Life lately – Hyvää ja huonoa

Kulunut viikko on hujahtanut vauhdilla. Jos rehellinen olen, tähän viikkoon olisin toivonut enemmän rauhaa ja seesteisyyttä. Välillä on kuitenkin näitä viikkoja, joina tuntuu, että kaikki leviää käsiin ja itku on lähellä. Tämä viikko on ollut juuri sellainen, kun olen käynyt hetkellisesti oman jaksamisen äärirajoilla ja on tuntunut sille, etteivät vuorokauden tunnit riitä kaikkeen, mitä tulee tehdä. Tämän vuoksi myös blogi ja oma some ovat jääneet taka-alalle. Itsehän olen aina ollut herkkä stressille, mutta nykyisen työni myötä kasvattanut rutkasti paineensietokykyä. Yritän aina ajatella palan kerrallaan ja tehdä asiat pikkuhiljaa valmiiksi, jotta en kuormitu liikaa. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu, jos eteen tulee jotain yllättävää, joka vie paljon työtunteja. Nykyisessä työssäni minulla on paljon vastuuta ja hoidan käytännössä isommatkin projektit alusta loppuun yksin. Eli selkokielellä, vien vaikuttajakampanjat alusta loppuun saakka ja tuohon matkaan mahtuu aika paljon, etenkin, jos eteen tulee jotain ennalta arvaamatonta lisätyötä, johon ei ole osannut varautua. Toisaalta samaan aikaan rakastan sitä tunnetta, kun onnistun ja selviän kiperämmästäkin tilanteesta.

Sain tällä viikolla myös uuden kollegan, jonka perehdytin työhönsä. Hän alkaa bookkaamaan minulle tapaamisia ja uskon siihen, että saadaan hommaan uutta draivia! Parastahan tässä on se, että kyseinen henkilö on ystäväni ja tiedän hänen olevan äärimmäisen kunnianhimoinen kaikessa, mitä tekee. Siispä innolla odotan yhteistyötämme, vaikka sitä sanotaankin, ettei ystävän kanssa kannata tehdä töitä. Nykyään se on tietenkin eri asia, kun ollaan etänä ja eri paikoissa. Uskonkin, että yhteistyö sujuu ja tämä on mahdollisesti alku jollekin uudelle hyvälle.

Vaikka viikko onkin ollut uuvuttava ja yöunet jääneet lyhyiksi, silti tässä viikossa on ollut paljon myös hyvää. Yksi ihana juttu on ollut se tuki, jonka olen saanut kotona. Toni on lähetellyt minulle kotiin laskiaispullia ja tsempannut – tarjonnut jopa apuaan, vaikka hänellä on oma vaativa työnsä. On hienoa huomata, että rinnalla on ihminen, joka tukee ja ymmärtää, vaikka et olisi aina parhaimmillasi. Toisaalta lohdullista on tietenkin se, etten ole ainut, jolla on välillä stressiä työstä tai mistä tahansa. Työelämä on nykyään hyvin vaativaa ja ala, jolla toimin, hektinen ja kilpailtu. Muutama ystävistäni tekee saman tyylistä työtä kuin minä ja heidän kanssaan aiheesta paljon puhuneena, työt eivät lopu koskaan ja hommia riittää niin paljon, kun niitä jaksaa tehdä. Etenkin näin yrittäjänä, kun sohii useampaan suuntaan, ei kyllä sormia tarvitse pahemmin kotona pyöritellä. Tiedostan tietenkin myös sen, että olen niiden onnekkaiden joukossa, jotka eivät ole lomautettuina tai jääneet tyhjän päälle. Tämä on aina hyvä muistaa, vaikka ei se faktoja väsymyksestä kuitenkaan poista.

Väsymyksestä huolimatta, viikko ei ole ollut täysin katastrofi ja kuten sanoin, päiviin on mahtunut myös pieniä, hyviä asioita.

Näitä ovat olleet:

  • Täysi jääkaappi, sillä Toni kävi Lidlissä ostamassa koko viikon ruoat, joten minun ei ole tarvinnut ravata kaupassa, vaan olen voinut keskittyä täysillä oleelliseen. Ollaan muuten huomattu, että kerran viikossa isommat ostokset tekemällä säästää rahaa ihan mukavasti.
  • Pari uutta viherkasvia kodin ikkunalaudoilla. Voi kuinka rakastan kasveja ja toivon, että oppisin vielä pitämään ne hengissä. 💚
  • Treenit, joita on ollut vain parit tällä viikolla, mutta suhteessa kuluneeseen viikkoon vallan riittävästi. Odotan niin paljon, että tiet sulavat ja alkaa kevään juoksukausi. En ole hetkeen juossut ulkona, sillä on ollut sen verran kylmät kelit…
  • Valoisat ja aurinkoiset päivät ilahduttavat edelleen. Kevät ja kesä, tulkaa pikavauhdilla!
  • On suunniteltu jo kesää ja fiilistelty edessä siintäviä lomapäiviä. Itselläni on matkakuume, mitä sitä kieltämään, mutta en aio lähteä mihinkään ennen kuin se on enemmän sallittua. Ehkä loppuvuodesta sitten?
  • Viime viikonloppuna vietettiin ystävänpäivää ystävien kanssa, josta sain energiaa kuluneeseen viikkoon. Vaikka rennot viikonloput ilman suunnitelmia ovat parhautta, kyllä myös ihmiset ja  sosiaaliset kontaktit antavat positiivista energiaa.
  • Hyvä asiakaspalvelukokemus piristi! Käyn harvemmin kaupoilla, mutta eilen piipahdin Helsingin keskustan Zarassa hakemassa Tonille pienen lahjan (kiitokseksi, kun kestänyt minua tämän viikon 😁), ja sain kyllä ihan super hyvää palvelua miesten osastolla. Olin positiivisesti yllättynyt, sillä jostain syystä ajattelin, ettei Zarassa olisi erityisen hyvä palvelu? Hyvästä asiakaspalvelukokemuksesta tulee aina hyvä mieli. Sanoin tämän onneksi myös myyjälle, jotta hänkin sai kiitosta hyvästä työstä.
  • Hidas lauantaiaamu ja aamukahvit sängyssä. Viikonloppuisin voisin loikoilla sängyssä puoleenpäivään saakka, ja näin muuten usein teenkin. Rakastan kiireettömyyttä ja sitä, että kaiken voi tehdä omaa tahtia ja oman jaksamisen mukaan.
  • Tuiskun uusin albumi Master Workout, jonka olen kuunnellut jo pariin otteeseen. Tykkään todella paljon Antin äänestä, lyriikoista ja melodioista. Antti best.
  • Kuminauhatreenin löytäminen ja aivan erityisesti pakaroille! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Ihanaa lauantain jatkoa ja kohti parempaa ensi viikkoa! ❤️

hyvinvointi oma-elama ystavat-ja-perhe ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *