Kuinka peittää tyvikasvu?

Yksi suomalaisten kirouksista on aivan varmasti ohut, lättänä ja harmaa hiuslaatu. Aika harva nimittäin omaa paksut tai luonnolliselta väriltään esimerkiksi tummanruskeat hiukset. Yleensä tumma väri on maantienruskea tai ainakin vähintään siihen suuntaan. En myöskään tiedä kovin montaa ”aitoa” blondia, joilla olisi oikeasti vaalea tukka. Yleensä se on se harmaanvaalea tai ihan puhtaasti harmaa.

IMG_1538IMG_1475-2

Etenkin tummakutrisena on pakko sanoa, että periaatteessa omaa hiusväriään tummempi väri on aikamoinen riesa. Olenkin miettinyt pitkään luonnollisempaan ruskeaan siirtymistä mutta toisaalta silmä on tottunut tummaan, osaisinko olla vaikka vaaleanruskea? Nämä ovat päätöksiä, jotka eivät omalla kohdallani tapahdu hetkessä. Vaikka joo tiedän, että tukka on vaan tukka mutta itse olen sen suhteen aika tarkka.

Tyvikasvua tosiaan tulee väkisinkin ja jotta saan pidettyä tyven värjäystahdin siedettävänä, oma pelastukseni on jo muutaman vuoden ajan olleet tyvipuuterit. Aikanaan peittelin tyvikasvua aina tummalla luomivärillä, kunnes joku fiksu keksi lanseerata tyvikasvun peittoon oman puuterin. Nykyään tuollaiset puuterit ovat tosiaan itselleni ihan arkipäivää etenkin siinä vaiheessa, kun oma silmä erottaa oman värin ja hiusvärin rajan. Onneksi homma on vielä niin mielettömän helppoa, että se ei paljon kikkakolmosia vaadi!

Alla hiukseni ennen puuteria, viikko sitten värjättynä.

IMG_1512

Tyven peittäminen tapahtuu puuterin mukana tulevalla pienehköllä siveltimellä, jossa on juuri sopivan kokoinen pää. Homma toimii tavallaan kuin luomiväriä levittelisi, eli otetaan siveltimeen väriä ja käydään tyveä väritellen läpi. Hiusten tulee olla ehdottomasti kuivat levitysvaiheessa!

IMG_1519

Itselläni on pitkään ollut käytössä Color wow -merkin puuteri kunnes nyt sain testiin John Friedan vastaavia uutuuksia. Kyseiset paletit ovat kaksivärisiä, eli sinun ei tarvitse välttämättä millilleen tietää minkä sävyinen oma tukkasi on. Kannattaakin aloittaa ensin sillä paletin vaaleammalla värillä ja tarvittaessa blendailla päälle tummemmalla. Kyseisiä Root Blur Colour Blending Concealer -väripaletteja on neljä erilaista, kaksi tummatukkaisille ja kaksi vaaleille. Niiden joukosta löytyy ihan varmasti jokaisen hiuksille sopivat sävyt.

Ja alla sitten lopputulosta tyvipuuterin jälkeen. Huomaatteko eron alkuperäiseen tilanteeseen vaikka tyvikasvua ei juurikaan ole? Itse ainakin huomaan, että tyvi on huomattavasti skarpimpi ja omaa silmääni tällainen lopputulos miellyttää huomattavasti enemmän. 🙂

IMG_1521

Pienenä vinkkinä, että jos käyt koko hiusrajasi läpi puuterilla (et vain päälaen tyveä), tulee ilmeestä huomattavasti skarpimpi hetkessä. Harrastan tätä kikkaa monesti niinä päivinä, kun tukkani on ns. ”bad hair dayn kynsissä” ja laitan sen ponnarille. Kun käyn huolellisesti jokaisen hiusrajakohdan läpi, yhtäkkiä tukka ei näytäkään enää niin liimaletiltä.

Tyvipuuterit ovat tulossa myyntiin toukokuussa Kickseihin, Sokoksiin ja Stockmanneille. Sävyjä on neljä ja ne näkyvät alla. Itse käytin tuota kaikista tumminta ruskeaa (alemmassa kuvassa oikealla) ja se on ehdottomasti itselleni se napein sävyvalinta. Peittää mukavasti.

IMG_1480IMG_1503

Tuleeko teidän suosittua tyvipuutereita juurikasvun peittämiseen? Onko käytössänne ollut jonkun tietyn merkin tuote, jonka olette hyväksi havainneet? 🙂

*Puuterit saatu blogin kautta testiin. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *