Inkiväärijuoma

Vaikka oma flunssani on onneksi jo selätetty tiedän, että moni makaa tälläkin hetkellä vuoteen omana. Flunssista on nyt uutisoitu aika paljon ja tuo jonkunlainen aalto on kai käynnistynyt odotettua aikaisemmin. Influenssaa sun muuta… Sairaana on erityisen tärkeää nauttia paljon juomaa ja huolehtia täten nestetasapainosta. Varsinkin jos kuumeillaan – haihdutetaan kehosta runsaasti nestettä. Jotta olo ei pahene entisestään, on noita nestevarastoja tärkeää täydentää jatkuvasti.

Tiedän – itsestäänselvyyksiä. Silti moni unohtaa sairastaessa juomisen tärkeyden!

Inkiväärijuoma

Itse olen noudattanut jo vuosia sairastaessa tiettyjä rutiineja. Sen lisäksi, että juon paljon pyrin syömään myös luonnon omia superfoodeja. Yhtenä mainittakoon inkivääri. Kyseinen kasvihan on tunnettu oloa parantavasta vaikutuksestaan ja nimenomaan siitä, että se rauhoittaa kipeää kurkkua. Inkiväärin nauttiminen flunssan aikana on mielestäni aivan ehdotonta!

Tavallisesti inkivääriä menee lähestulkoon päivittäin smoothien joukossa, mutta sairaana ehkä helpoin tapa sitä nauttia on nimenomaan lämmin inkiväärijuoma. Kyseiseen juomaan voi halutessaan lisätä hieman sitruunaa, auringonhattu-uutetta, sekä hunajaa. Inkivääri itsessään, kun on aika tujua tavaraa. Täällä suositaankin flunssassa helppoa viiden aineosan drinksua, jonka ohjeen tahdon jakaa myös teille.

Parantava inkiväärijuoma

  • Pari suurta siivua inkivääriä
  • Sitruunaa
  • Muutama tippa auringonhattu-uutetta
  • 1/2 tl Arctic Warriorsin Puolustaja-hunajaa 
  • Kiehuvaa vettä

Kiehautetaan vesi kuumaksi ja lisätään joukkoon muut aineosat. Sekoitellaan ja nautitaan kuumana flunssan oireita helpottamaan.

Inkiväärijuoma

Toinen huikea antioksidantti joka kannattaa flunssaisena muistaa on valkosipuli – sinkin lisäksi. Kun makaa himassa ei tarvitse miettiä edes hajuhaittoja. 😉

Toivottavasti kauhean monen ei kuitenkaan tarvitse enää näin jouluviikolla sairastaa! Koitetaan hillitä lahjastressiä ja täten edesautetaan myös vastustuskyvyn säilymistä.

Rentouttavaa tiistaita kaikille!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *