Kuorivia suosikkeja x 3

Käyn harvemmin kasvohoidoissa, mutta hoidan ihoani kotoa käsin sitäkin huolellisemmin. Työni vaikuttaa tähän paljon, sillä saan kosmetiikkaa aina testattavaksi mikäli näin tahdon ja sen vuoksi tulee kokeiltua tuotteita, joita en varmasti muuten kokeilisi. Onhan se korkeampi kynnys ostaa ”sika säkissä” kuin ensin testata ja vakuuttua, jonka jälkeen ottaa tuote osaksi omaa ihonhoitorutiinia. Naamiot ovat kosmetiikkaa, joita testaan suhteellisen paljon, sillä pidän niiden vaikutuksesta ihoon. Samaan kategoriaan menevät kuorinnat, joita suosin poikkeuksetta viikoittain. Huomaan että mikäli rutiinia laiminlyön, kerrostuu ihoni pintaan kuollutta ihosolukkoa, joka hilseilee ja samalla muuttaa ihon ikään kuin sameaksi. Nykyään oikeastaan jopa huomaan, kun ihoni kaipaa kuorintaa ja siksi en tarvitse kalenteriin muistutusta. Kaikkien kohdalla näin ei tietenkään ole, jonka vuoksi suosittelen jonkinlaista merkintää, jotta ihon muistaa kuoria. Toimenpide ei vie viikoista aikaa kuin muutaman minuutin, mutta on sen väärti! Ellet ole vakuuttunut, testaa ja huomaa ero, jonka jälkeen olen varma että haluat kuoria ihoa säännöllisesti.

Nykyään markkinoilla on yhä enemmän luonnollisia happokuorintoja, joita ei tehty aikaisemmin kuin hoitoloissa. Tokikaan kotituotteet eivät ole yhtä vahvoja, mutta ne ajavat samaa asiaa. Itsehän rakastan hedelmähappoja ja vaikka joka kerta ihoni hieman punoittaa kuorinnan jälkeen, olen koukussa. Mekaanisia kuorintoja käytän enää vain harvoin, sillä niin vakuuttunut olen luonnollisten happokuorintojen kirkastavasta vaikutuksesta! Ihon pinta kirkastuu aidosti ja muuttuu todella pehmeäksi. Vaikka käsittely onkin ”rajumpi” kuin ehkä monella mekaanisella kuorinnalla tehtäessä, vaikutus on silti positiivinen. Oma ihoni kestää happoja suhteellisen kivasti ja käytän päivittäin myös Pixin kasvovettä, jossa on glykolihappoa ja uutena mielenkiintoisena testitulokkaana aloitin vasta Paula`s Choicen vastaavan kasvoveden testaamisen. Tuossa on puolestaan BHA-happoja, mutta kuoriva vaikutus on silti vastaavanlainen. Kuorivat kasvovedet ovat hyvä lisä ihonhoitoon, mutta käyttäisin niitä sen mukaan, miten oma iho kestää. Huomaan että itselleni esimerkiksi aamuin illoin kuorivan kasvoveden käyttö on liikaa ja siksi olen siirtynyt käyttämään kuorivaa kasvovettä vain aamuisin.

Tänään pureudun enemmän happokuorintoihin tai oikeastaan haluan nostaa esiin kolme tämän hetkistä käytössäni olevaa suosikkia! Näitä kolmea tuotetta olen käyttänyt jo jonkin aikaa – yhtä kolmesta jopa jo reilun vuoden ajan. Brändit, joilta tänään tuotteita esiin nostan, ovat Evolve (luonnonkosmetiikkaa), BTB13 (hyvin luonnollinen brändi, melkein luonnonkosmetiikkaa) ja Lierac (apteekkikosmetiikkaa). Jokainen brändi on tosiaan laadukas ja jokaisesta minulla on kokemusta useampien tuotteiden saralla. Evolvelta käytössäni on mm. maailman paras hyaluronihapposeerumi, BTB13 on ehkä mielenkiintoisin suomalainen sarja hetkiin ja Lieracin tuotteet aikanaan rauhoittivat leuassani villinneen POD-ihottuman. Koska jokainen brändi on laadukas ja luotettava, olen uskaltanut myös heidän happotuotteitaan kokeilla.

EVOLVE – Organic beauty Miracle mask -kuoriva hedelmähapponaamio*

Ensimmäisenä haluan mainita pitkäaikaisimman suosikkini, eli Evolven hedelmähapponaamion. Naamio on sekoitus 100 % luonnollisia hedelmähappoja ja sokeriruo`osta saatavaa glykolihappoa. Naamio sisältää myös peruvian macaa, joka edistää ihosolujen uusiutumista sekä papaijaa, joka toimii naamiossa kuorivana aineosana. Tuote on mielestäni suhteellisen hellävarainen – oikeastaan hellävaraisin koskaan kokeilemistani kuorivista hedelmähapponaamioista. Muistan, miten ensimmäisellä testikerralla jopa ajattelin, kuinka naamio saisi olla stydimpää! Olen kuitenkin oivaltanut sen, ettei naamion tarvitse aina kihelmöidä ja aiheuttaa iholla punoitusta toimiakseen. Tämäkin naamio siis ehdottomasti toimii ihoa kirkastavasti vaikka ei se kaikista vahvin tuote olekaan. Säännöllisen naamion käytön vaikutukset huomaa mm. ihohuokosissa ja niiden tukkeutumien vähenemisessä, ihon kirkkaudessa sekä kuulaudessa ja epäpuhtauksien määrässä. Vaikka oma ihoni ei epäpuhdas olekaan, saan herkästi mustapäitä nenänpieliin, johon hedelmähappoja myöskin suosin.

Käyttö Levitä puhtaille kasvoille ja anna vaikuttaa viiden minuutin ajan

Myydään: Luonnonkosmetiikan verkkokaupat ja Stockmann

BTB13 – Medical kuorintageeli*

Tämän tuotteen esittelyä maltan tuskin odottaa, sillä brändi on ehdottomasti yksi tämän kevään mielenkiintoisimmista uutuuksista elämässäni! Kuulin sarjasta ensimmäistä kertaa tuossa lopputalvesta, jonka jälkeen olen testannut mm. brändin meikkivoiteen, korostustuotteet, seerumin ja kasvovoiteen sekä jopa hoitolan kasvohoidon (blogin kautta saatu), joka tehtiin sarjan tuotteilla. BTB13 on tosiaan täysin suomalainen brändi, joka sisältää laboratoriossa kehitellyn BTB13-yhdisteen (muodostuu l-karnitiinista, aminohaposta ja vitamiininkaltaisesta oroottihaposta). Kyseinen yhdiste aktivoi soluja uusiutumaan ja parantaa ihon koostumusta. Sarja on erittäin puhdas, eli se ei sisällä turhia kemikaaleja ja pitää sisällään vain luonnon parhaita öljyjä sekä uutteita. BTB13 on siis raaka-aineiltaan hyvin luonnollinen, mutta koska BTB13 on laboratoriossa kehitelty yhdiste, sitä ei voida luokitella luonnonkosmetiikaksi. Omasta kokemuksesta kuitenkin sanoisin, että tuotteiden laatu on niin korkea, etten missään nimessä hylkäisi sarjaa sen vuoksi, ettei se luonnonkosmetiikan leiman alla kuljekaan.

Jos kuitenkin jotain itse tuotteesta, eli kuorivasta suosikista, on kuorintageeli osa BTB13 Medical-hoitolinjaa, joka korjaa ja uudistaa ihoa. Vaikka tuote on suunnattu erityisesti rasvaiselle akneiholle, itsekin normaali-ihoisena olen sitä käyttänyt kerran viikossa kuorimaan iholta kuollutta ihosolukkoa sekä kirkastamaan ihon pintaa. Kaksivaikutteinen geeli sisältää sekä salisyyli- että hedelmähappoa, jotka kuorivat ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa sekä epäpuhtauksia. Kuorinta hillitsee myös tulehdusta sekä vaikuttaa positiivisesti ongelmaihon kuntoon. Omalla iholla olen huomannut oitis käytön jälkeen sen kuorivat ja puhdistavat vaikutukset, eli iho on ollut kuorinnan jälkeen erittäin kirkas, hehkeä ja kuulas. Ikään kuin iholta katoaisi muutama ylimääräinen väsymyskerros ja sen pinta muuttuisi kirkkaammaksi.

Käyttö: Levitetään puhdistetulle iholle ja annetaan vaikuttaa 3-5 minuutin ajan

Myydään: Kosmetologeilla, kampaamoissa ja klinikoilla. Helsingissä mm. Kauneushoitola Hillassa (Hietsun torin vieressä).

LIERAC – Double Peeling Radiance Mask -kuorintanaamio*

Viimeisenä mutta ei missään nimessä vähäisimpänä Lieracin heleyttävä, ryppyjä siloittava ja ihoon kertyneitä toksiineja vähentävä kaksivaikutteinen kuorintanaamio. Lierac on tosiaan apteekkikosmetiikkaa, jota aina välillä joidenkin tuotteiden osalta suosin, sillä kokemukseni sarjasta ovat olleet sen verran positiivisia tässä vuosien varrella. Tämä tehokas kuorinta sisältää myös hedelmähappoja kuten tämän postauksen kaikki kuorinnat, eli tuotteessa vaikuttaa AHA-hapot, joiden vaikutus näkyy erityisesti aktiivisena solujen uusiutumisena. Muita kuorinnan aktiiviaineita ovat mm. valkohurtanminttu, hyalu-3-tiiviste ja luonnonmineraalimikrokiteet. Kuorinnan vaikutukset näkyvätkin iholla sileytenä, hehkuna ja täyteläisyytenä. Kuorinta poistaa iholta kuolleen ihosolukon ja aktivoi sitä uudistumaan. Sanoisin, että tuote on suhteellisen hellävarainen ja sopii erinomaisesti myös herkemmälle iholle. Tuoksu on aivan ihana ja koostumus hieman geelimäinen, kuten useammissa hedelmähappoja sisältävissä naamioissa. Näistä kolmesta tämä on mielestäni kaikista hellävaraisin, jonka vuoksi se sopii mielestäni myös herkemmälle iholle.

Käyttö: Levitetään puhtaalle iholle ja annetaan vaikuttaa 5 minuutin ajan

Myydään: Apteekeissa kautta maan

Hieman tuohon viimeiseen lauseeseen Lieracin tuotteen osalta liittyen, on pakko mainita että mikäli epäilet hedelmähappojen soveltuvuutta ihollesi, suosittelen tekemään testin pienelle ihoalueelle kasvoissa. Mikäli ihosi on erityisen herkkä tai kuiva, saattavat hedelmähapot aiheuttaa rajumpaa ärsytystä, joka kuitenkin tyypillisesti menee ohitse. Nipistelyä ja pientä kirvelyä ei tarvitse säikähtää, sillä se kuuluu asiaan. Omakin naamani on usein aika punainen kuorinnan jälkeen, mutta tuo menee suhteellisen nopeasti ohi. Veikkaan että myös ihon totuttaminen happoihin auttaa, eli älä heti ota niitä osaksi ihonhoitorutiinia päivittäin, vaan totuttaudu pikkuhiljaa. Tietenkään kaikille eivät sovi kaikki tuotteet, eli mikäli iho ärsyyntyy todenteolla, ehkä hapot eivät ole juttusi. Kannattaa siis tehdä se testi vaikka pienelle ihoalueelle mikäli yhtään epäilee, että iho saattaisi reagoida happoihin rajummin kuin pienellä punoituksella tai kirvelyllä.

Muutoin suosittelen kyllä happojen käyttöä ihon kotihoidossa, sillä niiden avulla iho on huomattavasti hehkuvampi! Hedelmähapot parantavat myös ihon pH:ta ja saavat solut uusiutumaan, jonka vuoksi tuotteet ovat loistava lisä etenkin ikäiseni +30-vuotiaan ihonhoitorutiiniin. Toki happoja voi suosia nuorempikin, mutta viimeistään kolmekymppisenä kannattaa jotain happotuotetta edes mielenkiinnosta iholleen testata!

Tuleeko teidän kuorittua ihoa hedelmahappojen avulla? Mikä on suosikkituotteesi?

*Tuote sponsoroitu

kauneus suosittelen iho paivan-tyyli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *