Kuulumisia Portugalista!

Terveisiä Portugalin Lagoksesta! Pari päivää sitten saavuimme muutaman ystäväni kanssa tänne Portugalin auringon alle, joten ajattelin että tänään voisi olla hyvä päivä kirjoitella hieman kuulumisia. Lensimme tosiaan ensin Lissaboniin, jossa majoituimme yhden yön myöhäisen saapumisajan vuoksi ja vasta seuraavana päivänä matkustimme bussilla ”pääkohteeseemme” eli Algarven Lagosiin. Matka kesti lähestulkoon neljä tuntia mutta oli kyllä sen arvoinen! Lagos valikoitui kiintopisteeksemme oikeastaan siksi, että paikka on pieni, idyllinen ja rento. Mielikuva rennosta surffikohteesta houkutteli ja olen huomannut että iän myötä sitä osaa enemmän nauttia rauhallisuudesta kuin että suuntaisi sinne aktiiviseen ytimeen, eli tapauksessamme suomalaisturistienkin suosimaan Albufeiraan. Albufeirassa lähdemme käymään todennäköisesti tänään tai huomenna illemmalla mutta noin muuten on mukavaa pysytellä hieman rennommassa rantakohteessa.

Pakko sanoa että näin parin päivän jälkeen olen tykästynyt kovasti paikkaan ja Lagos on kertakaikkisen ihana! Eilen kiertelimme koko päivän vanhaa kaupunkia ja tutkailimme kauniita pieniä katuja kaikkine pikku putiikkeineen. Turisteja on kyllä jonkin verran – etenkin brittejä – mutta ei mitenkään häiritsevän paljon. Iltaisinkin meininki on suhteellisen rauhallinen ja oikeastaan vain irkkupubit ovat täynnä ihmisiä. Näin parin päivän kokemuksella en siis sanoisi, että Lagos on mikään bilekohde. Täällä näkee paljon pariskuntia sekä ystäväporukoita mutta tunnelma on iltaisinkin hyvin rauhallinen ja rento. Se mikä täällä on kuitenkin ehkä upeinta ja näkemisen arvoista ovat rannat! Lagoshan on tunnettu monipuolisista rannoistaan ja vaikka olen ne Malediivien valkohiekkaisetkin rannat nähnyt, niin täällä nuo upeat kalliot luovat rannoille aivan omaa tunnelmaansa. Eipä Portugalia kyllä turhaan kehuta…

Paljon ei ole vielä näin parin päivän jälkeen kerrottavaa mutta ensitunnelmat ovat todella hyvät! Huomiselle varasimme kolmen tunnin veneretken jotta pääsemme näkemään Lagosin mereltä käsin. Vaikka monelle nuo meriretket ovat ehkä liian turistirysiä, niin itse pidän niistä kovasti! Oli paikka mikä tahansa, niin itse tykkään käydä aina vähintään kerran merellä – tavalla tai toisella. Siinä saa samalla myös aurinkoa jota ei ole vielä juurikaan ehditty ottamaan. Lagosissahan ei ole hurjasti mitään nähtävyyksiä tai kulttuuria, joten niitä on sitten luvassa Lissabonissa, jonne lähdemme sunnuntai aamuna. Lissabonissa taas kaikki rantaelämä jää taakse, joten siitä pyrimme nauttimaan täysillä täällä ollessamme! Säät ovat luonnollisestikin suosineet ja päivisin on todella lämmin, lähemmäs 30 astetta. Se mikä on kuitenkin yllättänyt meistä jokaisen ällikällä, on iltojen lämpötila… Se nimittäin laskee alle parinkymmenen, jonka vuoksi on pakko sanoa, että nahkatakki tuli todellakin tarpeeseen! Voi olla ettei samaa ongelmaa ole enää kuukauden päästä mutta näin tällä hetkellä. Iltaisin on ollut suoraan sanottuna jopa kylmä, jonka vuoksi terassilla istuminenkaan ei ole niin houkutellut.

Muuten tässä alkaa varmasti kohta pääsemään lomatunnelmiin vaikka omaan ”lomaani” kuuluu luonnollisestikin myös työt joissain määrin. Tämä lienee se bloggaamisen miinuspuoli, eli et voi koskaan lomailla täysin ilman että teet kaiken joko etukäteen valmiiksi tai sitten uhraat lomasta pari tuntia päivässä blogin päivittämiseen ja kuvien muokkaamiseen. Itse olen valinnut nyt useampaan otteeseen tuon jälkimmäisen ja omalla tavallaan reaaliaikaisten kuulumisien päivittely kohteesta on ihan hauskaakin. Itse kun en välitä maata auringossa koko päivää vaan voin hyvin tehdä pari tuntia aamupäivästä töitä kun muut ovat jo paahtamassa. Täällä on muuten aika Suomeen verrattuna kaksi tuntia jäljessä, joten ei kannata ihmetellä jos postaukset tulevat ulos hieman tavallista myöhemmin!

Hyvää tosiaan kuuluu Portugaliin ja toivottavasti myös sinne Suomeenkin! Nythän on tulossa oikea festariviikonloppu kun on Ruisrock sekä Hangon Regatta. Itsehän olen ollut Hangossa niin monena peräkkäisenä vuotena että jopa hieman harmittaa, kun sen nyt joutui skippaamaan mutta ensi vuonna sitten taas. Nyt on hyvä täällä ja aion nauttia Portugalista vielä viiden päivän ajan!

Ihanaa torstaita sinne koti Suomeen!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *