Helpot kuuden raaka-aineen raakapatukat
Nyt kun aikaa on enemmän kaikkeen ylimääräiseen, on myös leipomiseen aikaa aivan eri tavalla kuin muutama viikko sitten. Pitääkin yrittää ajatella positiivisesti siinä mielessä, että nyt on tosiaan resursseja tehdä kaikkea sellaista, jota on aikaisemmin laiminlyönyt. Olen jo pidempään harmitellut, etten enää ehdi niin usein leipomaan kuin ennen, joten nyt on loistava sauma laittaa tuo laiminlyöty harrastus jälleen täytäntöön! Siispä tänään haluan jakaa kanssanne helppojen kuuden raaka-aineen raakapatukoiden reseptin ja loppuviikosta reseptin maidottomaan ja gluteenittomaan raparperipiirakkaan.
En tiedä oletteko te muut kotona pysytelleet huomanneet saman, miten nyt tekee erityisesti mieli panostaa ruokaan, sillä se on yksi päivän pienistä iloista? Olenkin viime päivinä käyttänyt ruokaan aika paljon rahaa ja todella nautiskellut siitä, ettei sen laittamisen suhteen ole ollut kiirettä. Arjen pienet positiiviset seikat korostuu tällä hetkellä aivan eri tavalla kuin aikaisemmin…
Valmistin tosiaan tänään muutamia terveellisiä herkkuja ja välipaloja, joista toiseen jaan kanssanne reseptin tänään. Kyseessä on siis raakapatukat, jotka pitävät sisällään ainoastaan kuusi raaka-ainetta. Raakapatukat ovat kätevä välipala kotona tai miksei muuallakin, kunhan patukat käärii leivinpaperiin tai kelmuun. Tänään taas mietin, miksi ihmeessä ostan niin usein raakapatukoita valmiina, kun niitä on niin äärettömän helppoa valmistaa itse?
HELPOT JA HERKULLISET RAAKAPATUKAT (GL, M, RAW)
- 20-30 pehmeää *Foodin taatelia (osa normaaleja, osa medjol)
- 1,5 dl *Foodin casheweja
- 0,3-0,5 dl luomu kaurahiutaleita
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- 1/2 dl *Foodin kookoshiutaleita
- 1 tl *Foofin chiasiemeniä
+ valitsemiasi pähkinöitä, manteleita, siemeniä ja kuivattuja marjoja.
*Foodin tuotteet sponsoroitu
Kaadetaan blenderiin taatelit ja cashewpähkinät. Hurautetaan blenderilla tasaiseksi massaksi ja lisätään joukkoon loput ainekset. Käytin niitä raaka-aineita, joita löytyi kotoa, mutta reseptiin voi helposti lisätä esimerkiksi manteleita ja erilaisia pähkinöitä sekä siemeniä oman maun mukaan. Auringonkukansiemenet ja gojimarjat sopivat muuten myös loistavasti reseptiin!
Kun massa on tasaista ja blenderiä aikansa huudatettu (siis kirjaimellisesti), muotoillaan taikinasta haluamansa muotoisia ja kokoisia. Patukat voi kääriä leivinpaperiin, mutta se ei ole pakollista. Tykkää säilyttää patukoita jääkaapissa, jotta ne ovat kivan viileitä, mutta ne kestävät hyvin myös huoneenlämpöä.
Oikein rentouttavaa illanjatkoa!