Jouluiset piparibrowniet

Joulu lähestyy ja se tarkoittaa joulun makuista leivontaa! Hankin taannoin kaappini täyteen joulumausteita, kuten inkivääriä, kanelia, piparkakkumaustetta ja neilikkaa, joita tulen hyödyntämään seuraavan kuukauden ajan kaikessa leivonnassa. Tähän vuodenaikaan on kiva leipoa erilaisia herkkuja ja jakaa reseptejä blogin puolella. Siispä, mikäli tuossa kesällä oli hieman hiljaisempaa reseptien saralla, nyt pyrin jälleen panostamaan ja nimenomaan niihin hieman terveellisempiin resepteihin! Tämän päivän resepti ei tosin ole gluteeniton tai maidoton, sillä murskasin taikinan joukkoon tavallisia piparkakkuja, joita kaapista sattui löytymään. Näin ei ole kuitenkaan pakko tehdä, eli halutessaan reseptin voi tehdä gluteenittomasti ja maidottomasti, jättämällä piparkakut pois, sekä lisäämällä vastaavasti piparkakkumausteen määrää. Toinen vaihtoehto on ostaa gluteenittomia piparkakkuja tavallisten sijaan ja murskata niitä taikinan joukkoon.

JOULUISET PIPARIBROWNIET

  • 2 pientä avokadoa (tai yksi iso)
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl *Foodin kanelia
  • 1/2 tl *Foodin inkiväärijauhetta
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1/2 tl *Foodin neilikkajauhetta
  • 7-8 *Foodin medjool taatelia
  • 1/2 dl *Foodin kaakaonibsejä
  • 2,5 tl hunajaa
  • 2 rkl *Foodin tefjauhoja
  • 2 tl *Foodin kookosöljyä
  • 1/2 dl raakakaakaota 
  • Ripaus suolaa
  • 1/2 banaani
  • 7-8 Annas piparkakkua
  • 2 rkl kaurajuomaa

*Foodin tuotteet sponsoroitu

Muusataan avokadot kulhossa mössöksi ja kaadetaan blenderiin. Lisätään joukkoon leivinjauhe, ruokasooda ja muut mausteet. Kaadetaan taikinan sekaan kaakaonibsit, tefjauhot, raakakaakao ja taatelit. Käytin medjooltaateleita, jotka ovat tavallista suurempia, eli mikäli käytät normaaleja taateleita, voit laittaa niitä esimerkiksi noin 10-12 kpl. Lisätään puolikas banaani, hunaja, kaurajuoma ja kookosöljy (ei tarvitse sulattaa). Blendataan taikina tasaiseksi ja maistetaan maku. Mikäli pidät vahvasta piparkakun mausta, lisää joukkoon useampi valmis piparkakku murskaten, muutoin vähempikin riittää. Itse laitoin taikinaan 7 piparkakkua ja maku on aika vahva – kenties liian vahva monen muun makuun, joten kiinnitä tähän huomiota! Lopuksi maistetaan taikina ja lisätään mausteita, mikäli omat makunystyrät kaipaavat jotain lisää.

Lämmitetään uuni 180 asteeseen ja kaavitaan taikina blenderistä leivinpaperin päälle. Brownien saa jättää aika paksuksi, jotta siinä säilyy muhkeus ja pehmeys. Paistetaan uunin keskitasossa 30 minuutin ajan. Tässä kannattaa jälleen huomioida uunin tehokkuus, eli vanhemmassa uunissa (kuten omani) hieman pidempään kuin uudessa kiertoilmauunissa. Kun brownie on valmista, annetaan sen jäätyä puolisen tuntia ennen leikkaamista ja tarjolle asettamista.

Nautiskellaan vaikka glögin kera. <3

Toivottavasti reseptistä on iloa jouluiseen leivontaan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *