Kampaajalla vuoden tauon jälkeen

Ihan nolottaa kertoa, miten laiska kampaajalla kävijä olen. Viimeksi istuinkin kampaajan tuoliin vähän reilu vuosi sitten, johon havahduin vasta aivan taannoin. Koko tämän ajan olenkin saksinut hiuksiani Fiskarseilla (välillä sentään muiden avustuksella), värjännyt tyveä kotosalla ja kerran kotivärjännyt koko pään pikimustaksi hetken mielijohteesta. Olen aina ollut hiusteni suhteen huoleton ja vaikka en mitään shokkivärejä ole koskaan kokeillut, tai noin muutenkaan räväyttänyt hiuksillani, en pahemmin tukastani stressaa. Tämä johtunee siitä, että minulla on ihan mukavasti hiusta ja se kasvaa pituutta nopeasti. Malli on myöskin yksinkertainen ja värikin oikeastaan vuodesta toiseen hyvin samanlainen, eli tumma. Tästä huolimatta joka kerta kun käyn kampaajalla, mietin, miksi en tee tätä useammin? Onhan tukka aivan eri näköinen kun sen leikkaa ja värjää ammattilainen. Etenkin vaalennuksen suhteen olen onneksi oppinut, että se on aina tehtävä ammattilaisella! Ihan sama vaikka laittaisi pelkästään raitoja hiuksiin, kotona en lähde sitä enää tekemään. Nuorempana sorruin tuohon lukuisia kertoja ja sen kyllä näkee hiusvärin lopputuloksesta jos selaan vanhoja kuvia… Pahin oli muuten aika, jolloin latva oli ”vaalea” ja tyvi tumma! Muistan miten tein useampaan otteeseen tuon ”ombren” kaupasta saatavalla värjäyssetillä ja latvasta tuli aivan oranssi! Huh hei, mutta silloin se kai näytti omaan silmään hyvältä…

Kuten otsikkokin kertoo, tällä viikolla päädyin vihdoin ja viimein kampaajan tuoliin. Tein joskus vuosia sitten säännöllistä blogiyhteistyötä Neo Hiushuoneen Jennin* kanssa ja pitkästä aikaa otinkin häneen yhteyttä sekä kyselin kiinnostusta yhteistyöhön. Jenni oli ilokseni innoissaan ja päätettiin, että nyt laitetaan hiukset kuntoon aivan liian pitkän tauon jälkeen! Mitään radikaalia ei tälläkään kertaa tapahtunut, mutta kevennettiin hiusten tummaa yleisilmettä kevyesti raidoilla, sävytettiin ne viileiksi, värjättiin tyvi, sekä leikattiin latvoista pakolliset huonot pois. Tukka on siis edelleen pitkä ja hyvin saman tyylinen kuin ennenkin, mutta kevyt raidoitus piristää mukavasti ja hiusten yleisilme muuttui ruskeammaksi. Raidat tuovat hiuksiin aina sellaista liikkuvuutta ja kuten kaikki tietävät, saavat ne näyttämään paksummilta. Itsehän suorastaan rakastan karheaa ja vähän sellaista surffihenkistä tukkaa, jonka vuoksi vaalennetut raidat tuovat hiuksiini vielä lisää kaivattua pörröisyyttä. Ehkä tekstuurisuihke ei ole jatkossa niin kovassa käytössä?

Raidoissa on kuitenkin oma hoitamisensa, sillä ainakin omassa hiuksessani vaalea meinaa viikkojen myötä lähteä taittamaan oranssiin. Kotihoito kampaamokäyntien välillä onkin tärkeää ja siksi keltaisuutta taittavat viileät naamiot (color maskit) pääsevät jälleen käyttöön! Toisaalta ehkä nämä raidat nimenomaan kannustavat itseänikin käymään useammin kampaajalla ja huoltamaan hiuksiani paremmin? Jos vaikka edes joka toinen kuukausi saisi aikaiseksi varata kampaajan, olisi se mielettömän hyvä juttu. Tällä hetkellä kun hiuksiaan katsoo, näyttävät ne nimittäin huomattavasti elinvoimaisemmille ja paksummille kuin hetkiin. Mielestäni hiukseni näyttävät myös luonnollisemmilta, kun värisävy ei ole niin tumma vaan joukossa on hieman vaaleutta, joka taittaa väriä tummanruskeasta ruskeaan. Tumma on kyllä juttuni ja tulee varmasti aina olemaan, mutta vähän pehmeyttä hius ehkä kaipaa etenkin näin talviaikaan, kun kasvot ovat jälleen kalpeammat. Olenkin erittäin tyytyväinen lopputulokseen!

Hyvää kampaajaa voi olla vaikea löytää jos on vaikka juuri muuttanut kaupunkiin, tai luottokampaaja jäänyt esimerkiksi äitiys- tai isyyslomalle. Voinkin lämmöllä suositella Neo Hiushuoneen Jenniä*, jonka kanssa yhteistyö sujui jo vuosia sitten, ja nähdessämme pitkästä aikaa, tuntui edelleen yhtä rennolle vaihtaa kuulumisia ja rupatella niitä näitä. Siinä kampaamotuolissa tulikin koluttua aiheet Tinderistä parisuhteeseen sekä matkusteluun ja sosiaalisen median nopeaan kehitykseen. Jenni on nopea tekijä, mutta samalla myös huolellinen. Näkee, että hänellä on vuosien kokemus alalta ja ammattitaito hallussa!

Mikäli sinulla on kampaaja hakusessa tai viimeisestä käynnistä on vierähtänyt sen verran aikaa että kaipaat uudistusta lookkiisi, Jenni tarjoaa lukijoilleni -20 € alennuksen värjäys/raita + leikkauspaketeista. Alennuksen saa mainitsemalla varauksen yhteydessä blogini nimen.

Neo Hiushuone* / Kansakoulukatu 5 / 00100 Helsinki / Ajanvaraus: 096932060 /

 

Oikein ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita!

 

*Kampaamopalvelu saatu blogin kautta / osa kuvista Taru

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *