Naamiosuosikkeja & ihonhoitorutiineja

Kuten eilen mainitsin, naamiot on kaivettu kaapeista esiin – samoin kasvojen mikroneulausrulla. Nyt jos koskaan on aikaa panostaa ihonhoitoon ja siksi haluan tänään jakaa kanssanne muutamia ihonhoitoon liittyviä rutiineja sekä esitellä kaksi käytössäni olevaa loistavaa kasvonaamiota Aiheeseen liittyen, olen usein maininnut, kuinka ihonhoito on yksi intohimoistani ja rakastan pitää ihostani huolta. Hoidan ihoani mahdollisimman hyvin ja haluan jatkuvasti pyrkiä siihen, että ihoni olisi niin hyvässä kunnossa, ettei meikkiä tarvitse peittääkseen, vaan korostaakseen. Ihailen erityisesti korealaisten ihoa ja olen poiminut korealaisten ihonhoidosta useita elementtejä myös omiin ihonhoidon rutiineihin.

Ihonhoidon rutiineista tärkeimpiä itselleni on puhdistus ja kosteutus. Olen kaikista huolellisin sen suhteen, mitä ihooni imeytän, eli kasvovedet (tai korealaiset hoitovedet), voiteet ja öljyt ovat tuotteita, joihin panostan. Näin ei ole kuitenkaan aina ollut, vaan nuorempana käytin ihan mitä sattuu, enkä pahemmin välittänyt. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan ja tässä iässä tilanne on tietenkin eri kuin kymmenen vuotta sitten. Mikäli ihon haluaa näyttävän mahdollisimman hyvältä, tuntuvan pehmeältä ja olevan terve, on ihonhoitoon panostettava. Uskon siihen, että kaikki lähtee kotihoidosta, eli kasvohoidoilla tai edes kosmetologin toimenpiteillä ei pelasteta ihoa, mikäli päivittäiset rutiinit ovat ihan kuralla tai tuotteet ovat vääränlaiset. Itse käytän melkeinpä vain luonnon- ja korealaista kosmetiikkaa, mutta myös tuotteita, jotka ovat puhtaita ja suomalaisia. Eli luonnonkosmetiikka merkintä ei ole pakollinen, mikäli tuote on esimerkiksi lääketieteellisesti testattu toimivaksi ja kotimainen.

Tänään haluan suositella teille muutamia naamioita, joita käytän kerran tai pari viikossa. Suosikkejani ovat erityisesti kaikki happo- ja detox -naamiot, jotka oikeasti ”tuntuvat” iholla ja joiden jälkeen tulee se fiilis, että naamio on todella vaikuttanut johonkin! Pieni punoitus iholla naamion jälkeen on pelkästään plussaa, samoin kihelmöinti. 😀

Ensimmäisenä BYBI Beautyn Detox Dust syväpuhdistava naamio*. Tämä kasvonaamio on suunnattu erityisesti stressaantuneelle ja väsyneelle iholle – toisin sanoen iholle, jollainen useammalla meistä on näin talven jäljiltä (ja koronan seurauksena). BYBIn kasvonaamiolla sanotaan olevan ihoa kirkastava ja heleyttävä vaikutus, jonka allekirjoitan täysin! Naamio sisältää mm. hiiltä ja kaoliinisavea, jotka imevät iholta likaa, epäpuhtauksia ja ihoa vanhentavia haitallisia aineita. Lisäksi naamio sisältää lootusta, ginsengiä ja papaijan entsyymejä, jotka hemmottelevat ihoa. Naamio on helppokäyttöinen, mutta jokseenkin DIY, eli naamio on jauhemaista ja se tulee sekoittaa haluamaansa nesteeseen. Itse tykkään käyttää vettä, mutta pari kertaa olen sekoittanut sen kookosöljyyn sekä kasvoöljyyn. Tässä kohtaa kannattaa miettiä, mitä iho juuri nyt kaipaa. Naamion annetaan vaikuttaa iholla 10-15 minuuttia, jonka jälkeen se pestään pois tai pyyhitään vanulapulla.

Toisena suomalaisen FLOW COSMETCS brändin Detox Mask*, jota olen ylistänyt blogissani aikaisemminkin. Tässä on naamio, joka todella toimii ja tekee ihosta paitsi kuulaan näköisen myös samettisen pehmeän. Naamio sisältää mm. aktiivihiiltä ja raakahunajaa, jotka näkyvät sekä tuntuvat naamion koostumuksessa. Naamion sisältämät aktiivihiili ja valkosavi poistavat iholta epäpuhtauksia ja pajunkuoriuute kuorii ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa kirkastaen kasvojen ihon. Naamio poikkeaa siinä mielessä monesta muusta, että se sopii päivittäiseen käyttöön ja sen avulla voi jopa puhdistaa kasvot. Vaikka naamio on erityisesti rasvoittuvalle iholle suunnattu, sopii se loistavasti myös normaalille iholle. Tosin ei ehkä ihan päivittäiseen käyttöön, jolloin naamio saattaisi kuivattaa ihoa liikaa. Mutta kerran tai pari viikossa käytettynä toimii juuri täydellisellä tavalla! Naamio on myös todella riittoisaa, sillä koostumus on kuin liisteriä, jolloin sitä ei tarvitse sivellä kasvoille paljon kerrallaan.

Naamioiden rinnalla aloitin eilen ainakin reilun vuoden (ellen jopa kahden) tauon jälkeen kasvojen mikroneulauksen kotona. Tämä toimenpide oli jossain kohtaa aikamoinen hitti bloggaajien keskuudessa, mutta nykyään siitä ei paljon puhuta? En sitten tiedä, onko neulaus jo ”last season”, mutta enpä usko sen tehon edelleenkään hälventyneen. Tiedän, että kasvoja on turvallisempaa neulata hoitolassa, eikä tämän rullan tehoja voi verrata esimerkiksi hoitolatasoiseen mikroneulaukseen, jossa ihon pinnan alle pistetään hoitavia ja ravitsevia aineita. Mutta kausittain, miksipä ei? Kunhan muistaa pitää huolta hyvästä hygieniasta, rullata ihoa ohjeiden mukaan (ei liian kovakouraisesti tai verille), pitää väliviikkoja rullauksesta ja vaihtaa rullan pään riittävän usein.

Otin eilen ennen kuvat ja katsotaan sitten reilun kuukauden päästä, miltä kasvoni näyttävät ja onko havaittavissa eroa? Jos mietin kasvojen ihon ongelmakohtia, on minulla muutamassa kohdassa verisuonet vähän ikävästi pinnassa, johon mikroneulaus saattaisi kuulemma auttaa? Toki myös kevyisiin juonteisiin tästä voi olla apua. Mietin tänään muuten myös sitä, onkohan neulaa turvallista käyttää kaulan ihoon? Tavallaan miksi ei, mutta harvemmin kuulee puhuttavan kaulasta, vaan aina puhutaan kasvoista.

Oletteko te aktivoituneet ihonhoidon saralla nyt, kun aikaa on enemmän? Ja onko positiivisia tai negatiivisia kokemuksia mikroneulauksesta kotona?

*Postauksen tuotteet pr-näytteitä

kauneus iho suosittelen oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *