Gluteenittomia sämpylöitä

Sen verran tässä vaiheessa jo päivittelen tänne blogin puolelle, että täällä ollaan nyt tosiaan maidottomalla ja leivättömällä kokeilujaksolla. Iiks! Koitetaan siis löytää aiheuttajaa mun epämääräisille pahoinvoinneille sun muille vatsaongelmille ruokavaliomuutosten kautta. Nyt on unohdettu siis jopa kaikki kahvimaidot, juustot, leivät jne. Rahkaahan en ole muutenkaan syönyt enää useampaan viikkoon. Jokatapauksessa kirjoitan käynnistäni Ravintoterapeutilla vielä ihan lähipäivinä, joten ei nyt tästä tällä erää sen enempää. Olen kyllä niin innoissani ja hyvin toiveikkaalla mielellä! 🙂

Tykkään leivästä, mitäs sitä kieltämäänkään. Olen tottunut syömään ruisleipää 2-3 siivua päivässä tai vaihtoehtoisesti näkkäriä tai hapankorppuja. Nyt, kun leipä on kielletyllä listalla on pitänyt hieman itse soveltaa… Leivoinkin eilen heti ensihätään gluteenittomia siemensämpylöitä, koska tykkään leivästä enkä halua jättää sitä ihan kokonaan. Kaupan pakastealtaiden gluteenittomat sämpylät eivät houkuttele, joten miksi ihmeessä en tekisi leipää kotona? Reseptejä löytyy netistä toki useampia mutta itse tein jo viime syksynä kokeilemiani siemensämpylöitä nyt uudemman kerran. Resepti on helppo ja mikä parasta, leipäsiä on hyvin nopea tehdä! Mun mielestä nämä myös maistuvat hyvälle, joten suosittelen testaamaan. 🙂

Vehnättömät sämpylät

* 4 kananmunaa
* 2 dl mantelijauhetta
*1 dl pellavansiemenrouhetta
*4 porkkanaa raastettuna
*Muutama kourallinen kurpitsansiemeniä
*Ripaus suolaa

Aineet sekaisin ja muotoillaan sämpylät leivinpaperille. Itse tein aika suurehkoja leipäsiä, joten satsista tuli kuusi kappaletta. Laitetaan uuniin (225 astetta) ja pidetään siellä noin 15 minuuttia. Kannattaa välillä kokeilla haarukalla tuntuvatko kypsille. Sitten vaan nauttimaan! 
Päällisjuuston korvasin avocadolla ja Herbamare yrttisuolaseoksella, nams!
Tuleeko teidän tehtyä itse leipää? 
Gluteenittomia reseptejä otetaan mielellään vastaan! 🙂

Kommentointi suljettu väliaikaisesti.