Gojimarja-raakapallot (GL, M, RAW)

Ihanaa se olisi jälleen perjantai ja viikonloppu edessä! Kulunut viikko on ollut kokonaisuudessaan erityisen tehokas ja hyvä, jonka tiimoilta onkin mukava aloitella viikonloppua. Tällä viikolla sain aikaiseksi myös raakaleipoa, eli tänään jaankin leivonnan tiimoilta aikaansaannokseni – nimittäin gojimarja-raakapallot, joiden ihana pehmeys ja samaan aikaan rapeus vievät lähestulkoon kielen mennessään. Raakapallojen erilaisia variaatioita on blogini varmaan pullollaan mutta aina joukkoon yksi uusi resepti mahtuu!

Kuten mainittu, raakapallojen reseptejä löytyy lukuisia jos googlaat ”On my way raakapallot” mutta tänään jakamaani reseptiä ei löydy entuudestaan, ei sitten varmasti. Tällä kertaa laitoin siis taikinan joukkoon gojimarjoja ja jätin kaikki jauhot sekä hiutaleet kokonaan pois. Tuo toki tekee palloista hieman tahmaisempia ja taatelimaisempia mutta minua se ei ainakaan yhtään haitannut, päinvastoin. Näissä on ihanasti makeutta mutta samaan aikaan pakastimessa säilyttämisen vuoksi aivan ihanaa suussa rapisevaa tuntumaa. Gojimarjat kun rouskuvat mukavasti jäätyessään suussa ja maistuvat tietenkin myös todella herkullisilta!

Kaikille viikonloppua odottaneille herkkusuille olisikin nyt tarjolla resepti, josta valmistat noin 8-10 herkullista raakapalloa. Näillä voit korvata karkinhimon halutessasi, sillä jo pari palloa riittävät tyydyttämään orastavan makeanhimon.

GOJIMARJA-RAAKAPALLOT (GL, M, RAW)

  • 2,5 dl taateleita (pehmeitä!)
  • 1 rkl Foodinin kookosöljyä*
  • 1,5 tl Foodinin raakakaakaota*
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl Foodinin Bourbon vaniljajauhetta*
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1 tl chiansiemeniä
  • 1 tl Foodinin agavesiirappia*
  • 1 dl Foodinin gojimarjoja*

Kaadetaan blenderiin kaikki muut aineosat paitsi gojimarjat. Tärkeää olisi, että mausteet sekoittuvat taikinaan, jonka vuoksi kannattaa kaataa nestemäinen kookosöljy vasta viimeisenä ja mahdollisesti valuttaa se mausteiden päälle, jotta ne eivät ”pöllyä” siinä kohtaa kun blendaus aloitetaan. Blendataan huolella ja lusikoidaan tahmea taikina muovikulhoon. Kaadetaan kulhoon gojimarjat ja aletaan vaivaamaan taikinaa. Vaivataan niin kauan, että gojit sekoittuvat taikinan joukkoon jonka jälkeen pyöritellään taikinasta pieniä palloja ja laitetaan ne leivinpaperin päälle pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kun pallot ovat kiinteitä ja kohmettuneet, ovat ne valmiita nautittaviksi. Itse tykkään säilyttää palloja jatkuvasti pakastimessa ja nappailla sieltä, jolloin koostumus säilyy täydellisenä.

Oikein ihanaa alkavaa viikonloppua! 

 

*Foodinin tuotteet sponsoroitu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *