Herkulliset raakasuklaa pallerot (GL, M, RAW)
Pitkästä aikaa olisi tähän sunnuntaihin ja kesäänkin sopivaa terveellistä herkkureseptiä luvassa. Tämä kyseinen herkku on vilkkunut blogissani muutaman kerran aikaisemminkin, mutta eipä ole huono vinkata siitä vielä uudestaankin. Sen verran hyvä resepti nimittäin kyseessä! 😉
Itsehän olen jo ajat sitten hurahtanut raakaherkkuihin ja pidän niistä ihan super paljon. Raakakakut, raakasuklaa, raakaleivonnaiset… Ihan parhaita! Eilen tein kylään tulleille ystäville pitkästä aikaa raakakaakao-jauheeseen tehtyjä raakapalloja, joista tuli taas kerran ihan super hyviä! Nam. Nämä pallerot ovat tosiaan 100 % terveellisiä, eli vannon ettei mikään aineosa ole ns. epäterveellinen. Kyseiset herkut sopivat hienosti myös arjen herkutteluun eli lämmöllä suosittelen näitä myös sinne viikolla kutkuttavaan makeanhimoon.
Herkulliset raakasuklaa pallerot (GL, M, RAW)
- 2,5 dl luomu kaurahiutaleita
- 12 taatelia
- 1,5 tl raakakaakao-jauhetta
- 2 tl keitettyä kahvia
- Hyppysellinen hyvänlaatuista suolaa.
- 0,75 dl sulaa tai puolisulaa kookosöljyä
Koristeluun:
- Kookoshiutaleita
- Seesaminsiemeniä
Liotetaan taateleita alkuun noin tunti jotta pehmenevät. Survotaan kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi mössöksi aina välillä seosta sekoitellen. Pyöritellään leivinpaperin päälle palluroiksi ja upotetaan hiutale- ja siemenkulhoihin. Viimeistellään jäädyttämällä pakkasessa noin 30 minuutin ajan. Sen jälkeen herkkupallot ovatkin valmiita nautittavaksi!
Oikein aurinkoista ja herkullista sunnuntaita jokaiselle! :)