Ihonhoidon ykkönen: silmänympärysvoide

Jos minulta kysytään ihonhoidon ykköstuotetta on vastaus erittäin helppo, nimittäin silmänympärysvoide. Olet sitten vasta meikkaamisen aloittanut 13-vuotias nuori naisen alku tai kohta neljää kymmentä lähestyvä aikuinen nainen, on silmänympärysvoiteen merkitys aivan mieletön. Jotenkin toivoisin, että jokainen nainen skarppaisi tämän asian kanssa sillä tässä on ehdottomasti avainasia jolla pystymme säilyttämään tuon ihoalueen mahdollisimman pitkään hyvänä ilman piikkejä tai muita vastaavia keinoja.

IMG_7562

Itse olen käyttänyt silmänympärysvoidetta 13-vuotiaasta saakka. Aloitin sen käytön samaan aikaan, kun aloitin meikkaamisenkin. Tämä oli äitini neuvo jota olen noudattanut tähän päivään saakka, välillä jopa turhankin orjallisesti. Rasvaan silmieni ympärykset kaksi kertaa päivässä, aamuin illoin. Voin jättää vaikka ihon vahingossa rasvaamatta mutta silmieni ympärysiho saa aina kosteutuksensa!

Kyseessä on tosiaan se ihoalue joka on kasvoissamme ohuinta ja hennointa. Silmiemme ympärillä ei ole juurikaan talirauhasia ja siksi iho kuivuu eri tavoin kuin muu kasvojemme iho. Tässä siis ehdottomasti se tärkein syy miksi silmänympärysvoidetta kannattaa käyttää! Mitä enemmän iho kuivuu, sitä herkemmin siihen tulee ryppyjä. Voiteella emme pysty ryppyjä estämään mutta ainakin meillä on mahdollisuus vähentää ja pitkittää niiden syntymistä. En sano etteikö itsellänikin jo ryppyjä silmieni ympärillä olisi silloin, kun nauran mutta muuten olen onnistunut vielä toistaiseksi ne ns. jatkuvasti näkyvät rypyt estämään. Veikkaankin, että seuraavilla parilla vuodella on omalla kohdallani se suurin merkitys. Tässä vaiheessa olenkin alkanut entistä enemmän kiinnittämään huomiota ihonhoitoon ja sen laiminlyöntiä en harrasta enää missään tilanteissa.

IMG_7569

Tottakai elämäntavoilla, ruokavaliolla ja koko tällä kokonaisuudella on merkityksensä mutta myös ulkoinen hoito vaikuttaa. Se on se kokonaisuus, jälleen kerran. Reissussa muuten taas kerran huomasin konkreettisesti auringon vaikutuksen kasvojen ihoon. Kun vietti päivän auringossa oli iho illalla kovin kuivakka ja rypyt paistoivat esiin tavallista selkeämmin. Iho tuntui ikäänkuin vanhenevan hetkessä muutamalla vuodella. Toisaalta siis olikin varjelus, että näitä aurinkopäiviä reissussamme oli vaan kaksin kappalein! 😀 Tuossa tosiaan huomasi millainen vaikutus kuivuudella ja kuumuudella on ihoomme, ei hyvä. Jollain tapaa onkin onni asua pohjoisemmassa. Täällä iholla on nimittäin ihan huomaamatta mahdollisuus säilyä parempana pidempään.

Jos kuitenkin palaan vielä tuohon itse silmänympärysvoiteeseen. Eli miten sitten valita itselleen oikeanlainen tuote ja mistä sitä tietää mitä ihomme kaipaa? Itse suosittelen turvautumaan mahdollisimman kosteuttavaan vaihtoehtoon sillä nimenomaan se kosteutus on tuolla ihoalueella pannassa. Toki apua kannattaa kysellä myös ammattilaisilta mutta helppo kikka on valita voide samasta sarjasta jota käyttää myös muuhun kasvojen ihoon. Omassa jääkaapissani koreilee parinkin eri merkin tuubi joita sitten vaihtelen mieleni mukaan. Mielestäni muuten tämä jääkaapissa säilytys on aivan erinomainen kikka! Levitys iholle tuntuu aivan ihanalta ja viilentää mukavasti mahdollisesti turvonnuttakin silmien ympärysihoa.

IMG_7567

Meillä jokaisella on välillä erilaisia silmänympärysihon ongelmia. Toisilla on tummat silmänaluset ja toisia kiusaa silmäpussit, sekä nesteen kerääntyminen. Suosittelen välttämään suolaisia ja runsaita iltasyömisiä joilla pystyy vaikuttamaan kasvojen ulkonäköön aamulla. Tummia silmänalusia taas pystyy ehkäisemään hyvillä yöunilla. Toisaalta, toisilla ne tulevat geeniperimän mukana eikä niihin aina auta oikein mikään. Jos kärsii tämän kaltaisista ongelmista, mielestäni kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen. He osaavat valita sinulle koostumukseltaan oikean voiteen ja nimenomaan sellaisen tuotteen, joka tukee tätä ongelmasta irti pääsemistä.

Kuten tosiaan mainitsin, itselläni on käytössä parinkin eri merkin silmänympärysvoiteet. Toinen on Lumenen ja toinen Mia Höytön. Molemmat ovat todella hyviä, joskin erilaisia tuotteita. Höytö on kosteuttavampi ja paksumpi, Lumene taas ohuempi ja ns. korjaava tuote. Käytän näitä vähän vaihdellen, fiiliksen mukaan. Johonkin takaraivooni on muuten jäänyt sanonta, levitä voidetta silmien ympärille nuppineulan pään kokoinen määrä. Itse läträän voiteella hieman enemmän mutta toki liika on liikaa. Sellainen määrä on riittävä, josta riittää niin silmien alle kuin yllekin. Luomea en missään nimessä rasvaa sillä niissä minulla taas riittää ihan sitä omaakin rasvaa. 🙂 Myös pidennykset kärsivät jos käytetään kovin rasvaisia voiteita ja nimenomaan vielä luomella.

Tällaista tänään. Toivottavasti jokainen käy nyt viimeistään hakemassa oman silmänympärysvoiteensa kotiin! 😉 Onko teillä muuten joku tietty merkki joka on mielestänne erityisen hyvä, kosteuttava mutta samalla myös freesaava silmänympärysvoide? 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *