Herkullinen raparperipiirakka (GL, M)

Moni varmasti mieltää raparperipiirakan loppukesään ja syksyyn – niin minäkin. Bongasin kuitenkin taannoin sattumalta pakastealtaasta raparperit ja päätin, että nyt on keittiössäni piirakan aika! Siispä visioin gluteenittoman, maidottoman ja hieman terveellisemmän raparperipiirakan, jonka reseptin haluan tänään kanssanne jakaa. Josko siitä olisi iloa jokusen karanteeniin? Resepti nimittäin onnistui myös käytännön tasolla erinomaisesti ja hupeni keittiössäni vähän turhankin nopeaa… Tässä kohtaa haluankin ylistää Juustoportin KauraKeviä, joka on maidoton korvike kermaviilille. Kokeilin tuotetta ensimmäistä kertaa ja pakko sanoa, että toimii äärettömän hyvin. Aion käyttää kyseistä tuotetta myös jatkossa leivonnassa ja kokeilla korvata sillä myös dipit.

HERKULLINEN RAPARPERIPIIRAKKA (GL, M)

  • 1,5 dl *Foodin kookosöljyä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl *Foodin Bourbon vaniljauutetta
  • 1,5-2 dl *Foodin Tefjauhoja
  • 1 dl *Foodin mantelijauhoja
  • 1 dl kaurajuomaa
  • Ripaus suolaa
  • 1 luomu kananmuna
  • 0,5-0,8 dl luomu hunajaa (voi laittaa myös vähemmän)

Täyte:

  • 1-2 prk Juustoportin KauraKeviä (kermaviilin korvike)
  • 1 tl *Foodin Bourbon vaniljauutetta
  • 250 g suomalaisia pakaste raparpereja
  • 1/2 tl *Foodin kanelia

*Foodin tuotteet sponsoroitu

Alkuun valmistetaan taikina sulattamalla kookosöljy nestemäiseksi. Sekoitetaan erillisessä kulhossa kuivat aineet eli kaikki jauhot, suola, vaniljauute ja leivinjauhe. Rikotaan joukkoon kananmuna ja sekoitetaan huolella. Seuraavaksi lisätään neste ja hunaja. Hunajaa kannattaa laittaa alkuun puolikas desi, jonka jälkeen tarkistaa maku. Itse en tykkää kovin makeista piirakkapohjista, koska täyte tuo makeutta, joten lisäsin vain puolikkaan desin. Lopuksi kaadetaan joukkoon sula kookosöljy ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi.

Voidellaan uunivuoka ja kaadetaan taikina siihen. Esipaistetaan pohjaa uunissa 180 asteessa noin 5-10 minuuttia, jonka jälkeen valmistetaan täyte. Täyte on helppo tehdä, eli kaikki ainekset vaan sekaisin (raparperit mieluiten sulana) kulhossa ja levitetään sekoitus pohjan päälle. Yhden vinkin haluan tässä kohtaa mainita, eli KauraKeviä voisi ehkkä laittaa 1,5 purkkia, jolloin täyte olisi muhkeampi! Omassa reseptissäni on siis vain yksi purkki. Lopuksi voi vielä ripoitella piirakan päälle hieman kanelia, jolloin pinta saa nätin ruskeaa sävyä.

Paistetaan uunin keskitasossa 30-45 minuuttia, hieman uunin tehoista riippuen. Itse tosiaan hieman ylipaistoin (joka on minulle tyypillistä), joten suosittelen paistamaan ensin puolituntia, jonka jälkeen tarkistamaan tilannetta 5-10 minuutin välein. Mieluummin hieman raaka kuin kuivettunut! 😀

Sitten vaan hyvä sarja pyörimään ja nauttimaan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *