Maaliskuun kauneussuosikit x 5

Tänään vuorossa on pitkästä aikaa kuukauden kauneussuosikit. Jos nimittäin oikein muistan, helmikuussa kauneussuosikit jäivät väliin, jonka tilalla toteutin postauksen luonnonkosmetiikan suosikeista? Siispä nyt onkin korkea aika kasata yhteen viime kuukausien, ja aivan erityisesti maaliskuun suosikkeja, jotka tällä kertaa rajautuvat hiuksiin, ihoon ja ripsiin. Toivottavasti saatte tuotteista inspiraatiota myös omiin kauneudenhoidon rutiineihin!

Jos jotain viimeaikaisista ihonhoitorutiineista, olen suosinut erityisesti kasvoöljyjä ja ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät öljyjä. Tämä poikkeaa siinä mielessä aikaisemmasta, että olin vielä taannoin öljyjen kanssa hyvin varovainen ripsienpidennysten vuoksi. Myös öljyjen rasvaisuus ällötti ja öljyt sellaisenaan kutittivat ihoani. Näin jälkikäteen mietittynä käytin öljyjä väärin, eli levitin ne suoraan kasvoille. Toisille tuokin tyyli varmasti sopii, mutta koska ihoni ei ole kuiva, jäi öljy aina ihon pintaan kutisemaan, eikä imeytynyt. Nykyään suosin öljyjä sekoittamalla pari tippaa aamuin illoin päivä- ja yövoiteen sekaan, joka on iholleni täydellisesti sopiva tyyli!

Käytän öljyistä kahta tuotetta, eli *Frantsilan Kehäkukka-porkkanaöljyä ja *Whamisan Organic Flowers -öljyä. Molemmat öljyt ovat kohtuu kevyitä – erityisesti Whamisa. Frantsilan kotimainen porkkanaöljy on 77,8 % luomuraaka-aineista valmistettu ja se toimii erityisesti ulkoiluun ja auringossa oleiluun. Öljy sisältää runsaasti karoteenia edistäen ihon päivetystä ja sen lisäksi uudistaa sekä hoitaa tulehtunutta ihoa. Koska öljy on väriltään oranssia, se antaa iholle samantien kauniin ja terveen, elinvoimaisen sävyn. Öljy myös imeytyy kasvovoiteen joukossa nopeasti ja tuntuu iholla ylelliseltä.

Toinen kehujen arvoinen öljy on Whamisan kasvoöljy, jota kehuin jo helmikuun luonnonkosmetiikan suosikit postauksessa. Jos näiden kahden väliltä pitäisi valita, kallistun ehkä kuitenkin Whamisaan, sillä sarja on mieleeni ja toimii iholleni täydellisesti. Tämä Whamisan öljy on toki kaksi kertaa hintavampi kuin Frantsilan, mutta toisaalta myös riittoisa, jos tuotetta käyttää säästeliäästi. Organic Flowers kasvoöljy on valmistettu 98% luomuraaka-aineista ja se sisältää mm. argan-, kamelia- ja helokkiöljyä. Öljyn positiivisia vaikutuksia ovat ihon immuniteetin paraneminen, elastisuuden lisääntyminen ja kosteustasapainon parantuminen. Öljy on ihanan kevyt ja imeytyy ihoon täydellisesti.

Nyt kun päästiin öljyihin, tuntuu luontevalle kertoa samaan hengenvetoon kasvojen puhdistusöljystä, johon olen viime kuukausina suorastaan rakastunut. Kyseessä on siis kotimaisen *EKOPHARMAN Karpalo-hoitolinjan tasapainoittava puhdistusöljy. Linja on suunnattu tasapainoa vaativalle iholle, eli se toimii loistavasti esimerkiksi herkälle ja ruusufinniin taipuvaiselle iholle. Itsehän olen ”sairastanut” suupieli-ihottuman muutamia vuosia sitten, mutta en onneksi enää siitä kärsi. Tuohon liittyen jäi kyllä aikamoiseksi mysteeriksi, mikä ihottumaa aiheutti! Olivatko ne silloiset NYXin vahvat huulivärit vai kenties silloinen stressi?

Joka tapauksessa tämä ihana Karpalo puhdistusöljy sopii loistavasti ihon puhdistukseen erityisesti niille, joiden iho ärtyy liian voimakkaista puhdistustuotteista. Itselleni ei sovi ollenkaan geelimäiset pesuaineet ja monet puhdistustuotteet ovat iholleni liian stydejä, jolloin iho kuivuu ja on kireä puhdistuksen jälkeen. Tästä syystä juuri tämä öljy on iholleni loistava, eikä ihoa kiristä puhdistuksen jälkeen. Halutessaan voi toki tehdä myös kaksoispuhdistuksen, jolloin ihon voi öljypuhdistuksen jälkeen puhdistaa vielä puhdistusemulsiolla. Karpalo puhdistusöljy sisältää karpalon ja viinirypäleen siemenöljyjä, E-vitamiinia ja piparmintun öljyä.

Seuraavaksi saman talon, eli Naviterin BTB13 -sarjan ripsiseerumiin. Luovuin tosiaan ripsienpidennyksistä jo alkuvuodesta. Olen siinä mielessä varmasti monessa mielessä poikkeus, etten koskaan ole jäänyt tauolle siksi, että ripseni olisivat menneet huonoon kuntoon. Uskon tämän olevan pitkälti kiinni myös tekijästä, eli mikäli ripsiteknikko on ammattitaitoinen, osaa hän tehdä pidennykset hellävaraisesti ja oikein, jolloin ne eivät vahingoita omia ripsiä. Toki merkitystä on myös sillä, millainen ripsien laatu on, eli sanoohan sen järkikin, ettei ohut ja hento ripsi kestä samalla tavalla pidennyksiä kuin paksumpi ripsilaatu kestää.

Ripseni ovat aina olleet kohtuu pitkät ja jämäkät. Kuten olen maininnut, ripseni ovat haasteelliset ja itsepäiset. Kun luovuin pidennyksistä, tilanne ei ollut millään tavalla katastrofi, mutta kun minulle tarjottiin mahdollisuutta kokeilla BTB12 ripsiseerumia, en kieltäytynyt. Olenkin nyt käyttänyt seerumia maaliskuun ajan – tosin en aivan niin orjallisesti kuin ehkä olisi suotavaa. Eli olen suosinut seerumia iltaisin ehkä 3-4 iltana viikossa, tai aina kun olen muistanut. Jatkossa aion laittaa seerumia myös kulmakarvoihin, sillä minulla on joitain koloja kulmissa, joissa karvat eivät kasva.

Jos jotain itse BTB13-sarjasta, se perustuu tieteelliseen BTB13™-yhdisteeseen. BTB13™-yhdiste aktivoi ihosolujen uusiutumista ja parantaa ihon koostumusta. Sarja on kotimainen ja hyvin puhdas, eli lähestulkoon luonnonkosmetiikkaa. Heillä on myös useita ihonhoitotuotteita, joista joitain olen itsekin testannut. BTB13 Ripsiseerumi sisältää ripsiä vahvistavaa BTB13™-hoitogeeliä ja pentapeptidiä, joka pidentää ripsiä. Seerumi levitään aivan ripsien tyveen ja sitä voi käyttää pidennysten kanssa tai ilman. Jos mietin rennon käytön tuloksia, niin ripset ovat selkeästi pidentyneet, jonka huomaa ripsiväriä levittäessa. Ainut harmittava seikka kohdallani on se, että joudun tosiaan käyttämään ripsiini kuumuutta, sillä ne eivät taivu ilman taivuttimen föönausta. Tämä ei luonnollisestikaan tee hyvää ripsille, jonka vuoksi olen vähentänyt ripsivärin käyttöä noin muutenkin. Hauska juttu, miten nopeasti ns. silmämeikittömään lookkiin tottuu ja silloin kun laittaa ripsiväriä, näyttää herkästi jopa ”liian meikatulle”.

Viimeisenä, mutta ei missää nimessä vähäisimpänä haluan esitellä EKOPHARMAN Hilla syväpuhdistavan shampoon. Pesen hiukseni syväpuhdistavalla shampoolla suunnilleen kerran viikossa, hieman hiusten kunnosta riippuen. Syväpuhdistava shampoo poistaa hiuksista muotoilutuotteiden jäämät ja rauhoittaa päänahkaa. Se myös lisää hiusten kiiltoa ja kirkastaa niiden väriä. Pidän tätä elinehtona sille, että hiukseni näyttävät hyvältä, sillä suosin hiuksissani kuivashampoota, tekstuurisuihketta ja KMS sävyttäviä suihkeita säännöllisesti. Eli jos en pese hiuksia säännöllisesti syväpuhdistavalla, näyttää hius herkästi elottomalta jo muutenkin kuivassa hiuslaadussa.

EKOPHARMAN syväpuhdistava shampoo sopii erinomaisesti päänahalleni ja on muutenkin hiuksille hellävarainen. Hilla-linja on rauhoittava ja kosteuttava linja, joka sopii erinomaisesti kuiville hiuksille ja herkästi ärtyvälle päänahalle, joista molemmat voin allekirjoittaa. Tämäkin tuote on suomalainen, laadukas ja puhdas. <3

Oliko joukossa sinulle jo entuudestaan tuttuja tuotteita tai kenties jotain sellaista, jota haluaisit tämän postauksen jälkeen testata?

*Postauksen tuotteet pr-näytteitä

kauneus hiukset suosittelen iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *