Helppo ja herkullinen Frozen Yoghurt
Helteet palaavat loppuviikosta, näin kertoo sääennuste. Helteitä ja kuumia ilmoja silmällä pitäen haluan jakaa tänään kanssanne viilentävän reseptin, jota paljon kesäisin suosin. Se on melkein kuin jäätelöä, mutta ei kuitenkaan. Frozen yoghurtissa herkulliset marjat ja jogurtti sekoitetaan keskenään, pakastetaan ja nautitaan puolittain jäisenä. Mielestäni loistava tapa saada vaihtelua perinteiseen jogurtin syöntiin, jota ainakin itse paljon suosin. Reseptin voi valmistaa esimerkiksi turkkilaiseen joguun tai kuten minä tein, soijapohjaiseen jogurttiin, jolloin herkku on täysin maidoton.
HELPPO JA HERKULLINEN MANSIKKA FROZEN YOGHURT
- 250 g suomalaisia pakastemansikoita
- 3 dl GO ON -soijarahkaa (käytin Greek Style Natural)
- 1/3 tl *Foodin Bourbon vaniljauutetta
- 1 rkl *Foodin agavesiirappia tai muuta makeuttajaa
*Foodin tuotteet sponsoroitu
Kaadetaan mansikat pakastimesta blenderiin. Lisätään joukkoon soijarahka, vaniljauute ja agavesiirappi. Käytin soijarahkana tällä kertaa Alpron kreikkalaista Natural -jogua, mutta myös se makeuttamaton versio toimii. Blendataan seos tasaiseksi ja kaadetaan muovirasiaan pakastamista varten. Annetaan olla pakkasessa ainakin tunnin verran, jonka jälkeen kaadetaan kulhoihin tarjolle. Jogurtin voi halutessaan koristella mansikoilla tai vaikka kirsikoilla, joita itseltä sattui kuvaushetkellä kaapista löytymään.
Nautitaan mahdollisimman pian tarjolle asettamisesta, sillä jogurtti sulaa nopeasti. Toki maku ei mihinkään katoa, eli vähän sulaneempikin jogurtti on taivaallista ja mikä parasta, terveellistä hyvää.
Onko täällä muita Frozen Yoghurtin ystäviä?