MAANANTAILISTA

Mikä oli viikonlopun paras juttu?

Ehdottomasti Pihlajasaari ja veneily! Vaikka en olekaan vedestä elementtinä hurjasti pitävä, veneilystä nautin. Eilen oli aivan upea ilma ja siksi olikin hienoa viettää päivä ulkosalla nautiskellen. Pihlajasaaressa en ole koskaan käynyt, joten olipa sekin kiva nähdä. Hyvää ruokaa, musiikkia, tyyni meri ja ystäviä, mikä olisikaan parempi tapa viettää kesäisiä viikonloppuja? Kyllä eilen tuli taas kerran mietittyä, mitkä asiat elämässä aidosti merkkaavat ja yksi niistä on läheiset ihmissuhteet. Oli kerrassaan ihana viikonloppu!

Arvosana viime viikolle?

Ehkä kahdeksan. Sain kivasti asioita aikaan ja ehdin nauttimaan myös viikonlopusta ilman töitä. Tämä on asia, jonka kanssa paljon tasapainoilen eli miten paljon tehdä töitä, jotta ehtii nauttimaan myös elämästä ja vapaa-ajasta? Kun normaali työssäkäyvä viettää viikossa kaksi vapaapäivää, itse pidän tuollaisia viikonloppuja suhteellisen harvoin. Tämä on yrittäjyyden ehdoton miinuspuoli, että töissä on ikään kuin aina ja työn sekä vapaa-ajan erottaminen toisistaan paikoitellen hankalaa. Palkallisia lomia tai vapaita ei ole, vaan vapaa-aika maksaa aina jotain.

Miltä näytän tänään?

Noh, kauniimmaltakin olen näyttänyt! Päivän outfit on ollut hyvin rento, tukka sekaisin ja naama meikitön. Tein aamulla kunnon kuorinnan ihoon ja illalla olisi tarkoitus hemmotella kasvoja vielä kosteuttavalla naamiolla.

Mistä unelmoin juuri nyt?

Lomasta ja auringosta, pieniä toiveita, jotka onneksi pian toteutuvat.

Viikon suunnitelmat?

Juhannusviikko alkoi itselläni töiden parissa, eli ihan normaalisti työskentelen ainakin torstaihin saakka. Juhannus on kohdallani nyt vielä hieman auki, eli jäänkö kotiin tekemään postauksia Balin reissua silmällä pitäen, vai lähdenkö veneilemään saaristoon muiden kanssa, katsotaan. Vielä en ole päätöstäni tehnyt, mutta kohtapuolin se tulisi tehdä. Eli kumman valitsen, tylsän juhannuksen kotosalla puurtaen vai kesäisestä Suomesta ystävien kanssa nauttien? Nämä on näitä elämän pieniä suuria valintoja.

Mitä odotan alkaneelta viikolta?

Hmm. Varmaan sitä, että olisin mahdollisimman tehokas ja saisin paljon asioita aikaan. Tämä lienee tavoitteeni jokaiselle viikolle – olla aikaan saava. Tämän lisäksi on tiettyjä velvollisuuksia, jotka tulee tällä viikolla hoitaa.

Mitä aion syödä tällä viikolla?

Viikolla tapaan syödä aina terveellisesti, joten ihan perus terveellistä ruokaa ajattelin nauttia. Paljon vihreitä ja salaatteja sekä pitkästä aikaa mahdollisesti avokadopastaa. Viime aikoina on tullut tehtyä paljon aika samanlaisia salaatteja, joten tällä viikolla voisi kieltämättä kokeilla jotain uutta. Ja lohta en ole hetkiin syönyt, joten sitä myös!

Ajatus alkaneeseen viikkoon?

Miten paljon me ollaan valmiita antamaan hyville ihmissuhteille ja panostamaan niihin? Tämä on asia, jota olen miettinyt ennenkin ja mietin viimeksi tänään. Itse pyrin panostamaan läheisiin ihmissuhteisiin ja ylläpitämään niitä säännöllisesti. Vaikka olen ihmisenä hyvin joustava ja ymmärtäväinen, joissain asioissa olen kai vähän ehdoton ja tavallaan odotan sitä jos itse panostan johonkin, haluaisin myös toisen panostavan. Petyn herkästi jos en saa samanlaista fokusta takaisin ja toisaalta olen tämän valmis myös suoraan sanomaan tai osoittamaan. Aina kannattaa muistaa miettiä sitä, mitkä asiat elämässä loppupeleissä merkitsee? Mitkä ovat niitä asioita, jotka jäävät siinä kohtaa jäljelle jos elämä riisuu meitä? Mielestäni jokaisen meistä olisi ihan hyvä säännöllisesti punnita sitä, antaako aikaansa oikeille asioille ja nimenomaan sellaisille, joilla on pitkällä tähtäimellä merkitystä. Arvottaako työn korkeammalle kuin ihmissuhteet ja jos näin, onko se sen arvoista?

Mistä olen kiitollinen?

Ystävistä ja rikkaasta elämästä, jota tällä hetkellä elän. Elämässäni on todella paljon hyviä asioita ja pyrin keskittymään niihin sen sijaan, että miettisin, mitä olen vailla. Olen tästä ennenkin kirjoittanut, mutta itselleni esimerkiksi parisuhde ei ole tavoite, vaan ennemmin se, kuinka elämä voi olla rikasta yksinkin. Meidän ei tulisi koskaan elää jotain tulevaa varten tai jatkuvasti jotain lisää siihen etsien, vaan pyrkiä löytämään elämästä hyvää tässä hetkessä. Uskon että tyytymättömyys on asia, joka syö todella paljon elämänilosta ja se, jos jatkuvasti keskittyy kaikkeen negatiiviseen.

Parasta juuri nyt?

Kesäinen Helsinki, lämpö, korkkaamista vaille valmis herkkusalaatti keittiössä, Salatut Elämät, vapaus tehdä töitä etänä (etenkin maanantaisin), parin viikon päässä häämöttävä kuukauden reissu ja tuuletin, jonka tilasin viime kesänä ja josta on ollut nyt suunnattomasti apua, loistava ostos!

Toivottavasti tästä tulee hyvä viikko. Ihanaa maanantain jatkoa!

Kuvat: Iines Aaltonen

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *