Ihonhoidon suosikki: hyaluronihapposeerumi

Olen kirjoittanut blogissani paljon seerumeista ja useampaan otteeseen maininnut, kuinka suosin niitä päivittäisessä ihonhoidossa. Seerumi on yksi ihonhoitoni kulmakivistä, sillä se tehostaa voiteiden imeytymistä ja parantaa selkeästi ihon kuntoa. Nuorempana sitä mielsi seerumit hieman vanhempien jutuksi, mutta ainakin viimeiset kolme vuotta seerumi on ollut tärkeä osa omaa ihonhoitorutiinia. Välillä on päiviä että suosin seerumia ainoastaan öisin, mutta useimmiten käytän sitä aamuin illoin. Suosikki seerumini on ehdottomasti hyaluronihapposeerumi, jota suosittelen aina etenkin kaikille kolmekymppisille ja toki vanhemmille. Evolven seerumi* on ollut jo muutaman vuoden ajan ehdoton suosikkini, mutta siihen rinnalle on kiilannut viime aikoina eräs toinenkin merkki, jota olen nyt muutaman kuukauden ajan testannut. Tämä brändi on The Ordinary ja tuote Hyaluronic Acid 2 % + B5 -seerumi*. Tästä kyseisestä seerumista on tosiaan tullut osa ihonhoitorutiinia ja suosinkin sitä usein jopa aamuin sekä illoin!

The Ordinary on brändi, josta olen kuullut paljon hyvää! Etenkin loistavasta hinta-laatusuhteesta on kuhistu, jonka vuoksi päädyin itsekin sarjan tuotteita testailemaan. Tuossa talvella käytin merkin retinolia muutamien viikkojen ajan, mutta lopetin käytön heti kun sain tietää lähteväni tässä kuussa reissuun. Retinoli nimittäin ohentaa ihoa, jonka vuoksi iski pieni paniikki asian suhteen. Kovin mielelläni en kasvoilta pala ja vaikka käytänkin aina korkeaa kerrointa enkä mitenkään grillaa itseäni, silti alkoi hieman jännittämään. Päätin siis lopettaa kuurin ja kokeilla sitä mahdollisesti syksyllä uudestaan, kun maassamme on pimeä vuodenaika. Tuote johon olen The Ordinarylta nyt kuitenkin aivan erityisen ihastunut, on merkin hyaluronihapposeerumi, joka sisältää mm. kolmea erikokoista hyaluronihappomolekyyliä, hyaluronihappopolymeeria ja B5-vitamiinia. Tämän tehokolmikon avulla ihosta tulee ihanan kosteutettu ja tuo näkyy selkeästi ihon kunnossa! Iho näyttää ja tuntuu täyteläisemmältä ja hehkuu kuulautta.

Itselleni tärkeää on myös kosmetiikan koostumus ja se, miten ihonhoitotuotteet imeytyvät. Tämän seerumin suhteen on pakko ylistää myös sen koostumusta, joka on hieman geelimäinen ja täyteläinen olematta kuitenkaan raskas. Seerumia ei tarvitse montaa tippaa, sillä se levittyy iholle erinomaisesti ja tosiaan kuivuu nopeasti. Joidenkin seerumien kohdalla olen huomannut, etteivät ne sovi meikin alla käytettäväksi, mutta tämän kanssa ei ole sitäkään ongelmaa. Hyvin tyypillisesti levitän aamuisin puhdistetulle ja Pixin hedelmähappokasvovedellä viimeistellylle iholle kyseisen hyaluronihapposeerumin, jonka jälkeen laitan kosteusvoiteen ja lopuksi loihdin meikin. Kokonaisuus pysyy hyvin kasassa eikä meikki lähde hilseilemään tai rullautumaan iholta. Tuotetta suositellaan etenkin kuivalle iholle, mutta sanoisin että se sopii erinomaisesti myös vähemmän kuivalle hipiälle! Itsehän en siis kärsi jatkuvasta ihon kuivuudesta kuin oikeastaan vain otsan seudulla hieman ilmastosta riippuen, mutta muuten ihoni on kosteustasapainolta suhteellisen normaali. Toki ihon kuntoon vaikuttaa aina sen hetkinen syöty ravinto, vedenjuonti ja esimerkiksi se, onko unirytmi ollut viime päivät miten tasainen, mutta noin yleisesti en kyllä kärsi kuivasta ihosta. Nyt kun olen vähentänyt myös maitotuotteet aivan minimiin, on iholta kadonnut selittämätön ihottuma ja näppylät, joista pidempään kärsin. Mikäli kiinnostaa lukea kokemuksistani maidon ja ihon hyvinvoinnin tiimoilta, kannattaa kurkata aikaisempi tekstini aiheeseen liittyen.

Vaikka The Ordinaryn hyaluronihapposeerumi on kiilannut Evolven rinnalle, en missään nimessä ole Evolvesta luopunut! Tällä hetkellä vaihtelen näiden kahden seerumin välillä ja menen hyvin pitkälti fiilispohjalta. Vaikka nyt on ollut useamman viikon ajan ”The Ordinary -kausi”, kyllä voisin ottaa myös Evolven jälleen käyttöön. Näiden kahden erona on ehkä mainittava, että Evolve on koostumukseltaan juoksevampaa ja kenties kuivuu hitusen nopeammin? Ja toki hintaero on aika selkeä. Jos minulta nyt kysytään kumpi tuotteista on parempi tai kumpaa suosittelen, en oikein osaa valita. Omalle iholleni molemmat sopii, mutta näin ei välttämättä ole kaikkien kohdalla. Esimerkiksi erään herkkäihoisen ystäväni iholle Evolven seerumi ei käynyt ollenkaan, vaikka sen pitäisi olla hellävarainen tuote. Itsehän olen ylipäänsä ihonhoidossa monipuolisuuden kannattaja ja vaikka minulla on joitain luottotuotteita, kyllä silti tykkään jonkin verran vaihdella käyttämääni kosmetiikkaa. Eli tehdä vaikka sitä että käytän aamulla toista seerumia ja illalla toista sen sijaan, että käytän jatkuvasti vain ja ainoastaan yhtä tuotetta. Tähän tietenkin vaikuttaa myös työni, jonka puolesta pääsen testailemaan aika paljon uusia ihonhoitotuotteita ja brändejä.

Onko joku muukin tykästynyt tähän The Ordinaryn hyaluronihapposeerumiin? Mielelläni kuulisin myös teidän kokemuksia The Ordinaryn muistakin tuotteista? Onko siellä jotain, jota voisitte erityisesti suositella?

Minulla on tosiaan ollut kokeilussa vasta postauksessa mainitsemani hyaluronihapposeerumi, retinoli* sekä Argireline*, ns. ”pullotettu botox”.

kauneus iho meikki paivan-tyyli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *