Gluteenittomat kaurajauhot

Kuten tiedättekin, leivon nykyään leivät/sämpylät itse. Joku lukijani kuitenkin vinkkasi minulle kauraleivästä, joka voisi mahdollisesti sopia herkkävatsaisellekin. Ostin kokeeksi Primulan Kaura 100 leipäsiä ja jes, kiitos vinkkauksesta! Super hyviä ja kyseisessä leivässä on vielä ravintoarvotkin kohdillaan. Itselleni on tärkeää ettei leipä sisällä vehnäjauhoja, vaan on sitten puhdasta kauraa jos sitä nimeä kantaa. Kauraleivästä innostuttuani ostin kokeeksi myös Provenan gluteenittomia täysjyväkaurajauhoja. Hyvä tietää, että kaupasta löytyy vaihtoehto mutta miksi ihmeessä en jatsaisi itse leipomista kerran vauhtiin olen päässyt? Siispä laitoin heti eilen kaurajauhot testiin ja pyöräytin jälleen pellillisen gluteenittomia sämpylöitä. 🙂

Tykkään tehdä sämpylät vaihtelevasti eri jauhoista. Lisäksi en koskaan tee desilleen samalla reseptillä vaan sovellan ja heittelen jauhoja mieleni mukaan. Parhaiksi olen todennut tähän mennessä riisi-maissi- ja tattarijauhot. Ja nyt tosiaan tuon yhden kokeilun jälkeen voin suositella lämpimästi kaurajauhoja. Kyseisistä jauhoista saa tehtyä kuulemma erinomaisia pannareitakin, eipä siis auta kuin testailla! 😉 Mihin te käytätte kaurajauhoja? 

Gluteenittomat sämpylät

* Vettä noin 6-8 dl, riippuen kuinka suuren satsin haluaa tehdä
* Oliivi- ja/tai kookosöljyä 0,5 dl
* Ripaus suolaa
* Siemeniä, jauhoja ja pellavansiemenrouhetta oman maun mukaan

Jauhoja ja siemeniä lisään yleensä desi kerrallaan kunnes taikina on tarpeeksi paksua ja sitä on hyvä vaivata. Koitan laittaa jauhoja suhteessa yhtä paljon, tosin välillä taas laitan jotain yksittäistä hieman voittoisammin. Riippuu minkä makua haluan korostaa. Siemeniä laitan huomattavasti vähemmän, ehkä yhteensä max 2 dl. Niistä tulee mielestäni helposti liian ”tykky” koostumus. Paistan sämpylät 225 asteessa noin 30-40 minuutin ajan.
Jos tulee mieleen jotain ”sämpylävinkkejä” niin saa antaa! 🙂

Kommentointi suljettu väliaikaisesti.