Helppo ja herkullinen avokadohummus (GL, M)

Rakastan hummusta. Olen sen ihan varmasti täällä ennenkin todennut mutta mainittakoon nyt vielä kerran. Ennen ostin aina hummukseni valmiina kaupasta, kunnes kerran päätin tehdä sitä itse. Sen jälkeen ei ole ollut paluuta niihin valmispurnukoihin ja varmasti arvanette miksi.

Avokadohummus

Tällä kertaa jaan teille reseptin hummukseen, jossa ei ole käytetty laisinkaan tahinia. Tämä on siis enemmänkin avokadohummus tai tahna, joka mielestäni toimii kuitenkin hienosti sen perinteisemmän hummuksen korvikkeena salaateissa, sekä muun kasvisruoan lomassa. Mikseipä myös leivän päällä tai vaikka lihankin kaverina?

Resepti on todella helppo ja sen tekemiseen menee aikaa noin 15 minuuttia. Myös aineosat on iisi kasata kaupan hyllyltä, eli mistään kovin monimutkaisesta reseptistä ei ole kyse.

Avokadohummus

Avokadohummus (GL, M)

  • 1 avokado
  • 1 jalopeno
  • 1-1,5 limettiä 
  • 1 purkki kikherneitä (Käytin GoGreeniä ja purkki oli kooltaan 285 g)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl Himalajan vuorisuolaa
  • Kourallinen korianteria
  • 1 valkosipulin kynsi

Puristetaan limenmehu erilliseen kulhoon ja kaadetaan kaikki muut ainekset blenderiin. Toki valkosipuli kuorittuna, samoin avokado. Jalopenokin tulee perata asianmukaisesti. Blendataan ja kaadetaan joukkoon limetin mehu. Seoksen tulisi olla tasaista massaa ja tahnamaista, ehkä muutamilla sattumilla varusteltua. Tarkoitus ei siis ole tehdä mitään kastiketta vaan jättää seokseen hieman rakennetta.

Tämä hummus on heti valmista nautittavaksi ja se säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa muutaman päivän ajan. Jälleen kerran lupaan, taivaallisen hyvää!

Avokadohummus

PS. Jos lähestyvän viikonlopun herkkuhammasta kolottaa, suosittelen kotitekoista lakritsitoffeeta, jonka reseptin jaoin täällä alkuviikosta. Jos tuo on jostain syystä mennyt sivusuun, reseptin löydät täältä. Allekirjoittanut on muuten vallan koukussa tähän toffeeseen…

Onko täällä muuten muita hummuksiin hurahtaneita? :)

Kommentointi suljettu väliaikaisesti.