Huolehdin hyvinvoinnistani…

… nukkumalla riittävästi. Tavoittelen 8-9 tunnin yöunia joka yö, mutta realistinen aika on noin kahdeksan tuntia yössä ja olen siihen kyllä melko tyytyväinen.

… pitämällä riittävästi lepopäiviä treeneistä. Kun aikoinaan treenasin ylikunnon rajoilla, olin aina sairaana, eikä ylimääräistä energiaa ollut. Vähempi on enemmän ja toki tähän vaikuttaa myös halu priorisoida omaa aikaa ja energiaa toisaalle. Treenit ovat tärkeä osa hyvinvointia, mutta niin on muuten moni muukin asia.

… syömällä kasvispainotteista ruokaa ja samaan aikaan pyrin huolehtimaan, että saan myös proteiinia sekä hiilihydraatteja sopivassa suhteessa. Katsottiin itse asiassa ihan huvikseen tuossa taannoin Tonin käyttämällä Fat Secret -sovelluksella päiväni ravinnon saanti ja ympyrä oli aika hyvässä balanssissa. Eniten oli proteiinia ja hiilareita, vähiten rasvaa.

… pitämällä herkkupäivän kerran tai pari viikossa. Tällä viikolla meidän iltapala on joka ilta ollut Lohilo jäätelö. Kalliiksi tulee, mutta minkäs teet, kun tuo kyseinen jäätelö on niin hyvää! 😁 Pääkoppani tarvitsee säännöllisesti herkuttelua, eli herkkulakot ja dieetit eivät ole minua varten.

… syömällä monipuolisesti ja käyttämällä aikaa ruoanlaittoon. Tämä osa-alue on parantunut ehdottomasti nyt parisuhteen myötä! Sinkkuna tuli syötyä terveellisesti, mutta ehkä kuitenkin turhan yksipuolisesti niitä omia mieliruokia suosien. Nyt suhteessa on kiva käyttää hieman enemmän aikaa ruoanlaittoon ja sen miettimiseen.

… hoitamalla mieltä. Viime viikkoina mielen päällä on ollut yllättävää ahdistuneisuutta, joka kumpuaa menneisyydestä, mutta puhumalla näistä asioista ja päästämällä tunteita ulos (mm. itkemällä), kuorma helpottuu. En voi korostaa koskaan liikaa sitä, miten tärkeää on päästää ulos, sisään patoamisen sijaan. Mikäli ongelmat eivät helpotu tällä tavoin, on terapiaan hakeutuminen aina yksi vaihtoehto.

… pitämällä huolta seksuaalisesta hyvinvoinnista. Tämä osa-alue on sellainen, josta onneksi nykyään puhutaan avoimesti enemmän, sillä onhan se tieteellisestikin todistettua, kuinka orgasmi rentouttaa, vähentää stressiä, parantaa unta ja saa voimaan monin tavoin paremmin. Olen elänyt seksuaalisuuden suhteen erilaisia vaiheita elämässäni, jonka pohjalta allekirjoitan seksin ja orgasmien positiiviset vaikutukset kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Olen jopa sitä mieltä, että päivittäinen orgasmi pitää lääkärin loitolla!

… ottamalla omaa aikaa silloin, kun sitä kaipaan.

…  muistamalla rajat ihmissuhteissa ja työssä. On ollut pitkä ja kivikkoinen tie oppia sanomaan ei, jos oikeasti resurssit eivät riitä. Edelleen välillä mokaan ja havahdun siihen, että olen arvioinut omat voimavarat väärin. Myös ihmissuhteissa on ollut matkan varrella kaikenlaista, mutta kokemuksista viisastuneena olen nykyään tämän asian suhteen aika herkillä.

… pyrkimällä katsomaan itseä peilistä rakastaen päivittäin. Haluan kasvaa ihmisenä, uskoa itseeni ja ajatella itsestä positiivisesti päivittäin. Kun on hyvä fiilis itsestä, voi myös paremmin.

… tekemällä mielekkäitä asioita, joista oikeasti nautin. Enää en välitä tehdä asioita vain siksi, että näyttäisin muiden silmissä paremmalta ihmiseltä, vaan teen asioita omasta tahdosta.

… pitämällä yhteyttä ystäviin ja omaan turvaverkkoon. Vaikka ei voisi nähdä niin usein, niin onneksi muut yhteydenpitovälineet on keksitty!

… liikkumalla säännöllisesti. Viikosta riippuen, treenaan 4-5 kertaa viikon aikana. Viime aikoina treenit ovat olleet kaksi salia ja kaksi lenkkiä, mutta kevään mittaan varmasti tulee taas muutosta. En ota liikunnasta paineita, vaan se on tärkeä osa omaa jaksamista, mutta loppupeleissä vain pieni osa kokonaisuutta. Himourheilijaa minusta ei enää tule, vaan haluan säilyttää tässäkin asiassa terveen balanssin, joka antaa sijaa myös muulle elämälle.

… rentoutumalla katsellen sarjoja ja oman kullan kainalossa. Tykkään kovasti tyhjästä tilasta ja ajasta, jolloin ei ole mitään erityistä ohjelmaa. Juuri tuollaiset päivät, kun voi tehdä mitä haluaa ja missä järjestyksessä haluaa, ovat niitä kaikista rentouttavampia. On aivan sama, mitä päiviin lopulta kuuluu, kunhan tekeminen on vapaaehtoista, eli ei liity töihin, eikä ole suorittamista.

… tehden arjesta poikkeavia asioita ja suunnittelemalla tulevaa. Vaikka nautin tästä hetkestä, tykkään myös suunnitella kaikenlaista pientä kivaa tulevaan. Kotimaanmatkailu (ainakin vielä toistaiseksi), illanistujaiset, hotelliyöt ja muut pienet, arjesta poikkeavat tapahtuvat ovat niitä, jotka omalta osaltaan vaikuttavat elämän mielekkyyteen ja täten myös hyvinvointiin.

… panostamalla parisuhteeseen ja sen hyvinvointiin. Kun suhde voi hyvin, on sillä positiivinen vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

… pyrkimällä positiivisuuteen. Hyvin moni asia on kiinni omasta suhtautumisesta. Positiivinen ajattelutapa on asia, jota voi joutua harjoittelemaan, ellei se ole luontaisesti opittua. Kun keskittyy hyvään, maistuu elämä hyvältä. Aina tämä ei ole helppoa, mutta uskon siitä huolimatta positiivisuuden voimaan!

… syömällä ravintolisiä ruokavalion tukena. Se, millaisia ravintolisiä nautin, vaihtelee pitkälti vuodenajan mukaan. Tällä hetkellä suosin vahvaa rautaa, D-vitamiinia, B-vitamiinia, ravintolisää hiuksille ja iholle, magnesiumia, kollageenilisää, C-vitamiinia ja välillä myös immuniteetin vahvistajaa/valkosipulikapseleita.

Rentouttavaa viikonloppua, muistakaa pitää itsestä ja toisista hyvää huolta. ❤️

hyvinvointi mieli hyva-olo liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *