Kauraiset kookos-rusina-suklaakeksit (GL, M)
Tänään on tullut leivottua hieman enemmänkin, sillä aikaa on ollut ja samoin ihmeellistä energiaa. Synkästä säästä huolimatta. Pitkästä aikaa siis kaurakeksejä, joihin heitin tällä kertaa ripauksen kookoshiutaleita, raakakaakaota, sekä rusinoita. Tuli ihan mielettömän herkullisia keksejä, juuri sopivan kauraisia, eikä turhan makeita, nam! Tämä kyseinen resepti, jota olen aikaisemminkin käyttänyt toimii siis ihan mielettömän hyvin, edelleen. Vähän sitä nyt taas fiksailin mutta parempaan suuntaan ehdottomasti.
Kauraiset kookos-rusina-suklaakeksit (GL, M)
- 1 pehmeä banaani
- 1 rkl *CocoVin kookosjauhoja
- 4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (Esim. Oatly)
- Ripaus laadukasta suolaa
- 1,5 rkl luomu hunajaa
- 1 luomu kananmuna
- 0,8 dl *CocoVin neitsyt kookosöljyä
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl CocoVin raakakaakaojauhetta
- 1-2 rkl rusinoita
- 1 rkl kookoshiutaleita
*Tuotteet saatu.
Muussataan banaani haarukalla mössöksi. Lisätään sekaan muut aineosat, kookosöljy sulatettuna ja kaurahiutaleet vasta viimeisenä. Muotoillaan kekseiksi leivinpaperin päälle ja paistetaan 225 asteisen uunin keskitasossa noin 15-20 minuutin ajan. Valmiita keksit ovat siinä vaiheessa, kun keksien pinnassa kuultaa ruskehtava väri. Nautiskellaan sellaisenaan tai maapähkinävoin kera!
Oikein ihanaa Itsenäisyyspäivän loppuiltaa jokaiselle. 🙂