Kauniin ihon salaisuudet

Kaupallinen yhteistyö: Terranova Suomi

Kun täytin kolmekymmentä, havahduin oikeastaan ensimmäisen kerran siihen kuinka nuoruuteni ei ole ikuista. En voi enää nukkua meikit naamassa, juoda viiniä joka viikonloppu tai nukkua huonosti ilman että se näkyy paitsi yleisessä olotilassa, myös ulkoisessa olemuksessa. Etenkin kasvojen iho on päivittäin estradilla ja siinä elämäntavat näkyvät ensimmäisenä. Sanoisinkin että kasvot ovat jonkinlainen käyntikortti, jotka kertovat paljon siitä, millä mallilla elämä on. Vaikka en ole yleisesti pikkutarkka ja olen ihmisenä hyvin suurpiirteinen, kasvojen ihonhoidon suhteen olen kyllä nipo. En nimittäin laiminlyö ihonhoitoa oikeastaan ikinä ja suoritan kasvojen puhdistuksen vaikka pilkun jälkeen yöllä kotiin saavuttua. Meikit naamalla en nuku enää koskaan ja voin vannoa, että seerumia käytän aivan joka ikinen päivä – usein vielä kahteen otteeseen. Panostan hyvin paljon päivittäiseen ihonhoitoon, jonka rinnalla pidän itsestäni kokonaisvaltaisesti hyvää huolta. Itselleni kokonaisuuden vaaliminen on todella tärkeää, sillä olen huomannut jopa mielen vaikutukset ihoni kuntoon.

Ihonhoito on siis ihon kunnon kannalta erittäin tärkeä palapelin palanen, jonka rinnalla toki vaikuttaa hyvin moni muukin asia. Ehkä suurin merkitys on kuitenkin sillä, mitä olemme sisältä. Mitä syömme, kuinka pidämme kehostamme huolta, tupakoimmeko, käytämmekö alkoholia, nukummeko hyvin vai huonosti, suosimmeko millaisia ravintolisiä…? Usein teemme näitä asioita kehon hyvinvointi ja kunto edellä, mutta unohdamme niiden vaikutukset ihoon. Sanonkin aina että siinä kohtaa mikäli ihossa on näppyjä tai muuta tavallisesta poikkeavaa, kannattaa aina tarkastella ensisijaisesti elintapoja ja erityisesti sitä, mitä suusta alas laittaa. Ravinnolla kun on aivan mielettömän suuri merkitys ihon hyvinvointiin, jonka olen omassakin elämässä konkreettisesti huomannut. Ihoni voi nimittäin parhaiten silloin, kun maitotuotteet ja sokeri ovat minimissä. Vihreät kasvikset, smoothiet ja kasvisruoka puolestaan pitävät kasvojen ihon erittäin hyvinvoivana, jonka huomasin jälleen reissussa! Siellä ihoni suorastaan hehkui, sillä en suosinut juurikaan maitotuotteita, söin paljon vegaanista ravintoa ja join paljon vettä.

Ravinnolla on tosiaan suuri merkitys siihen, miltä iho näyttää ja tuntuu. En kuitenkaan usko että saan ravinnosta kaikkea tarvitsemaani vaikka siihen kuinka pyrin, sillä en jaksa käyttää niin paljon energiaa syömiseen ja sen suunnitteluun. Tästä syystä suosin päivittäin ravinnon rinnalla ravintolisiä, jotka takaavat minulle varmasti kaiken tarvitsemani. Kaapistani löytyykin aina ne tietyt ravintolisät, joiden syöntiä harvemmin laiminlyön. Iän myötä olen laajentanut valikoimaa perinteisemmistä maitohappobakteereista ja vitamiineista myös iholle, hiuksille ja kynsille suunnattuihin ravintolisiin. Etenkin iholle tarkoitetut ravintolisät ovat tulleet kuvioihin vasta myöhemmin ja nykyään suosinkin päivittäin erityisesti Terranovan E-vitamiinia, hyaluronihappoa, piitä ja Beauty Complexia. Tämä nelikko tukee sisäisesti nautittuna etenkin ihoni hyvinvointia, joka on itselleni tärkeää.

Terranovan ravintolisiä olen suosinut nyt useamman vuoden ajan ja se onkin ehdottomasti yksi suosikki sarjoistani. Tähän vaikuttaa pitkälti Terranovan laatu, eli tuotteet ovat vegaanisia ja 100 % lisä- ja täyteaineettomia sekä puhtaita. Terranovan kauneustuotteet sisältävät jokainen yksilöllisen Magnifood-kasviyhdistelmän, joka tehostaa ravintolisän vaikutusta ja sen lisäksi ravintolisät pitävät sisällään myös luonnon omia raaka-aineita. Itselleni on tärkeää etten syö mitään turhaa ravintolisien mukana, jonka vuoksi olen kokenut Terranovan turvalliseksi ja ennen kaikkea huomannut ravintolisien positiiviset vaikutukset! Tämä tosin useimmiten vaatii hieman pidempiaikaisen käytön, jotta konkreettisia huomioita voi tehdä.

Jos jotain suosimistani kauneuden ravintolisistä ja miksi etenkin tuota jo mainitsemaani nelikkoa käytän, niin ensimmäisenä on mainittava anti-age vaikutteinen hyauronihappo, jota olen sivuuttanut blogissani ennenkin etenkin kosmetiikan saralla. Sen lisäksi että suosin ihollani hyaluronihapposeerumeita, nautin hyaluronihappoa myös sisäisesti nimenomaan anti-age vaikutuksia silmällä pitäen. Terranovan Hyaluronihappo Complex on laajakirjoinen hyaluronihappo ja se sisältää markkinoiden monimuotoisimman hyaluronihappokompleksin, joka koostuu helpommin imeytyvistä molekyylirakenteista. Tämä on itselleni yksi tärkein ominaisuus, sillä hyaluronihapoissakin on tunnetusti eroja. Tuote sisältää myös hyaluronihapon imeytymistä tehostavia luonnon aineosia, kuten ruusunmarjaa, nokkosenlehteä, peltokortetta ja metsämustikkaa. Yksi kapseli sisältää 100 mg hyaluronihappoa, joka on  muuten määrältään jo aika merkittävä!

 

Toinen ehkä hieman tuntemattomampi ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin suunnattu tehokas ravintolisä on Terranovan pii, eli Silica. Usein pii saattaa olla osana jotain yleistä hiusten, kynsien ja ihon ravintolisää, mutta itse en ainakaan ennen tätä tuotetta ollut kokeillut näin ”vahvaa” piitä. Terranovan ravintolisässä tätä kaunistavaa mineraalia on jopa 75 % (50 mg), joka on peräisin bambunversouutteesta. Piin imeytymistä puolestaan tukevat luonnolliset nokkosenlehti, ruusunmarja, persilja ja peltokorte. Piin tärkeimmät vaikutukset ovat kaunistavia, mutta se tehoaa myös luustoon, niveliin ja suoliston limakalvoihin. Itse syön piitä nimenomaan ihoa silmällä pitäen vaikka eipä positiivisista vaikutuksista kynsiin ja hiuksiin ole haittaa! Etenkin kynsien kunnossa olen huomannut muutoksia, nimittäin ne liiskottuvat nyt vähemmän kuin aikaisemmin. Tokikaan en ole varma onko se juuri piin ansiota vai tämän koko nelikon, mutta selkeästi kynsien laatu on muuttunut paremmaksi, eivätkä kynteni vaadi välttämättä kynsilakkaa kuten aikaisemmin.

Veikkaan että E-vitamiini ihon hyvinvoinnin edistäjänä on monelle suhteellisen tuttu? Itsekin olen suosinut E-vitamiinia näistä ravintolisistä pisimpään, sillä sen vaikutukset yltävät ihon lisäksi myös hormonitoimintaan, immunijärjestelmään, hermostoon ja sydämeen. Terranovan E-vitamiini tukee terveyttä monelta osin ja sisältää mm. stabiloitua riisinlesettä, tyrnin marjaa ja lehtiä, spirulinaa sekä acaimarjaa, jotka yhdessä edistävät ihon, kynsien ja hiusten terveyttä sekä suojaavat ihoa vanhenemiselta. Tämä kokonaisuus pitää sisällään myös hyviä rasvahappoja, proteiineja, hivenaineita ja tehokkaita antioksidantteja, jotka tekevät tuotteesta todellisen terveyspommin! Itse pidän E-vitamiinia yhtenä tärkeimmistä antioksidanteista ihoa ajatellen. Sanonkin aina että mikäli ei syö piitä tai hyaluronihappoa, kannattaa suosia edes E-vitamiinia! Etenkin talviaikaan kun ilma on kylmä ja kuiva, kosteuttaa E-vitamiini ihoa sisältä päin. Myös auringon säteilyä vastaan E-vitamiini ”taistelee”, sillä se suojaa ihoa auringolta yhdessä C-vitamiinin kanssa.

Monelle ravintolisissä on tärkeää se, että mahdollisimman paljon on yhdessä kapselissa, eli toisin sanoen yhdessä purkissa. Itseäni ei haittaa napata useampi kapseli päivässä, mutta mikäli haluat mahdollisimman paljon erilaisia tehoyhdisteitä samassa paketissa, suosittelen Terranovan Beauty Complexia. Tämä tehokas kauneuden ravintolisä sisältää mm. C-vitamiinia, MSM:ää, biotiinia, beetakaroteenia, A-vitamiinia, mustikan marjoja, peltokortetta, stabiloitua riisinlesettä, nokkosen lehteä, tyrnin marjoja & lehtiä, rohtosammakonputkea ja takiaisen juurta. Useammat aineosat olen jo postauksessa maininnut, eli tässä purkissa yhdistyy moni tehoaine! Helppo valinta jokaiselle, joka haluaa vähemmän kapseleita, mutta kuitenkin tehon sekä hiuksiin, ihoon että kynsiin. Kaikkia Terranovan ravintolisiä muuten myydään Hyvinvoinnin Tavaratalossa sekä Ruohonjuuressa.

Vielä loppuun tiivistetysti arkiset vinkkini kauniiseen ihoon:

 • Nuku riittävästi 
 • Vältä sokeria ja alkoholia (…paitsi vappuna)
 • Kuori iho säännöllisesti
 • Panosta päivittäin ihonpuhdistukseen
 • Suosi laadukasta (luonnon- ja korealaista) kosmetiikkaa
 • Suojaa iho huolella auringolta ja ota kasvoille mahdollisimman vähän aurinkoa
 • Kosteuta ihoa aamuin illoin
 • Älä laiminlyö seerumin käyttöä!
 • Juo runsaasti vettä
 • Syö paljon vihreitä
 • Suosi laadukkaita ravintolisiä 
 • Älä nuku meikit naamassa
 • Älä koskettele kasvoja likaisilla käsillä
 • Vaihda tyynyliina riittävän usein

… ja iho kiittää!

Onko teillä jotain kikkakolmosia, joita noudattamalla pidätte ihonne hyvässä kunnossa? Entä löytyykö kokemusta ihon hyvinvointiin suunnatuista ravintolisistä?

Kuvat minusta: Iines Aaltonen

kauneus iho hiukset terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *