Kuluneen viikon treenit ja pari ajatusta

Muutama viikko takaperin latasin salikortilleni jälleen treeniaikaa ja päätin, että nyt katkeaa lähes kolmen kuukauden salitreenitauko. Alun perin en ajatellut jääväni tauolle noin pitkäksi aikaa, mutta lopulta tauko vaan venyi venymistään – tuli syysflunssa ja kaikkea. Paljon asiaan vaikutti kuuma kesä, jonka vuoksi hikinen sali ei houkutellut ja pääasiassa juoksin. En muista koska viimeksi olisin pitänyt noin pitkän tauon lihaskunnon harjoittamisesta ja siitä kirjoittelin blogiini ajatuksia tässä taannoin. Sen enempää siis itseä toistamatta pakko vielä mainita, että kyllä lihasmassaa lähti tuossa ajassa aika paljon. Oli mielenkiintoista huomata miten oma mieli reagoi ja keho muuttui noinkin pitkässä ajassa. Aika merkittävä huomio itselleni oli se, etten tosiaan enää määrittele itseäni kehonkoostumuksen kautta. En ahdistunut katoavista lihaksista kuten moni olisi varmasti ahdistunut, eikä se salilla käymättömyys oikeastaan vaikuttanut hyvinvointiini muutoin kuin tehden kehostani ”heikomman”. Nyt on kuitenkin ollut ihanaa, kun kroppa on vahvistunut jo muutamassa viikossa ja vaikka tuskin se juurikaan ulospäin näkyy, niin sisältä käsin koen oloni vahvemmaksi!

TREENIPÄIVÄKIRJA VKO 39

MA – Juoksulenkki 6.10 km/40 min (sunnuntaina kävin salilla).

TI – Jalka/pakara- ja selkätreeni. Alakropalle 4-5 huolellista liikesarjaa ja selälle kolme eri liikettä. Loppuun vielä vatsalihakset taljassa.

KE – Välipäivä, ei treenejä

TO – Käsivarsi- ja olkapäätreeni. Käsivarsille 4-5 liikesarjaa, samoin olkapäille. Loppuun vielä vatsalihastreeni noin 10 min.

PE – Juoksulenkki 5,75 km/35 min, kotona parit vatsat ja selkälihakset.

LA – Välipäivä, ei treenejä

Kulunut viikko on ollut treenien osalta aika tyypillinen kiireisemmän viikon harjoitusviikko. Teen tällä hetkellä yhtä toista projektia blogin rinnalla, mikä vie päivittäin useamman tunnin aikaa normaaliin arkeen verrattuna ja nyt viikonlopuksi lähden Tampereelle. Tästä syystä salilla on tullut käytyä ainoastaan pari kertaa ja rintalihastreenikin jäi tällä viikolla kokonaan pois. Pyrin kuitenkin siihen, että vuoroviikoin tekisin treenit jaolla: jalat/pakarat, käsivarret- ja olkapäät sekä selkä- ja rintalihakset. Eli pidän alakropalle oman treenipäivän, jolloin ehdin tekemään huolellisemman pakaratreenin. Välillä on kuitenkin näitä viikkoja että pariin salipäivään on sisällytettävä mahdollisimman paljon, mikä ei sekään välttämättä aivan huono ole! Olen aika luova treenien suhteen, eli en tosiaan suunnittele niitä sen enempää etukäteen, vaan menen salilla fiiliksen mukaan. Välillä saatan tehdä koko treenin kevyemmillä painoilla tehden useampia toistoja sekä pitäen sykkeet korkeammalla, kun taas seuraavalla kerralla teen maksimeja ja pidän pidemmät palautukset. Tällaisella pienellä kikkailulla treeniin on mahdollisuus luoda vaihtelua, joka saattaa toisinaan olla ihan paikoillaan!

Tarkoitus on tässä syksyn tulleen sisällyttää treeneihin myös hot joogaa, josta pidän kovasti. Aika idyllistä olisi, jos saisin jokaiseen viikkoon ujutettua yhden joogan, joka toimisi samalla myös kehonhuollollisena tuntina. Olen nimittäin sellainen treenaaja, että harjoituksen tulee jo sen aikana tuntua jossain. Tästä syystä varmaan en ole oikein koskaan innostunut lajeista, joiden vaikutusta en tunne siinä hetkessä, vaan esimerkiksi vasta jälkikäteen. Vaikka mukavuus edellä siinä mielessä treenaankin, etten vie itseäni viikoittain aivan äärirajoille, niin kyllä teen harjoitukset aina kunnolla silloin kun ne teen. En tykkää löysäilystä, vaan haluan että sykkeet nousee ja treeni tuntuukin jossain! Paras fiilis on harjoituksen jälkeen silloin, kun tuntee tehneensä.

Tähän treenisyksyyn on lähdetty ainakin täällä aika innokkaasti ja tuntuu mukavalta olla takaisin monipuolisemman liikunnan parissa! Itselleni on tärkeää että kokonaisuus on kunnossa, eli omaan hyvän pohjakunnon – niin aerobisen kuin lihaskunnollisen. Uskon vahvasti että molemmat tukee toisiaan ja siksi haluan harjoittaa kumpaakin, enkä jättää toista enää paitsioon ainakaan yhtä pitkäksi aikaa. Onneksi lihasmuisti on muuten aika nopea, sillä jo tässä parin viikon aikana olen päässyt takaisin sinne ”normaaleihin” painoihin, joilla treenasin ennen salitaukoa. Keho muistaa ja ihmeellisesti vahvistuu yllättävän nopeasti, vaikka olisikin ollut pidempään tekemättä jotain tiettyä treenimuotoa.

Miten teidän treenit sujuu? Onko muilla ollut kesän aikana treenitaukoa jostain tietystä liikuntamuodosta tai oletteko pitäneet kenties kokonaan lomaa treenaamisesta?

 

Kuvat: Mikaela / edit: minä

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *