Niin herkullinen porkkanaleipä (GL, M)
Tällä viikolla on jälleen häärätty keittiössä. Toissapäivänä uunissani paistuikin aivan taivaallisen herkku porkkanaleipä, jonka valmistin tietenkin gluteenittomasti ja maidottomasti. Halusin leivästä makeahkon, joten joukkoon eksyi myös mm. banaania, kanelia ja sokeroimatonta omenasosetta.
Tästä tuli valehtelematta niiiiin hyvää! Menee melkeinpä kahvipöydässä myös porkkanakakusta. Päälle voisi halutessaan miettiä myös kuorrutetta? Toisaalta maistuu aivan super hyvin myös suolaisen kaverina, eli päälle nokare laktoositonta voita ja ehkä siivu juustoa. Kyllä toimii!
Herkullinen porkkanaleipä (GL, M)
- 1,5 banaania
- 2 luomu kananmunaa
- 1 dl omenasosetta (sellaista, johon ei ole lisätty sokeria)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl suomalaista hunajaa
- 1/2 tl kanelia
- 2,5 dl kaurajauhoja
- 1/2-1 tl suolaa
- 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin jotain Semperin seosta)
- 3,5 dl porkkanaraastetta
- 0,5 dl kookosöljyä sulana
- 0,5-1 dl dl mantelijauhoja
- Casheweja (koristeluun)
Muussataan banaani kulhossa mössöksi. Lisätään joukkoon kananmunat, leivinjauhe ja muut mausteet. Seuraavaksi lisäillään muita aineosia jatkuvasti seosta sekoitellen. Järjestyksellä ei ole muuten väliä, kunhan jauhot lisää viimeisenä.
Lämmitetään uuni 180 asteeseen ja kaadetaan taikina kookosöljyllä vuodeltuun leipävuokaan. Koristellaan pähkinöin ja paistetaan uunin keskitasossa noin 30-60 minuuttia (uunin tehoista riippuen). Leivän kypsyyttä kannattaa kokeilla esimerkiksi veitsellä vartin välein. Tarkoitus ei ole ylikypsentää vaan jättää leipä hieman pehmeäksi myös sisältä!
Toivottavasti tästä reseptistä on jälleen kerran iloa myös teille! Ainakin omassa keittiössäni menee ihan sinne reseptieni kärkipäähän. :)
PS. Jos kaipaatte jotain suklaista, kannattaa kurkata myös aikaisempi banaani-suklaaleivän resepti täältä.
Ihanaa keskiviikkoa! ♥