Kuluneen viikon parhaat

Tänään aamulla herätessäni mietin, onneksi on perjantai! Vierastan ajattelutapaa, jossa elämme pelkästään viikonloppuja varten tai että maanantai on viikon pahin päivä, mutta tänään viikonlopun alkaminen maistui mannapuurolle. Kuten tiistaina vähän avasin, viikko on ollut raskas ja muutama eri asia on painanut mieltä. Jälleen olen saanut huomata sen, miten suuri vaikutus pienilläkin ikävillä jutuilla on itseeni ja niiden seurauksena saatan vaipua päiväkausiksi melankoliaan. Tuo melankolia ilmenee minussa suhteellisen vahvasti, eli tuntuu sekä henkisesti että fyysisesti. Loppuviikkoa kohden fiilis kuitenkin koheni ja tänään on ollut viimein hyvä päivä! Oikeastaan eilisen joogan jälkeen sivu kääntyi ja tuntui kuin se kaikki ikävä, jota mukanani kannoin, olisi jäänyt sinne joogamatolle… Joogalla on kyllä ihmeellinen vaikutus ihmismieleen!

Siitä syystä, että viikko on ollut suoraan sanottuna aivan sysihuono, halusin kerätä tänään yhteen kuluneen viikon parhaita juttuja, sillä on tässä viikossa hyvääkin ollut! Hittolainen, kun sitä joku päivä vielä oppisi arvottamaan tunteitaan ja siirtämään esimerkiksi mieltä painavat asiat kunnolla sivuun keskittyen vain niihin hyviin asioihin. Itsehän olen niin rehellinen tunteideni kanssa – sekä itselle että muille, jolloin näytän ne sekä hyvässä että pahassa. Siispä jälleen kerran pientä kehityskohtaa, sillä elämä on se, joka kuitenkin aina lopulta voittaa…

Ohessa kuitenkin niitä tämän viikon parhaita! Yllättävän monta niitä löysinkin, vaikka toisin alkuun ajattelin.

Jooga – Kuten mainitsin, joogamatolle jäi huono fiilis ja oli aivan ihanaa pitkästä aikaa käydä joogailemassa! Jooga onkin itselleni yksi niistä harvoista keinoista rauhoittua ja päästää irti tietynlaisesta kontrollista, jossa koen jatkuvasti olevani. Minun on ylipäänsä erittäin vaikeaa rauhoittua, rentoutua ja luopua kehotietoisuudesta. Näistä syistä jooga tuntuu olevan itselleni erinomainen väylä rauhoittaa kehoa ja mieltä, jonka vuoksi tämän syksyn tavoite on ehdottomasti säännöllisempi joogaaminen.

Onnistumisen tunteet – Tällä viikolla muutamakin eri duunijuttu on mennyt kivasti purkkiin, jonka seurauksena olen kokenut onnistumisen tunteita. Vaikka en olekaan ihmisenä sellainen, että tarvitsisin jatkuvasti henkistä kannustusta tunteakseni oloni töiden saralla onnistuneeksi, kyllä omiin tavoitteisiin pääseminen aina motivoi. Ja erittäin kivaa on, jos työstä saa vielä positiivista palautetta! Suomessa tuntuu olevan noin yleisesti valloillaan tyyli, että muistutetaan aina niistä epäonnistumisista, mutta onnistumiset unohdetaan. Aina mietitään kehityskohtia sen sijaan, että keskityttäisiin onnistumisiin. Tosin olen varmasti tässä mielessä itsekin hyvin suomalainen, eli hämmennyn kehuista vaikka samaan aikaan kyllä tiedostan oman työn arvon ja panoksen.

Uusi ystävä elämässäni – Kuten jossain postauksessa taannoin kerroin, en ole hetkiin tutustunut uusiin ihmisiin niin, että olisin päästänyt uuden ihmisen lähelleni ja jopa ystävyyden tasolle. Nyt elämääni on kuitenkin tullut henkilö, jonka kanssa koen jo tässä kohtaa olevani ystävä, vaikka on tunnettu hyvin vähän aikaa. Oikeastaan siitä lähtien, kun nähtiin ensimmäisen kerran, on oltu melkeinpä päivittäin yhteyksissä ja äänitelty pitkiäkin ääniviestejä. Ihana huomata, että vielä on olemassa ihmisiä, joiden kanssa todella synkkaa ja vaikka itselläni on jo ennestään ihania läheisiä ystäviä, ei heitä koskaan liikaa ole! Tästä asiasta olenkin erityisen iloinen, sillä esimerkiksi tämän kyseisen henkilön kanssa jaoimme tällä viikolla näitä huonoja fiiliksiä ja sain häneltä paljon vertaistukea.

Vain elämää – Eihän tätä voinut jättää mainitsematta! Nimittäin Vain elämää alkoi tänään ja noh, kukapa sarjasta ei pitäisi? Voisin kuvitella, että ainakin uusia hittibiisejä syntyy, joten tuskin maltan odottaa! Ylipäänsä syksyssä parasta on kaikki mielenkiintoiset sarjat, joita televisio tarjoilee. Vielä kun malttaisi rauhoittua niiden äärelle tekemättä rinnalla jotain muuta, olisin erittäin tyytyväinen…

Vapaa viikonloppu ja brunssi – Tämä viikonloppu on täysin vapaa kaikista menoista ja sitä olen odottanut! Sunnuntaina menen ystävän kanssa brunssille ja huominen on aika auki toistaiseksi. Vähän mietin, että voisin nukkua ja syödä hyvin sekä treenata, nimittäin tämän viikon treenisykliin en ole kovin tyytyväinen ollut. Elämänhallinta ei tosiaan ole ollut parhaalla mahdollisella tolalla nyt elokuussa, joten sitä koetan pikkuhiljaa paikkailla.

Lämpöiset päivät ja illat – Vaikka mieli on jo syyskuun puolella, kyllä valehtelisin jos väittäisin, etten nauttisi näistä kauniista ilmoista. Nyt on ollut aivan poikkeuksellisen lämmintä, joka varmasti auttaa jaksamaan taas pitkän talven ylitse. Itsehän pidän syksystä, eli siinä mielessä iltojen pimeneminen ei itseäni haittaa, mutta onhan se nyt ihanaa kun ilmat ovat vielä morsiamen kaltaiset. Kyllä niitä syyssateita kohta taas kirotaan…

Voitin pelkoni – Eräs asia hieman pelotti itseäni tällä viikolla, mutta lopulta menin sitä päin – kaiken uhalla. Lopputulos oli itse asiassa kaikkea muuta kuin huono ja erityisen kehittävä! Siispä jälleen kerran sain kyllä rohkeutta siihen, että myös jatkossa olen rohkeampi tekemään päätöksiä, vaikka niiden tekemistä ja seurauksia kuinka pelkäisin.

Huono antaa aina perspektiiviä hyvään – Tämän lauseen oivaltaminen, on ehdottomasti yksi viikon parhaista. Aina kun käy läpi huonoja päiviä ja on huonoilla fiiliksillä, hyvät fiilikset tuntuvat kymmenen kertaa paremmilta! Ja huonon jälkeen se hyvä suorastaan korostuu älyttömän hyvänä. Tämän voisin tavallaan nimetä vahvasti tunteita kokevan ihmisen plussapuoleksi, nimittäin vaikka huonon kokee vahvasti, myös hyvä tuntuu sitten erityisen hyvältä.

Sellainen viikko tosiaan ollut tähän saakka. Loppupeleissä ei sitten kuitenkaan niin huono, kun oikein mietin. Toivon mukaan viikonloppu vielä kompensoi ja lopulta ollaan plussan puolella!

Rentouttavaa iltaa ja toivottavasti teillä on ollut parempia päiviä. <3

Kuvat: Iines Aaltonen

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *