Gluteeniton ja laktoositon mustikkapiirakka
Eilen oli pitkästä aikaa piirakkapäivä! Mustikkapiirakka on aina ollut suosikkini mutta tosiaan maidon välttelemisen vuoksi harvoin näitä tulee enää tehtyä. Äidin tekemänä se oli niin parasta lapsena! Googlettelin maidottomia ja gluteenittomia piirakoita mutta vaihtoehdot kuulostivat sen verran kuiville, että päätin tehdä sen gluteenittomaan pohjaan ja laktoosittomiin maitotuotteisiin. Itselleni ei ole yleensäkään niin väliä vaikka olisi vähän kuivakkaa mutta mieheni tuntien halusin, että hänkin voisi nautiskella piiraasta. 🙂 Mähän teen säännöllisesti sellaista ”kokeilua” maitotuotteilla josko niitä voisi taas alkaa syömään mutta valitettavasti oireitahan niistä saan. Esimerkiksi kyläillessä tai muissa tapahtumissa en ole asian suhteen niin tarkka, kuin kotioloissa arkisin. Mutta kyllä sitä sitten taas syönnin jälkeen tietää miksi niitä kannattaa vältellä…
Nojoo, mutta sitten itse reseptiin, joka mielestäni takaa todella herkullisen ”hieman kevyemmänkin” mustikkapiirakan. Ainut seikka mikä jäi vähän harmittamaan oli tuo pohja. Siitä tuli siis liian ohut tällaiselle tyypille, joka diggaa piiraassa etenkin siitä pohjaosasta. 😀 Kannattaa siis tehdä pohja joko puolitoista tai kaksinkertaisena jos piirakkavuoka on suhteellisen suurikokoinen!