista riippuen. Kun pizza on valmista, annetaan sen jäähtyä hetki ennen tarjoilua, jonka jälkeen pizzan voi siivuttaa ja sen päälle lisätä reilulla kädellä rucolaa, sekä balsamikokastiketta.

Sitten vaan nautiskellaan, yummy.

Gluteeniton pizzaGluteeniton pizzaGluteeniton pizza

Ihanaa illanjatkoa! <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *